Probeer 7 dagen voor € 1,-

Voor een
 
gezond leven

Beste cursus beleggen: mijn persoonlijke top 6

beleggen cursus geld verdienen Jul 17, 2024
Beste cursus beleggen

Beleggen lijkt soms op een doolhof, vooral als je net begint. Heb je ooit het gevoel gehad verdwaald te zijn in alle financiële termen en beleggingsopties? Je bent niet alleen. Gelukkig is er een manier om het allemaal te leren begrijpen.

Er zijn inmiddels talloze cursussen op de markt. Zelf ben ik sinds 2019 in de wereld van beleggen gedoken. Ik heb er meer dan 1000 uur aan besteed door boeken te lezen, video's te kijken en cursussen te doen. Daarnaast heb ik er twee YouTube-kanalen over gemaakt. Eentje in het Engels met 10.000 abonnees en eentje in het Nederlands met 2500+ abonnees. Daarop staan honderden video's over het beleggen in onder andere aandelen, crypto en ETF's. Ik heb dus aardig wat ervaring met beleggen ;)

En ja, ook op Unschooled staat een online cursus beleggen voor beginners, maar we gaan het in dit overzicht niet alleen maar over die cursus hebben, maar over alle cursussen waarvan ik weet dat ze gegeven worden door een betrouwbare persoon.

Door de beste beleggingscursus te volgen die het beste bij jou past, of je nu een beginner bent of al wat ervaring hebt, kun je een solide basis leggen voor je beleggingsreis. Met eenvoudige uitleg, praktische voorbeelden en slimme tips helpen deze cursussen je de skills te ontwikkelen die nodig zijn om met vertrouwen te beleggen.

Heel erg in het kort is dit mijn top 6. Verder op in deze blog lees je meer over deze keuzes.

  1. Madelon Vos met haar cursus over het opbouwen, beheren en beschermen van je vermogen (en ze heeft ook een cursus die alleen gaat over het beleggen en handelen in crypto).
  2. Corné Marchand met zijn cursus technische analyse.
  3. Happy Investors heeft allerlei cursussen voor als je wilt starten met beleggen. 
  4. David van Ineveld heeft een cursus gelanceerd over de DCA-methode.
  5. Zelf heb ik onder de naam Nesami een uitgebreide cursus beleggen gebouwd.  
  6. En nu heb ik op Unschooled ook een cursus beleggen geplaatst. Veel waarde in 2,5 uur. En je kunt voor 1 euro een proefperiode starten van 7 dagen. Oftewel: je kunt de volledige cursus doen voor 1 euro. 



Waarom beleggen een slimme keuze is

Maar voordat we naar het overzicht gaan (dat je helemaal onder aan deze pagina vindt), eerst even een paar vragen. Waarom zou je überhaupt beleggen? Beleggen biedt kansen voor vermogensgroei op lange termijn. Het beschermt ook tegen inflatie en bereidt mensen voor op lage spaarrentes.

 

Vermogensgroei op lange termijn

Investeren in een goede cursus beleggen voor beginners kan de sleutel zijn tot vermogensgroei op lange termijn. Je leert er langetermijnstrategieën om je vermogen passief te laten groeien.

Hierbij wordt vaak gefocust op het genereren van een passief inkomen zonder dat dit veel tijd en energie kost. Dit zorgt ervoor dat je financiële toekomst veiliger wordt. Ook leer je meestal risico's te managen en je portefeuille te diversifiëren om zo verliezen tijdens een minder goeie markt te minimaliseren.

Door deze technieken toe te passen, bouw je aan een stabiel financieel fundament voor de toekomst.

 

Bescherming tegen inflatie

Naast de focus op vermogensgroei op lange termijn, bieden de beste cursussen beleggen ook inzicht in hoe je jouw geld kunt beschermen tegen inflatie. Inflatie maakt alles jaarlijks duurder, wat betekent dat je ieder jaar minder kunt met je geld. Oftewel: je 'koopkracht' daalt.

Door slim te beleggen, kun je ervoor zorgen dat je vermogen meegroeit met of zelfs de inflatie voorblijft. In de cursussen krijg je vaak ook geavanceerde beleggingsstrategieën en tips om je bestaande portfolio te optimaliseren. Zo leer je niet alleen je geld beheren tegen inflatie, maar ook hoe je het kunt laten groeien.

 

Voorbereiding op lage spaarrentes

Na het beschermen tegen inflatie is het even belangrijk je voor te bereiden op lage spaarrentes, waar we op het moment van schrijven de afgelopen jaren veel mee te maken hebben gehad. Bij de beste beleggerscursussen leer je hoe je ondanks deze uitdagingen toch een passief inkomen kunt genereren.

Lage spaarrentes maken het moeilijk om vermogen op te bouwen door alleen te sparen. Daarom kan beleggen een slimme keuze zijn om je geld voor jou te laten werken. Met de juiste kennis en strategieën kun je nog steeds financiële groei realiseren, zelfs wanneer de spaarrentes laag zijn.

