Word gratis lid van Unschooled

Voor een
 
gezond leven

Bijna gratis SEO cursus: hoger ranken en meer leads & omzet

cursus marketing ondernemen Jun 18, 2024
Bijna gratis SEO cursus

Heb je ooit het gevoel gehad dat jouw website onzichtbaar is voor de wereld? Dat, hoeveel moeite je ook doet, je maar niet hoger op Google komt? Je bent niet alleen. Vele anderen worstelen met deze uitdaging.

Maar er is goed nieuws: SEO, of zoekmachineoptimalisatie, kan je helpen.

 

Wist je dat 93% van alle online ervaringen begint met een zoekmachine? Dit ene feit onderstreept het belang van een sterke aanwezigheid in zoekresultaten. Onze bijna gratis SEO cursus zal de mist rond SEO laten optrekken en duidelijk maken hoe jij jouw website kunt laten schitteren in de online wereld.

In dit artikel leer je over de cruciale elementen van SEO, van zoekwoordenonderzoek tot linkbuilding. We tonen je de gereedschappen en technieken die écht werken – zonder gedoe.


Hoe werkt zoekmachineoptimalisatie (SEO)?

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) omvat verschillende aspecten, zoals zoektermenonderzoek en on-page SEO. Het is cruciaal om de juiste zoekwoorden te gebruiken en kwalitatieve backlinks te krijgen voor een hogere ranking.

 

Verschillende aspecten van SEO

SEO maakt je website zichtbaar voor meer mensen. Dit doen we door verschillende technieken toe te passen. Hieronder vind je de belangrijkste aspecten van SEO die elke website-eigenaar zou moeten kennen:

  1. Zoekwoordenonderzoek: Vind de woorden waar jouw doelgroep op zoekt en ontdek hoe je deze keywords vindt en inzet.
  2. On-page SEO: Optimaliseer elk deel van je site, zoals titels, beschrijvingen en afbeeldingen, om hoger in Google te komen.
  3. Content marketing: Maak nuttige informatie die antwoord geeft op vragen van jouw publiek. Dit helpt bij het verbeteren van je ranking.
  4. Linkbuilding: Verzamel links van andere websites naar jouw site. Zo gaan zoekmachines jouw website als betrouwbaar bestempelen.
  5. Technische SEO: Zorg dat je website snel laadt en goed werkt op mobiele apparaten. Een snelle, gebruiksvriendelijke site scoort beter.
  6. Lokale SEO: Verbeter jouw online zichtbaarheid in lokale zoekresultaten om klanten in de buurt aan te trekken (indien relevant natuurlijk).
  7. Analyse en meting: Gebruik tools om te zien hoe goed je site het doet en waar verbetering mogelijk is.

Door deze aspecten van SEO toe te passen, kun je jouw website beter vindbaar maken voor jouw doelgroep. Begin vandaag nog met de bijna gratis SEO cursus om alles over deze onderwerpen te leren.

 

Belang van zoekwoordonderzoek

Zoekwoordonderzoek is echt belangrijk voor je website. Het helpt je te begrijpen wat mensen intypen in zoekmachines wanneer ze zoeken naar wat jij aanbiedt. Hierdoor kun je jouw website beter afstemmen op wat je doelgroep wil vinden.

Goede zoektermen zorgen ervoor dat meer mensen jouw site bezoeken. Dit heet organisch verkeer.

 

Je leert welke woorden belangrijk zijn voor jouw site. Daarna gebruik je deze woorden in je teksten, titels en beschrijvingen. Zo matcht jouw site beter met wat mensen zoeken. Dit verhoogt je kans om hoger te komen in Google ranking.

Hoger ranken betekent dat meer mensen jouw website zien. En dat is precies wat je wil, lijkt me :)

 

On-page SEO

Nadat je het juiste zoekwoord hebt gevonden, is het tijd om je website te optimaliseren. On-page SEO zorgt ervoor dat jouw site beter vindbaar is. Je begint met het verbeteren van titels, beschrijvingen, en de inhoud van je pagina’s.

  • Gebruik de zoekwoorden op slimme plaatsen zodat Google weet waar je pagina over gaat. Zorg ook dat je website snel laadt en goed werkt op mobieltjes.
  • Maak je afbeeldingen kleiner voor snellere laadtijden en gebruik alt-teksten. Zo begrijpt Google wat er op de afbeeldingen staat. Links binnen je eigen site zijn ook belangrijk. Ze helpen bezoekers en zoekmachines om door je site te navigeren.
  • Schrijf altijd voor de lezer, maar hou de zoekmachine in gedachten. Denk aan duidelijke, nuttige informatie die antwoord geeft op de vragen van jouw publiek.

