Word gratis lid van Unschooled

Voor een
 
gezond leven

Beleggen met 100 euro per maand: slimme en praktische tips

beleggen cursus geld verdienen Jul 31, 2024
Beleggen met 100 euro per maand

Beleggen klinkt voor veel mensen als iets ingewikkelds, zeker als je maar een klein bedrag zoals 100 euro per maand kunt missen. Misschien denk je dat het niet eens de moeite waard is, of dat je er speciale kennis voor nodig hebt.

Maar wist je dat met juist zo'n bedrag, op de lange termijn, je een flink vermogen kunt opbouwen? Eén interessant feit is dat door de kracht van rente-op-rente, zelfs kleine bedragen na verloop van tijd kunnen aangroeien tot enorme sommen geld.

In dit artikel verkennen we de verschillende opties die je hebt om te beleggen met 100 euro per maand. Van aandelen tot ETF's en crypto, we leggen uit wat elk inhoudt en hoe je ermee kunt starten.

We willen je laten zien dat beleggen toegankelijk is voor iedereen, ongeacht het beschikbare budget. Je hebt geen enorm kapitaal nodig om te beginnen met investeren in je financiële toekomst.

 

Samenvatting

  • Je kunt een mooi vermogen opbouwen door elke maand 100 euro te beleggen vanwege het rente-op-rente effect. Na 20 jaar kan je portfolio aangroeien tot wel 51.000 euro met een rendement van 7%.
  • Er zijn verschillende manieren om met 100 euro per maand te starten met beleggen, zoals het volgen van de (bijna gratis) online cursus beleggen bij Unschooled, waar je alles leert over langetermijnstrategieën en risicobeheer.
  • Met behulp van passieve inkomstenbronnen zoals dividenduitkerende aandelen en door regelmatig je strategie te evalueren, kun je effectief je vermogen vergroten.
  • Het kiezen van de juiste beleggingsstrategie, afgestemd op jouw persoonlijke risicotolerantie en financiële doelen, is cruciaal voor succes op lange termijn in de wereld van beleggen.
  • Door consistent te blijven in je maandelijkse inleg en gebruik te maken van tools voor vermogensbeheer speciaal voor beginners, houd je controle over je investeringen en werk je rustigaan aan een financieel stabiele toekomst.


De kracht van 100 euro per maand beleggen

Ontdek de impact van rente op rente over 20 jaar op je €100 per maand. Zie hoe dit kleine bedrag elke maand groter kan worden door slim te beleggen.

 

De invloed van rente op rente over 20 jaar

Het rente-op-rente-effect is een krachtig fenomeen, vooral als je belegt met €100 per maand. Laten we eens kijken hoe dit over een periode van 20 jaar kan uitpakken. We gebruiken hiervoor een gemiddeld rendement van 7%, zoals besproken in onze cursussen over langetermijnstrategieën voor het passief laten groeien van vermogen.

Jaar Totale Inleg Rendement 5% Rendement 7%
1 €1.200 €1.227 €1.238
5 €6.000 €6.781 €7.120
10 €12.000 €15.436 €17.105
15 €18.000 €26.482 €31.110
20 €24.000 €40.580 €50.754

 

Bovenstaande tabel laat duidelijk zien hoe een maandelijkse inleg van €100 kan aangroeien dankzij het rente-op-rente effect. Na 20 jaar is je totale investering van €24.000 aangroeid tot €40.580 met een rendement van 5% per jaar, en zelfs tot €50.754 met een rendement van 7% per jaar. Dit onderstreept de kracht van starten met beleggen op jonge leeftijd en het consequent beleggen van kleine bedragen.

Door dit inzicht kun je de langetermijnvooruitzichten van je financiële toekomst positief beïnvloeden. Het kiezen van de juiste beleggingsstrategie speelt hierbij een cruciale rol.

 

Eerste stappen in de beleggingswereld

Ontdek waar en hoe je met slechts 100 euro per maand in beleggen kunt beginnen en ga vandaag nog aan de slag met je financieel stabiele toekomst!

