Word gratis lid van Unschooled

Voor een
 
gezond leven

Affiliate marketing programma voor beginners: een top 7

affiliate marketing cursus geld verdienen Aug 01, 2024
Affiliate marketing programma

Affiliate marketing programma’s geven je de kans om inkomsten te genereren door producten van anderen te promoten, en dit alles zonder zelf voorraad te hoeven houden of directe verkopen te moeten doen. Affiliate marketing is niet alleen toegankelijk is voor degenen met heel veel kennis van digitale marketing, maar juist ook erg geschikt is voor beginners. In de basis is het namelijk supersimpel.

In deze blog krijg je praktische tips en strategieën waarmee je als beginner succesvol van start kan gaan in de wereld van affiliate marketing in Nederland en België.

 

Samenvatting

  • Begin met affiliate marketing door producten te promoten en verdien geld voor elke verkoop via jouw link. Je hebt geen voorraad nodig.
  • Kies uit top Nederlandse programma's zoals Bol.com, Coolblue, en Amazon om jouw affiliatereis te starten en gebruik hun tools voor succes.
  • Sluit je aan bij affiliate programma's zoals TradeTracker en Daisycon voor toegang tot diverse producten en diensten om te promoten.
  • Vergelijk commissiepercentages van verschillende programma's en kies welke het beste past bij jouw publiek voor maximale inkomsten.
  • Bekijk de (bijna gratis) cursus affiliate marketing op Unschooled, gegeven door vakexpert Casper van Vliet, waarin je als beginner stap voor stap wordt begeleid in de wereld van affiliate marketing. Klik hier voor meer informatie.


Wat is zijn affiliate marketing programma's?

Affiliate marketing programma's zijn partnerschappen waarbij jij producten promoot en een commissie verdient voor elke verkoop. Het is een slimme manier om geld te verdienen met jouw online aanwezigheid.

 

Betekenis van affiliate marketing programma's

Affiliate marketing programma's zijn een manier voor online ondernemers en bloggers om geld te verdienen. Je promoot producten of diensten van anderen op je platform. Voor elke verkoop die via jouw unieke link gebeurt, krijg je een commissie.

Dit is een populaire methode in Nederland omdat het zowel voor de affiliate als voor het bedrijf voordelig is. Dit kan vanuit huis, zonder dat je een eigen product hoeft te hebben.

 

Waarom zou je affiliate marketing in Nederland of België doen?

In Nederland en België heb je talloze affiliate marketing programma's waar je de kans krijgt om een extra inkomen op te bouwen. Hieronder bespreken we een aantal populaire affiliate programma's en netwerken die jij kunt inzetten om geld te verdienen. 

 

Top 3 affiliate programma’s in Nederland en België

Ontdek de top 3 affiliate programma’s in Nederland en België - Bol.com, Coolblue, en Amazon. Kom erachter hoe je deze programma’s als beginners kunt gebruiken wanneer je jouw succesvolle affiliate marketing strategie aan het opzetten bent.

 

Bol.com

Bol.com staat bekend als een van de top 3 Nederlandse affiliate programma's. Je kunt eenvoudig beginnen door productlinks van Bol.com te delen op je website of social media platforms. Dit maakt het niet alleen toegankelijk maar ook praktisch voor beginners in de affiliate wereld. Hier lees je hoe je dit precies doet. Deze productlinks kun je eenvoudig toevoegen aan je website. Als je bijvoorbeeld een affiliate marketing website hebt over microfoons, dan kun je op Bol.com op zoek gaan naar de beste microfoons, daar reviews over schrijven op jouw website, en vervolgens je Bol.com affiliate link in je review verwerken. Op die manier krijg je een commissie over de microfoons die klanten via jouw website kopen.

Veel bloggers en content creators profiteren enorm van het Bol.com affiliate programma. Door affiliatelinks in hun online content op te nemen, kunnen ze meer verdienen. Dit systeem is perfect voor hen die waarde willen toevoegen aan hun publiek door relevante producten aan te bevelen en tegelijkertijd een commissie over elke verkoop te ontvangen.

Zo bouwen ze aan een passief inkomen met hulp van een vertrouwde naam in de Nederlandse markt.

 

Coolblue

Coolblue is ook een toonaangevend affiliate programma in Nederland. Ook hier kunnen bloggers en content creators de mogelijkheid krijgen om affiliatelinks toe te voegen aan hun platforms, waardoor ze extra inkomsten kunnen genereren.

Bij Coolblue krijg je toegang tot al hun promotiemateriaal. Je kunt promoten in Nederland, België en Duitsland. Je krijgt vergoedingen tot 8% en kunt al je vragen stellen aan de affiliate specialisten van Coolblue zelf. 

Lees hier meer informatie over het affiliate programma bij Coolblue en hoe je van start kunt gaan bij hen.