 

Belangrijke overwegingen bij het kiezen van een beleggingscursus

Kies een betrouwbare opleider die bewezen ervaring heeft. Let op de inhoud van de cursus zodat je weet dat die aansluit op jouw behoeften. En kijk natuurlijk naar de prijs, zodat je de prijs-kwaliteit-verhouding kunt bepalen en op basis daarvan de beste beslissing kunt maken.

 

Betrouwbaarheid van de aanbieder

Ten eerste is het superbelangrijk om te kijken hoe betrouwbaar de aanbieder is, zeker als je honderden euro's (of zelfs meer) gaat neerleggen voor een cursus. Wat voor achtergrond heeft de aanbieder? Hoeveel ervaring heeft hij of zij? Heeft die persoon een YouTube-kanaal of andere vormen van online aanwezigheid zodat je kunt zien of diegene betrouwbaar lijkt? 

Stel jezelf al deze vragen en andere vragen die bij je opkomen om te bepalen welke aanbieder het beste bij jou past.

 

Inhoud van de cursus

Kijk altijd goed naar de inhoud van de cursussen beleggen die je tegenkomt. Meestal is er wel een overzicht van de thema's die je gaat leren. Sluit dat aan bij jouw behoeften? Of heb je toch iets anders nodig? Als complete beginner is het in ieder geval goed om iets te leren over de verschillende beleggingscategorieën, ETF's, DCA en risicobeheer. Als gevorderde belegger heb je waarschijnlijk meer behoefte aan praktische tips en tricks om je beleggingen te analyseren op fundamenteel, financieel en technisch vlak.

 

Prijs van de cursus beleggen

Tot slot is de prijs natuurlijk ook erg belangrijk. Vaak worden er cursussen aangeboden voor honderden euro's die vervolgens heel weinig waarde blijken te bieden. Je wilt natuurlijk een cursus beleggen met een zo goed mogelijke prijs-kwaliteit- en prijs-kwantiteit-verhouding. 

 

Hoeveel kost een gemiddelde cursus?

Een gemiddelde beleggingscursus kost ongeveer 150 tot 300 euro. Dit kan variëren op basis van de duur en inhoud van de cursus, maar het geeft een algemeen idee van de kosten. Het is belangrijk om te overwegen dat investeren in educatie voor beleggen een waardevolle stap kan zijn voor je financiële toekomst.

Een goede cursus kan je helpen om slimme beleggingsbeslissingen te nemen en potentiële financiële voordelen te behalen, zoals vermogensgroei op lange termijn en bescherming tegen inflatie.

 

Hoe bepaal je de waarde van een cursus?

De waarde van een cursus wordt bepaald door de relevantie van de inhoud voor jouw specifieke behoeften. Kijk naar de kennis en vaardigheden die je uit de cursus kunt halen en hoe deze bijdragen aan je persoonlijke en professionele doelen.

Overweeg ook de ervaring en expertise van de docent die waardevolle inzichten kunnen bieden. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar praktische toepasbaarheid en ondersteuning, zoals de mogelijkheid om risico's te managen en portfolio's te optimaliseren.

 

De beste cursussen beleggen voor beginners

Ik probeer alleen maar cursussen aan te raden waarvan ik weet dat de aanbieder betrouwbaar is, en waarvan ik weet dat je er iets van gaat opsteken. Hierbij een overzicht:

  1. Madelon Vos is een grote naam als het gaat om beleggen en financiële gezondheid. Ze heeft meerdere cursussen en communities. Een van de cursussen is er eentje over het opbouwen, beheren en beschermen van je vermogen. Relatief breed dus. Ze heeft ook een cursus die alleen gaat over het beleggen en handelen in crypto. Stukje specifieker. Iets alleen over aandelen heeft ze momenteel niet.
  2. Corné Marchand is een van Nederland's grootste helden op het gebied van technische analyse en crypto. Hier heeft hij een cursus technische analyse voor gemaakt. Dit gaat niet zozeer over beleggen alleen, maar meer kortetermijnhandelen.
  3. Happy Investors heeft ook allerlei cursussen die relevant kunnen zijn als je wilt starten met beleggen. Ik ken hen wat minder goed, maar heb ze vaak voorbij zien komen.
  4. David van Ineveld heeft relatief kort geleden een cursus gelanceerd over de DCA-methode die erg relevant is bij beleggen. Hem ken ik persoonlijk en ik weet dat hij waarde kan bieden. Op het moment van schrijven is de cursus alleen wel uitverkocht, maar misschien wanneer je dit leest, niet meer ;)
  5. Toen ik erg actief was op YouTube onder de naam Nesami, heb ik ook een uitgebreide cursus beleggen gebouwd. Hier heb ik al mijn lessen in gestopt die ik in meer dan 1000+ uur heb geleerd. 
  6. En nu heb ik op Unschooled ook een cursus beleggen geplaatst. Veel waarde in 2,5 uur. En je kunt voor 1 euro een proefperiode starten van 7 dagen. Oftewel: je kunt de volledige cursus doen voor 1 euro. 

Daarnaast zijn er nog wel enkele andere cursussen, maar die ken ik minder goed, dus daar durf ik zelf niet zo veel over te zeggen...

Hopelijk kun je zo een keuze maken :) Als je nog vragen hebt, stuur me gerust even een berichtje.

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-