Word gratis lid van Unschooled

Voor een
 
gezond leven

De 17 beste affiliate marketing cursussen, boeken, influencers en communities

affiliate marketing cursus geld verdienen Sep 03, 2024
Beste affiliate marketing cursussen, boeken, influencers en podcasts

Ben je het zat om te verdwalen in de wereld van affiliate marketing zonder echt vooruit te komen? Je bent niet alleen. Veel mensen vinden het moeilijk om te beginnen, vooral als ze niet weten welke bronnen ze kunnen vertrouwen.

Gelukkig, of je nu zoekende bent naar de beste affiliate marketing cursus, boeken, influencers, podcasts of communities in Nederland en België, wij hebben iets voor jou.

 In dit artikel vind je bronnen over affiliate marketing, van cursussen tot influencers en van boeken tot communities. 

 

De beste affiliate marketing cursussen

Hieronder vind je een overzichtje van de top affiliate marketing cursussen in Nederland en België, met experts die je voorbereiden op het echte werk.

 

Affiliate Marketing Mastery - Casper van Vliet

Zoals je hieronder zult ontdekken, zijn de meeste affiliate marketing cursussen vrij standaard. Je leert er een website bouwen, een niche kiezen, teksten schrijven en geld verdienen. Helemaal prima, want over het algemeen heb je niet zo veel nodig om te starten met affiliate marketing. 

Maar als je dieper wilt duiken in deze wondere wereld, dan kan het verstandig zijn om wat meer te investeren in een volwaardige affiliate marketing cursus in plaats van een cursus van een paar tientjes. Het is begrijpelijk dat dat soort cursussen automatisch ook wat minder waarde bieden.

Casper van Vliet pakt het anders aan. Dat is ook de reden dat ik hem heb gevraagd om een basiscursus op Unschooled te geven over affiliate marketing. Daarover zo meteen meer.

Casper heeft zelf 22 winstgevende affiliate marketing websites opgezet die inmiddels volledig geautomatiseerd draaien. Hij heeft besloten om zijn exacte methode prijs te geven om online geld te verdienen met affiliate marketing, zodat jij zijn strategie kunt kopiëren en zelf aan de slag kunt. 

Hij geeft je een concreet stappenplan dat je kunt volgen. Je leert hoe je een winstgevende markt vindt, hoe je een website opzet zonder technische kennis, hoe je zelf teksten schrijft of laat schrijven, hoe je websites automatiseert, hoe je ze eventueel kunt verkopen voor flinke bedragen en wat de verborgen geheimen zijn van het Google-algoritme. 

Er staan 20 uitgebreide modules in zijn cursus, van SEO tot schrijvers vinden en van domeinautoriteit opbouwen tot case studies. 

Daarnaast krijg je gratis exclusieve bonussen, zoals een extra module over e-mailmarketing, affiliate marketing op social media, sneller werken met AI en nog veel meer. 

Op z'n website vind je veel bewijs over zijn eigen succes met affiliate marketing.

De cursus kost 997 euro. Dat is zeker meer dan de cursussen hieronder, maar goed, vergelijk de cursussen gerust allemaal zelf. Je zult snel zien dat de waarde van deze cursus ook aanzienlijk hoger is.

Ik heb even met Casper gepraat om te kijken of ik een deal voor je kon regelen.

En dat is gelukt.

Als je de code Unschooled200 gebruikt, krijg je 200 euro korting op de cursus. En ik een affiliatecommissie (see what I did there? ;)). En Casper een nieuwe klant. Een mooie win-win-win voor ons allemaal.  

Klik hier voor meer info over deze cursus.

En mocht je eerst nog een basiscursus van Casper willen volgen, dan staat er een (bijna gratis) affiliate marketing cursus voor je klaar op Unschooled. Daarover nu meer.

 

Affiliate marketing cursus op Unschooled

Zoals ik al aangaf, zijn de meeste cursussen vrij basic en leer je dezelfde dingen. In de uitgebreide cursus van Casper (zie hierboven) leer je een stuk meer. Maar Casper heeft ook een kleine variant van zijn cursus op Unschooled geplaatst, zodat je bijna gratis kunt kennismaken met hem en tegelijkertijd de basics leert van affiliate marketing, zoals het bouwen van een website, het kiezen van een niche, het doen van zoekwoordenonderzoek en het schrijven van goede teksten. Eigenlijk dezelfde onderwerpen als in de cursussen die ik hieronder noem. 

Ik kan hier een lang verhaal houden, maar als je meer informatie over deze cursus op Unschooled wilt lezen, check dan deze pagina.

De cursus kost 1 hele euro waardoor je 7 dagen lang toegang krijgt tot deze affiliate marketing cursus, en nog 20+ andere cursussen (waaronder bijvoorbeeld een SEO-cursus van Martijn Meeuwis, een cursus beleggen van ondergetekende en een cursus digital nomading, en dus nog veel meer). 

Klik hier voor meer info over deze cursus.

Affiliate Marketing 101 – Affiliate Held

In deze affiliate marketing cursus van Affiliate Held ontdek je in 7 modules de exacte strategie van Jari Dohmen. Je leert hoe je een niche vindt die bij jou past, hoe je een website maakt, content schrijft, je eerste commissie verdient en hoe Jari zelf zijn eigen strategie heeft gebouwd. Je vindt enkele reviews van klanten op zijn pagina.

