Word gratis lid van Unschooled

Voor een
 
gezond leven

Beleggen met 50 euro per maand: verschillende opties voor beginners

beleggen cursus geld verdienen Jul 25, 2024
Beleggen met 50 euro per maand

Denk je dat beleggen alleen voor de rijken is? Dat klopt gelukkig niet. Ook met 50 euro per maand kun je starten in de wereld van beleggen. Veel mensen denken dat je veel geld nodig hebt om te beginnen met beleggen, maar dat is niet altijd waar.

Met een kleiner budget zoals 50 euro kun je ook al een mooie start maken.

Een van de belangrijkste voordelen van periodiek beleggen met een klein bedrag is dat het risico gespreid wordt over de tijd. Dit betekent dat je niet alles tegelijk inzet, maar stap voor stap je portefeuille opbouwt.

In dit artikel laten we zien hoe je met slechts 50 euro per maand kunt beginnen met beleggen en hoe dit je kan helpen om op lange termijn een mooi vermogen op te bouwen. Ontdek de verschillende opties die beschikbaar zijn. 

 

Samenvatting

  • Je kunt starten met beleggen door elke maand 50 euro te investeren in aandelen, ETF's, cryptovaluta of beleggingsfondsen.
  • In een online cursus beleggen kun je de basis leren en strategieën ontdekken om slim te investeren, zelfs met een klein budget.
  • Periodiek beleggen helpt bij het spreiden van risico's en kan zorgen voor groei op lange termijn van je vermogen.
  • Door verschillende investeringsopties te verkennen, kun je een portefeuille opbouwen die past bij jouw financiële doelen.
  • Het leren van risicobeheertechnieken en het volgen van markttrends zijn erg belangrijk voor succesvol beleggen. 

 

De basis van beleggen met een budget van 50 euro per maand

- Periodiek beleggen houdt in dat je regelmatig, bijvoorbeeld maandelijks, een vast bedrag investeert.

- Door maandelijks in te leggen, profiteer je van het gemiddeld rendement over een langere periode en vergroot je de consistentie in je investeringsstrategie.

 

Wat houdt periodiek beleggen in?

Periodiek beleggen betekent dat je elke maand een vast bedrag inlegt in beleggingen. Zo bouw je op lange termijn vermogen op. Het maakt niet uit of de markt hoog of laag staat, want door regelmatig hetzelfde bedrag te investeren, koop je soms meer en soms minder aandelen of ETF's.

Dit helpt bij risicospreiding omdat je niet probeert te timen wanneer je moet kopen.

Deze strategie werkt voor iedereen, of je nu net begint met beleggen of al ervaring hebt. Het mooie van periodiek beleggen is het dollar cost averaging effect. Dit effect zorgt ervoor dat de gemiddelde aankoopprijs over tijd meestal lager uitvalt.

Je gebruikt deze methode voor verschillende producten zoals aandelen, obligaties en ETF's. Zo groeit je vermogen gestaag, zonder dat je elke dag de markt hoeft te volgen. Je kunt deze methode ook inzetten als je wilt beleggen met 1000 euro.

 

Beginnen met beleggen: eerste stappen met 50 euro

Start met het openen van een beleggingsrekening bij een betrouwbare broker die maandelijkse inleg mogelijk maakt. Je kunt dit natuurlijk ook handmatig doen bij een platform zoals DEGIRO. Ontdek de kracht van periodiek beleggen met kleine bedragen en neem de eerste stap naar je financiële groei.

Lees meer om te leren hoe je daadwerkelijk kunt beginnen!

 

Hoe je eenvoudig kunt starten met beleggen

Beleggen kan intimiderend lijken, maar met kleine stappen maak je het simpel en toegankelijk. Eenvoudig beginnen met beleggen doe je zo:

  1. Educatie: Start met het begrijpen van de basisprincipes van beleggen. Lees boeken, volg online cursussen, en informeer jezelf via betrouwbare websites zoals Investopedia. Of volg de cursus beleggen op Unschooled.
  2. Doelen stellen: Bepaal je financiële doelen. Wil je sparen voor je pensioen, een huis, of gewoon je vermogen laten groeien? Duidelijke doelen helpen bij het kiezen van de juiste beleggingsstrategie.
  3. Budget bepalen: Bepaal hoeveel geld je kunt missen zonder financiële problemen. Dit bedrag kun je gebruiken om te investeren. 
  4. Risicotolerantie bepalen: Evalueer hoeveel risico je bereid bent te nemen. Ben je comfortabel met grote schommelingen of geef je de voorkeur aan stabielere investeringen?
  5. Broker kiezen: Kies een betrouwbare broker zoals DEGIRO of Trading212. Let op kosten, gebruiksvriendelijkheid en aangeboden diensten.
  6. Diversificeren: Verspreid je investeringen over verschillende activa zoals aandelen, obligaties en ETF's om risico te spreiden.
  7. Klein beginnen: Start met een klein bedrag om ervaring op te doen, zoals beleggen met 50 euro per maand. Leer hoe de markt werkt en bouw geleidelijk aan je portefeuille op.
  8. Regelmatig evalueren: Evalueer regelmatig je beleggingen en pas je strategie aan indien nodig.
  9. Geduldig blijven: Beleggen is een langetermijnproces. Wees geduldig en laat je niet leiden door korte termijn schommelingen.
  10. Blijven leren: Houd jezelf voortdurend op de hoogte van markttrends en ontwikkelingen.

 

Wat beleggen met 50 euro per maand?

Je kunt met 50 euro per maand investeren in aandelen, ETFs of cryptovaluta, waardoor je op lange termijn rendement kunt behalen. Het is een manier om je portefeuille te diversifiëren en gestaag kapitaal op te bouwen voor je financiële doelen.

 

Waarin investeren: aandelen, ETFs, crypto?

Investeren met 50 euro per maand is een slimme stap naar financiële groei. Verschillende opties zoals aandelen, ETFs en crypto bieden unieke kansen.

  • Aandelen kopen betekent dat je een klein deel van een bedrijf bezit. Deze optie kan op lange termijn flink wat geld opleveren als het bedrijf goed presteert. De online cursus  beleggen voor beginners helpt je te begrijpen hoe je de beste aandelen uitkiest.
  • Met ETFs, ofwel Exchange Traded Funds, spreid je die 50 euro over meerdere aandelen of obligaties tegelijk. Deze manier van investeren vermindert risico’s omdat je niet afhankelijk bent van het succes van één bedrijf.
  • Cryptovaluta zoals bitcoin en ethereum zijn tegenwoordig erg populair. Ze kunnen snel in waarde stijgen, maar onthoud goed dat ze ook risicovol zijn. De cursus op Unschooled biedt strategieën om slim in crypto te investeren.
  • Beleggingsfondsen verzamelen geld van veel beleggers om samen in diverse projecten te investeren. Dit zorgt voor diversificatie.
  • Het toepassen van risicobeheertechnieken is essentieel, vooral bij een kleiner budget. Leer eenvoudige manieren om jouw risico's te beheren zonder slaap te verliezen.
  • Blijf alert op markttrends door regelmatig nieuws en analyses te volgen. Onze cursus leert hoe markttrends jouw beleggingen kunnen beïnvloeden en hoe je hierop kunt anticiperen.
  • Beginnende beleggers krijgen via de cursus handvatten over terminologie, wat helpt bij het maken van geïnformeerde beslissingen.
  • Verdiep je in DCA (Dollar Cost Averaging), een techniek die ideaal is voor periodiek investeren met kleine bedragen, zoals 50 euro per maand.

 

De voordelen van periodiek beleggen voor je financiële toekomst

Periodiek beleggen biedt consistentie in je investeringen, waardoor je gemiddeld rendement kunt behalen. Het helpt bij het opbouwen van kapitaalgroei op lange termijn en zorgt voor diversificatie van je portefeuille.

 

Groei op lange termijn en spreiding van risico's

Periodiek beleggen helpt bij het geleidelijk opbouwen van vermogen voor de lange termijn. Door regelmatig een vast bedrag te beleggen, profiteer je van de voordelen van spreiding, waardoor risico's verminderen.

Dit kan leiden tot een evenwichtige groei van je portfolio over de jaren heen.

Door regelmatig te beleggen, kun je op lange termijn profiteren van spreiding en zo je financiële toekomst op een gebalanceerde manier waarborgen.

 

Online cursus beleggen voor beginners

Wil je jouw beleggingskennis uitbreiden en praktische tips krijgen? Ontdek in deze online cursus beleggen voor beginners geavanceerde strategieën en praktische tips. De cursus wordt gegeven door Wiebe Koehoorn, een beleggingsexpert met jarenlange ervaring.

De cursus is geschikt voor zowel nieuwkomers als gevorderde beleggers die hun portfolio willen optimaliseren. Het biedt waardevolle inzichten in risicobeheer, diversificatie en vermogensgroei, gekoppeld aan kennis over aandelen, crypto's en ETF's. Een volledig overzicht van het cursusaanbod vind je hier.

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-