 

Hoe en waar je kunt beginnen met investeren met 100 euro per maand

Investeren met 100 euro per maand is een slimme manier om je vermogen te laten groeien. Hier zijn concrete tips en stappen om te beginnen:

    1. Bouw een noodfonds op voordat je begint met beleggen, zodat eventuele onverwachte uitgaven niet direct invloed hebben op je beleggingsportefeuille.
    2. Begin met de (bijna gratis) online cursus beleggen bij Unschooled. Je leert hier over langetermijnstrategieën en hoe je jouw vermogen kunt vergroten.
    3. Stel na de cursus een gepersonaliseerde beleggingsstrategie op met wat je geleerd hebt over de verschillende beleggingscategorieën, risicobeheer en opties voor vermogensgroei.
    4. Maak een account aan bij bijvoorbeeld DEGIRO, wat een populair platform is om te beleggen in aandelen en ETF's.
    5. Kijk naar mogelijkheden voor passief inkomen, zoals aandelen die dividenden uitkeren, om je inzet van 100 euro per maand optimaal te benutten.
    6. Verdiep je in financiële educatie door continu te blijven leren, zowel via online bronnen zoals YouTube en blogs, als door ervaren beleggers in je netwerk te vinden.
    7. Kies de langetermijninvesteringen die overeenkomen met jouw risicotolerantie en financiële doelen.
    8. Blijf consistent met je maandelijkse inzet van 100 euro; de kracht van rente op rente zal na verloop van tijd helpen om steeds meer vermogen op te bouwen.
    9. Analyseer regelmatig de prestaties van jouw investeringen en pas indien nodig jouw strategie aan om maximale groei en rendement te bereiken.

 

Wat beleggen met 100 euro per maand?

Je kunt met 100 euro per maand investeren in aandelen, ETFs of cryptovaluta, waardoor je op lange termijn rendement kunt behalen. Het is een manier om je portefeuille te diversifiëren en gestaag kapitaal op te bouwen voor je financiële doelen.

 

Waarin investeren: aandelen, ETFs, crypto?

Investeren met 100 euro per maand is een slimme stap naar financiële groei. Verschillende opties zoals aandelen, ETFs en crypto bieden unieke kansen.

  • Aandelen kopen betekent dat je een klein deel van een bedrijf bezit. Deze optie kan op lange termijn flink wat geld opleveren als het bedrijf goed presteert. De online cursus beleggen voor beginners helpt je te begrijpen hoe je de beste aandelen uitkiest.
  • Met ETFs, ofwel Exchange Traded Funds, spreid je die 100 euro over meerdere aandelen of obligaties tegelijk. Deze manier van investeren vermindert risico’s omdat je niet afhankelijk bent van het succes van één bedrijf.
  • Cryptovaluta zoals bitcoin en ethereum zijn tegenwoordig erg populair. Ze kunnen snel in waarde stijgen, maar onthoud goed dat ze ook risicovol zijn. De cursus op Unschooled biedt strategieën om slim in crypto te investeren.
  • Beleggingsfondsen verzamelen geld van veel beleggers om samen in diverse projecten te investeren. Dit zorgt voor diversificatie.

 

Wat zijn de verwachte rendementen bij maandelijks beleggen?

De verwachte rendementen bij maandelijks beleggen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de gekozen beleggingscategorie en de marktomstandigheden. Als je goede kennis hebt van de verschillende investeringsstrategieën en een langetermijnvisie hebt, is dat essentieel om mooie rendementen te behalen.


Scenario's voor realistisch rendement

Laten we eens duiken in de wereld van beleggen met een maandelijkse inleg van 100 euro. Het is altijd heel bijzonder om te zien hoe kleinere regelmatige investeringen kunnen groeien door de kracht van samengestelde interest. Dit principe wordt vaak onderschat, maar kan verrassend grote effecten hebben over een periode van 20 jaar of langer. Om dit inzichtelijk te maken, hieronder nog even een soortgelijke tabel als de tabel die we hierboven hebben besproken. Mocht je trouwens zelf aan de slag willen met een calculator, dan kun je deze compound interest calculator gebruiken.

Investering per maand Looptijd in jaren Gemiddeld jaarlijks rendement Eindkapitaal
€100 20 5% €40.580
€100 20 7% €50.754
€100 30 5% €81.537
€100 30 7% €116.945

 

Zoals je ziet, maken de duur van je belegging en het rendementspercentage een groot verschil in je eindkapitaal. Deze cijfers zijn een illustratie van wat mogelijk is met een consistente investering van slechts 100 euro per maand. Hoe langer je belegt en hoe hoger het rendement, hoe groter het effect van rente-op-rente.

 

Online cursus beleggen voor beginners

Wil je jouw beleggingskennis uitbreiden en praktische tips krijgen? Ontdek in deze online cursus beleggen voor beginners geavanceerde strategieën en praktische tips. De cursus wordt gegeven door Wiebe Koehoorn, een beleggingsexpert met jarenlange ervaring.

De cursus is geschikt voor zowel nieuwkomers als gevorderde beleggers die hun portfolio willen optimaliseren. Het biedt waardevolle inzichten in risicobeheer, diversificatie en vermogensgroei, gekoppeld aan kennis over aandelen, crypto's en ETF's. Een volledig overzicht van het cursusaanbod vind je hier.

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-