Word gratis lid van Unschooled

Voor een
 
gezond leven

AI cursus: creëer jouw gepersonaliseerde assistent met ChatGPT

ai chatgpt cursus Oct 02, 2024
AI cursus

Voel je je soms overweldigd door alle taken die je op een dag moet doen? Heb je ooit gedroomd van een persoonlijke assistent die je helpt alles op een rijtje te zetten, maar dacht je dat het te duur of te ingewikkeld zou zijn? Dan hebben we goed nieuws.

Met een AI cursus kun je leren hoe je jouw eigen AI-assistent creëert met ChatGPT. Dit soort kunstmatige intelligentie kan je leven echt veranderen.

Een interessant feit is dat AI-technologie snel groeit en toegankelijker wordt voor iedereen. Dat betekent dat jij de kracht hebt om deze technologie te gebruiken en aan te passen aan jouw specifieke behoeften.

In dit artikel laten we je zien hoe je met een (bijna gratis) online AI-cursus zelf aan de slag kunt gaan. Je leert de basis, krijgt tips voor het schrijven van goede prompts en hoe je jouw AI continu kunt verbeteren.

 

Samenvatting

  • Je kunt je een eigen gepersonaliseerde AI-assistent maken die jou kan helpen met allerlei soorten taken
  • Een AI-assistent kan onder andere afbeeldingen maken, complexe zoekopdrachten doen en gegevens analyseren.
  • Door specifieke instructies en data te gebruiken, kun je de AI trainen om specifieke taken uit te voeren. 
  • Goede prompts schrijven zorgt ervoor dat de AI beter reageert op jouw vragen en behoeften.
  • Met feedback en aanpassingen kan je continu jouw AI-assistent verbeteren.

 

Wat kun je allemaal met een gepersonaliseerde AI-assistent?

Een gepersonaliseerde AI-assistent kan slimme taken automatiseren, afbeeldingen genereren, analyses uitvoeren en complexe zoekopdrachten uitvoeren. Ontdek hoe je jouw eigen online AI-assistent kunt maken met een op maat gemaakte GPT, van het definiëren van functies en doelen tot het trainen met specifieke data en implementatie.

 

Slimme use cases

Slimme use cases laten zien hoe jij je dagelijkse werk makkelijker maakt met een AI-assistent. Je kunt bijvoorbeeld taken automatiseren, zoals e-mails beantwoorden of planningen maken.

Zo hou je meer tijd over voor andere dingen. Ook kun je afbeeldingen laten genereren die passen bij je projecten of analyses uitvoeren op grote hoeveelheden data zonder zelf uren kwijt te zijn.

Dit betekent dat je snel inzichten krijgt die je helpen betere beslissingen te nemen.

Door slimme zoekopdrachten uit te voeren, vind je bovendien informatie die anders verborgen zou blijven. Denk aan het doorzoeken van grote databases of het analyseren van trends in socialmediaposts.

Dit alles zonder dat je zelf expert hoeft te zijn in data-analyse.

 

Taken automatiseren

ChatGPT kan verschillende taken voor mensen automatiseren, wat zorgt voor efficiënter werken en tijdsbesparing. Zo kan het helpen bij contentcreatie, zoals het schrijven van e-mails, rapporten, blogposts, of social media-berichten. Dit maakt het makkelijker om snel professionele teksten te maken. Daarnaast kan het de klantenservice van een bedrijf verbeteren door veelvoorkomende vragen automatisch te beantwoorden via chatbots, wat bedrijven helpt om altijd beschikbaar te zijn zonder menselijke tussenkomst.

ChatGPT kan ook data-analyse uitvoeren door grote hoeveelheden tekst of informatie samen te vatten of te vertalen, waardoor gebruikers snel relevante informatie kunnen verkrijgen. Voor bedrijven kan het bijvoorbeeld vergadernotities of rapporten samenvatten.

Een andere nuttige toepassing is brainstormen of ideeën genereren voor nieuwe projecten, producten of campagnes, wat kan zorgen voor meer creativiteit en sneller beslissingen maken. Met deze functies kan ChatGPT zowel individuele gebruikers als bedrijven helpen hun dagelijkse taken te stroomlijnen en productiever te worden.

 

Afbeeldingen genereren

Met een AI-assistent kun je nu makkelijk plaatjes maken. Je zegt wat je nodig hebt, en het maakt iets unieks. Dit is handig voor werk, school of je dagelijks leven. Zo krijg je snel afbeeldingen, kunst of grafieken zonder zelf te tekenen.

Je kunt bijvoorbeeld zeggen, "maak een plaatje van een hond in de ruimte". De AI werkt dan snel en laat jouw idee zien. Het is alsof je een eigen tekenaar hebt die nooit moe wordt.