 

Amazon

Amazon, een van 's werelds grootste online retailers, biedt ook een uitgebreid affiliate marketing programma dat heel populair is bij Nederlandstalige online marketeers. Met een breed scala aan producten en een betrouwbare commissiestructuur is het aantrekkelijk voor verschillende doelgroepen.

Het programma omvat diverse promotiematerialen en wordt beschouwd als een waardevolle toevoeging aan de top 3 Nederlandse affiliate programma's.

Om te slagen in affiliate marketing in Nederland, is het belangrijk om het juiste programma te kiezen dat past bij de interesses en behoeften van jouw doelgroep. Amazon biedt een enorme hoeveelheid aan producten, waaronder populaire items die aansluiten bij de Nederlandse markt.

Met een duidelijke focus op gebruiksgemak en betrouwbaarheid, is Amazon zeker een grote speler in het veld van affiliate marketing in Nederland.

Ontdek hier hoe je je kunt aanmelden en tot 14% aan commissies kunt verdienen via Amazon's affiliate programma.

 


Top 4 affiliate netwerken in Nederland en België

De termen zijn misschien wat verwarrend, maar over het algemeen zijn affiliate programma's de systemen die bedrijven aanbieden om bij hen affiliate marketing te doen, en affiliate netwerken zijn websites waar je heel veel affiliate programma's bij elkaar hebt.

Hieronder ontdek je de beste affiliate netwerken in Nederland en België zoals TradeTracker, Daisycon, PayPro en Plug & Pay, die kansen bieden voor het vinden van passende affiliate programma's. Deze netwerken verbinden bedrijven en affiliate marketeers met elkaar, waardoor je als beginnende marketeer meteen al toegang krijgt tot een breed scala aan producten en diensten om te promoten.

 

TradeTracker

TradeTracker is een van de top 4 affiliate netwerken in Nederland en België en biedt een breed scala aan adverteerders en campagnes. Het netwerk is geassocieerd met veel bekende merken en biedt goede kansen voor affiliatemarketeers om commissies te verdienen.

Met TradeTracker kun je profiteren van uitgebreide rapportage en trackingtools om de prestaties van je campagnes in de gaten te houden en te optimaliseren. Dit netwerk is een waardevolle bron voor wie op zoek is naar diverse mogelijkheden in het affiliate marketing landschap, waardoor het een essentiële speler is voor beginners die hun carrière willen starten in affiliatemarketing.

Bij TradeTracker kunnen beginnende affiliatemarketeers profiteren van de brede keuze aan adverteerders en campagnes, waaronder grote spelers zoals Bol.com, waardoor ze direct toegang hebben tot gerenommeerde merken om hun promotie-inspanningen te ondersteunen.

Met deze diversiteit aan kansen kunnen marketeers hun vaardigheden ontwikkelen en waardevolle ervaring opdoen in het opzetten en beheren van verschillende soorten campagnes. Dit maakt TradeTracker een aantrekkelijk platform voor nieuwkomers in de wereld van affiliatemarketing.

Meer over TradeTracker vind je hier.

 

Daisycon

Daisycon is ook een van de top affiliate netwerken. Daisycon was in 2000 pionier op het gebied van affiliate marketing, toen ze ook de domeinnaam affiliates.nl kochten (en nog steeds in bezit hebben). Inmiddels beschikken ze over honderden adverteerders met hun eigen affiliate programma.

Op de website van Daisycon vind je alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan met affiliate marketing.  

 

PayPro

PayPro is ook heel erg populair geworden onder affiliate marketeers (en kleine tot middelgrote ondernemers die hun eigen affiliate programma willen opzetten). Het heeft een goede reputatie en biedt aantrekkelijke commissiepercentages. PayPro is een populair affiliate netwerk in Nederland en België vanwege zijn gebruiksvriendelijkheid en uitgebreide mogelijkheden voor zowel adverteerders als affiliates. Het netwerk biedt een breed scala aan producten en diensten die affiliates kunnen promoten, variërend van digitale producten tot fysieke goederen (maar vaak wel de focus op digitale producten).

Daarnaast biedt PayPro uitgebreide statistieken en analysetools, waarmee zowel adverteerders als affiliates hun campagnes kunnen optimaliseren en de effectiviteit kunnen verhogen.

Ook de support door PayPro draagt bij aan hun succes. Als gebruikers kun je rekenen op snelle en behulpzame ondersteuning. Al deze factoren samen maken PayPro tot een geliefd platform voor affiliate marketing in de Benelux.

Bekijk hier mijn volledige PayPro review.

 

Plug & Pay

Plug & Pay is een populair affiliate netwerk in Nederland en België dankzij de geavanceerde functies en het gebruiksvriendelijke platform. Ook hier vind je, net als bij PayPro, heel veel digitale (maar ook fysieke) producten die worden aangeboden door kleine en middelgrote ondernemers. 