Goede on-page SEO is niet alleen het kiezen van de juiste zoekwoorden; het is bijna een soort kunst om jouw content perfect af te stemmen op wat zoekmachines en jouw publiek willen zien.

 

Linkbuilding

Linkbuilding is cruciaal voor het verbeteren van je website ranking in zoekmachines. Door links van andere betrouwbare websites naar jouw site te verkrijgen, geef je een positief signaal aan zoekmachines over de waarde van je content.

Hierdoor kan je organisch verkeer naar je site vergroten, wat leidt tot meer zichtbaarheid en potentiële klanten. Een effectieve linkbuildingstrategie draagt bij aan het verbeteren van je online autoriteit en het versterken van je positie in zoekresultaten.

 

Het is daarom van belang om te streven naar kwalitatieve backlinks die relevant zijn voor jouw niche, aangezien dit een aantoonbaar verschil kan maken in je online vindbaarheid en ranking.

Met het toepassen van een doordachte linkbuilding tactiek, kan je de geloofwaardigheid en autoriteit van je website versterken. Dit draagt bij aan een duurzame groei van organisch verkeer en kan resulteren in een aanzienlijke verbetering van je positie in zoekmachines.

Het is essentieel om voortdurend te investeren in een gezonde linkbuildingaanpak om op lange termijn meetbare resultaten te behalen.

 

De nieuwste technologieën voor SEO

Ontdek handige SEO-tools en slimme trucjes om jouw website hoger te laten ranken:

 

SEO-tools

Verbeter je website ranking door gebruik te maken van effectieve SEO-tools. Hier is een lijst met enkele handige tools die jou kunnen helpen het meeste uit je SEO-strategie te halen:

  1. Google Search Console - Hiermee krijg je inzicht in de zoekprestaties van je website, ontdek je crawl-fouten en optimaliseer je de zichtbaarheid van je content.
  2. Ubersuggest - Een alles-in-één tool voor keyword research, analyse van concurrenten en het bijhouden van organisch verkeer. In deze bijna gratis cursus SEO ontdek je ook de belangrijkste informatie van deze en soortgelijke tools.
  3. Yoast SEO - Een WordPress-plugin die helpt bij het optimaliseren van content voor zoekmachines door middel van praktische tips en begeleiding.

Deze tools zullen jou helpen om de prestaties van jouw website te verbeteren, meer organisch verkeer aan te trekken en hogere rankings in zoekmachines te bereiken, wat kan leiden tot een grotere online zichtbaarheid en impact.

 

Tips om hoger te ranken

Na het gebruik van SEO-tools is het belangrijk om praktische tips toe te passen om hoger te ranken. Optimaliseer je website door relevante zoekwoorden te gebruiken in de titels en meta-omschrijvingen.

Verbeter je content door regelmatig nieuwe, kwalitatieve informatie te delen. Maak ook gebruik van interne links om de gebruikerservaring te verbeteren en de websiteautoriteit te versterken.

 

Daarnaast is het essentieel om ook externe links te genereren door samenwerkingen met andere relevante websites en influencers op te zetten.

Gebruik deze tips & tricks om organisch verkeer naar je website te vergroten en je Google ranking te verbeteren, en implementeer de overige tips van onze zoekmachine marketing cursus.

 

Voor wie is deze bijna gratis SEO cursus bedoeld?

Deze SEO-cursus is bedoeld voor ondernemers en marketeers, zowel beginners als gevorderden. 

 

Ondernemers en marketeers

Voor ondernemers en marketeers is deze bijna gratis SEO-cursus een waardevolle kans om de vindbaarheid van hun websites te vergroten. Leer effectieve strategieën voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) die organisch verkeer en hogere rankings kunnen opleveren.

Of je nu een beginner bent of al gevorderd, deze cursus behandelt alles, van zoektermenonderzoek tot linkbuilding. Met praktische tips en tricks helpen wij jouw website te optimaliseren en je doelgroep te bereiken.

 

Beginners en gevorderden

Voor beginners en gevorderden vormt deze bijna gratis SEO cursus een praktische training in zoekmachineoptimalisatie. Leer effectieve strategieën om hoger te ranken op Google en krijg meer organisch verkeer naar je website.

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-