De cursus kost eenmalig 47 euro waarbij je levenslang toegang krijgt tot het materiaal.

Er is een geldteruggarantie waarbij je de cursus 14 dagen kan proberen, en als je niet tevreden bent en je kunt aantonen waarom de cursus niet relevant is voor jou, je het geld terugkrijgt.

Klik hier voor meer info over deze cursus.

 

Succes met Affiliate Marketing - Nicole van Roekel

In de affiliate marketing cursus van Nicole van Roekel leer je in 4 modules en 12 video's allerlei tips en tricks over de wereld van affiliate marketing. Je krijgt onbeperkt toegang tot een online cursusomgeving. Je ontdekt wat affiliate marketing inhoudt, welke interessante netwerken en programma's er zijn, hoe je een website bouwt en hoe je die website optimaliseert. Ook leer je meer over SEO, het schrijven van teksten en krijg je een kijkje in de affiliateprojecten van Nicole zelf.

De cursus kost eenmalig 99 euro.

Op de pagina vind je reviews van de 300+ cursisten die deze cursus al hebben gevolgd.

Klik hier voor meer info over deze cursus.

 

The Affiliate Roadmap - Danique Bras

Deze affiliate marketing cursus van Danique Bras laat je zien hoe je geld verdient met je blogwebsite. Je vindt er meer dan 30 video's en verschillende werkboeken die je kunt toepassen. Hierin ontdek je wat affiliate marketing inhoudt, hoe je een website bouwt, hoe je converterende teksten schrijft, je leert meer over SEO, e-mailmarketing en ook een stukje SEA, oftewel Google Ads. 

De cursus kost eenmalig 497 euro of je kunt in 5 termijnen van 125 euro betalen. 

Er is een geldteruggarantie als je binnen 14 dagen aangeeft dat je wilt stoppen, mits je niet meer dan 5 video's hebt gezien.

Klik hier voor meer info over deze cursus.

 

Affiliate Marketing Revolutie - Jacko Meijaard

Ook Jacko Meijaard biedt een affiliate marketing cursus aan om online geld te gaan verdienen met affiliate marketing. Ook hier kom je erachter wat affiliate marketing is, hoe je een website bouwt, voor klanten zorgt en geld gaat verdienen.

Deze cursus kost eenmalig 47 euro.

Klik hier voor meer info over deze cursus.

 

De beste affiliate marketing boeken

Persoonlijk ben ik, als het gaat om affiliate marketing, niet zo'n fan van boeken. Dat komt omdat je sneller leert als je kunt zien op je scherm wat de expert je uitlegt. Plus, de wereld van affiliate marketing verandert zo snel met AI, dat boeken al snel 'oud' zijn. Maar goed, alsnog een kort overzichtje:

  1. Affiliate marketing, van Mark Smith
  2. Affiliate marketing for dummies, van Ted Sudol en Paul Mladjenovic
  3. Affiliate marketing: build your own $100.000 online business, van Anthony Parker
  4. From newbie to millionaire: internet marketing success system explained step by step, van Christine Clay

 

De beste affiliate marketing influencers

Het kan zeker goed zijn om wat influencers te volgen, zeker YouTubers die content maken over affiliate marketing (en gerelateerde thema's, zoals SEO). Een paar suggesties:

  1. Nicole van Roekel vond je hierboven al terug bij de cursussen. Zij deelt haar leven op Instagram. Voornamelijk persoonlijke inkijkjes, minder affiliate marketing tips.
  2. Datzelfde geldt voor Danique Bras. Stond ook hierboven. Persoonlijke inkijkjes en wat businessinzichten vind je hier op Instagram.
  3. Ik zal mezelf ook maar even noemen. Ik maak video's op YouTube over allerlei onderwerpen, maar ga binnenkort ook video's maken over affiliate marketing. Mogelijk zodra je dit leest, staan ze er al op. 
  4. Een van de belangrijkste thema's binnen affiliate marketing is vaak SEO (omdat de meeste affiliate marketeers geld verdienen via een website). Een paar influencers die ik zelf goed vind op YouTube, zijn Matt DiggityAuthority Hacker, interviews met Kyle Roof en Wisdom Speaks.

 

De beste affiliate marketing podcasts

Ook al geef ik vaak de voorkeur aan YouTube-video's, podcasts kunnen natuurlijk ook fijn zijn. Een paar opties:

  1. The Affiliate Guy met Matt McWilliams
  2. Niche Pursuits met Jared Bauman
  3. The Authority Hacker Podcast met Gael Breton en Mark Webster

 

De beste affiliate marketing communities

En dan om af te sluiten nog een paar communities waar je meer informatie kunt opdoen over affiliate marketing:

  1. Affiliate Held heeft er eentje (en dus ook een cursus; zie hierboven)
  2. SEO Brein heeft er eentje over SEO (belangrijk bij affiliate marketing)
  3. En zelf heb ik er ook eentje op Unschooled, waar je kunt meepraten over affiliate marketing, SEO, geld verdienen, ondernemen en nog veel meer onderwerpen. Je kunt je gratis aanmelden.

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-