Het netwerk biedt een alles-in-één oplossing voor online ondernemers, met geïntegreerde functies voor zowel betalingsverwerking als affiliate management. Dit maakt het eenvoudig voor bedrijven om hun producten en diensten te verkopen en tegelijkertijd een effectief affiliate programma te runnen.

Daarnaast biedt het platform uitgebreide analytische tools en rapportages, waarmee zowel adverteerders als affiliates de prestaties van hun campagnes kunnen monitoren en optimaliseren.

Bovendien staat het netwerk bekend om zijn uitstekende klantenservice en ondersteuning, wat gebruikers helpt om het maximale uit hun affiliate marketing inspanningen te halen. Deze voordelen maken Plug & Pay tot een favoriete keuze voor ondernemers en affiliates in de Benelux.

Bekijk hier mijn volledige Plug & Pay review.

 

Kenmerken van een goed affiliate programma

Een goed affiliate programma is betrouwbaar en biedt transparante registratie- en rapportagemogelijkheden. Daarnaast is een van de belangrijkste aspecten van een goed affiliate programma de commissiestructuur. Dit verwijst naar de manier waarop je beloond wordt voor het aantrekken van klanten. Een hogere commissie kan een sterke drijfveer zijn om je in te zetten voor het promoten van producten. Door commissiepercentages te vergelijken, kun je een programma kiezen dat het best aansluit bij jouw doelen.

Zorg ervoor dat je commissiestructuur een goede match vormt met jouw doelgroep en de producten die je promoot binnen jouw niche. Het kiezen van het juiste programma met een aantrekkelijke commissiestructuur kan een cruciale rol spelen in het behalen van succes als affiliate marketeer in Nederland en België.

 

Hoe kies je het juiste affiliate programma?

Stap 1: Begrijp je doelgroep - Kies een programma dat aansluit bij de interesses en behoeften van je publiek.

Stap 2: Vergelijk commissiepercentages - Onderzoek de commissiestructuren van verschillende programma's om het voor jou meest interessante aanbod te vinden.

 

Afstemming met je doelgroep

Belangrijk is om je doelgroep goed te begrijpen bij het kiezen van een affiliate programma. Dit om ervoor te zorgen dat de aangeboden producten of diensten aansluiten bij de interesses en behoeften van je doelgroep.

Op die manier vergroot je de kans dat jouw publiek daadwerkelijk geïnteresseerd zal zijn in de gepromote producten, wat kan resulteren in meer klikken en conversies.

 

Vergelijken van commissiepercentages

Het vergelijken van commissiepercentages is essentieel om het meeste uit je affiliate marketing inspanningen te halen. Hieronder vind je een tabel die een helder beeld geeft van hoe verschillende programma's en netwerken zich tot elkaar verhouden qua commissiestructuren. 

Affiliate Programma/Netwerk Commissiepercentage Opmerkingen
Bol.com Varieert Breed assortiment
Coolblue Tot 8% Hoogwaardige producten
Amazon Tot 10% Internationaal bereik
TradeTracker Varieert per campagne Flexibele opties
Daisycon Varieert per campagne Geschikt voor beginners
PayPro Meestal 10% tot 40% Hoge commissies, veel digitale producten
Plug & Pay Meestal 10% tot 40% Hoge commissies, veel digitale producten

 

Door deze commissiepercentages naast elkaar te leggen, krijg je een duidelijk beeld welk netwerk of welke programma's het beste aansluiten bij jouw niche en doelgroep. Vergeet niet, een hoger percentage is aantrekkelijk, maar kijk ook goed naar de relevantie voor je publiek en de kwaliteit van het promotiemateriaal

 

Een affiliate marketing expert nodig die jou stap voor stap begeleidt?

Op Unschooled vind je een (bijna gratis) online affiliate marketing cursus waarin we je helpen met het opbouwen van je extra inkomsten. Je wordt stap voor stap begeleid om vandaag nog aan de slag te gaan met affiliate marketing, zelfs als je geen voorkennis hebt. We geven je de meest effectieve strategieën om winstgevende affiliate marketing websites te bouwen en je krijgt slimme tips om de juiste niche te kiezen, zodat je de kans op succes flink verhoogt. Daarnaast ontdek je hoe je goede teksten schrijft die websitebezoekers kunnen converteren tot klanten en hoe je freelancers en AI kunt inschakelen om teksten voor jou te schrijven, zodat jij je kunt richten op de taken waar jij het meeste energie uit haalt.

Deze cursus wordt gegeven door Casper van Vliet, ervaren affiliate marketing expert, die zijn winstgevende strategieën hebt toegepast bij meer dan 20 succesvolle websites in verschillende niches. 

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-