 

Analyses doen

Een gepersonaliseerde AI-assistent kan analyses doen, waardoor je complexe gegevens kunt begrijpen en gebruiken om betere beslissingen te nemen. Dit kan helpen bij het identificeren van patronen in grote hoeveelheden informatie, waardoor je snel inzichten kunt verkrijgen en trends kunt ontdekken.

Door analyses uit te voeren, kun je gegevens interpreteren en deze kennis toepassen in verschillende situaties. Zo kun je slimmer en efficiënter te werken, wat waardevol is voor zowel persoonlijke als professionele doeleinden.

 

Complexe zoekopdrachten uitvoeren

Een gepersonaliseerde AI-assistent kan complexe zoekopdrachten uitvoeren op het internet. Dit betekent dat de assistent informatie kan vinden, zoals de nieuwste onderzoeksrapporten, markttrends, of specifieke onderwerpen op websites die moeilijk door te zoeken zijn via Google.

Deze functie bespaart tijd en helpt bij het verzamelen van relevante gegevens uit verschillende bronnen, wat waardevol kan zijn voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik. Hier leer je alles over in onze ChatGPT training.

 

Het belang van custom instructions

Custom instructions zijn belangrijk bij het trainen van een AI-assistent omdat ze specifieke taken en gedrag kunnen definiëren. Je kunt in je custom instructions aangeven wat jouw behoeften zijn, hoe je wilt dat ChatGPT antwoord geeft, en je kunt belangrijke informatie over jezelf geven zodat de AI daar rekening mee kan houden in de antwoorden. Op die manier kan het relevantere antwoorden geven.

Door custom instructions te gebruiken, kan een AI-assistent veel nauwkeuriger en relevanter reageren op de input van de gebruiker. Dit leidt tot een verbeterde gebruikerservaring, waardoor de assistent beter kan voldoen aan de verwachtingen en behoeften van de gebruiker.

Op deze manier kan de AI-assistent veel meer gepersonaliseerde en relevante ondersteuning bieden aan gebruikers in verschillende contexten. Daardoor wordt de AI alleen nog maar praktischer.

 

Creëer je eigen online AI-assistent met een custom GPT

Je eigen online AI-assistent maken met een aangepaste GPT: maak je leven gemakkelijker door taken te automatiseren, complexe zoekopdrachten uit te voeren en afbeeldingen te genereren.

 

Definieer de functies en doelen

Een AI-assistent kan je helpen bij taken automatiseren, afbeeldingen genereren, analyses uitvoeren en complexe zoekopdrachten uitvoeren. Zo kun je het gebruiken voor efficiëntie, creativiteit, data-analyse en informatie verzamelen.

Als je een eigen online AI-assistent maakt met een custom GPT, bepaal dan nauwkeurig wat je wilt dat de assistent kan doen en wat het doel ervan is. Train je AI met specifieke data om aangepaste antwoorden te genereren en implementeer het in verschillende toepassingen voor feedback en verbetering.

 

Train je AI met specifieke data

Je AI trainen met specifieke data is cruciaal voor het creëren van een effectieve en gepersonaliseerde assistent. Door het gebruiken van specifieke voorbeelden en datasets, kan je AI leren om jouw behoeften en doelen beter te begrijpen.

Dit verbetert de nauwkeurigheid en relevantie van de reacties en acties die het kan uitvoeren, waardoor het een waardevolle toevoeging wordt aan jouw dagelijkse leven. Het is essentieel om data te kiezen die aansluit bij de taken die je je AI-assistent wilt laten uitvoeren.

 

Implementatie en feedback

Zodra je de AI goed hebt ingesteld, kun je 'm gaan gebruiken. Hoe meer je de AI-assistent implementeert, hoe meer feedback je zult verzamelen. Die feedback kun je vervolgens weer gebruiken om de AI nog beter te maken op basis van wat je tegenkomt in de antwoorden van je AI-assistent. Zo wordt de AI continu beter en beter. 

 

Op zoek naar een ChatGPT en AI cursus?

Op Unschooled vind je een (bijna gratis) online cursus ChatGPT die wordt gegeven door Kim Pot. Zij werkt als strategisch marketingcommunicatieadviseur voor Info Support en heeft veel ervaring met ChatGPT.

Voor Frankwatching verzorgt Kim workshops over het schrijven van goede prompts, het bouwen van je eigen GPT en het verwerken van AI in je bedrijfs- en contentstrategieën.

Tijdens de AI cursus op Unschooled maakt ze hierbij gebruik van praktische voorbeelden uit haar eigen ervaring, en zorgt ze ervoor dat je de tips & trucs meteen kunt toepassen, ook al heb je nog geen enkele ervaring met ChatGPT of prompt engineering.

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-