Word gratis lid van Unschooled

Voor een
 
gezond leven

ChatGPT training: sneller en efficiënter werken met AI

ai chatgpt cursus Sep 26, 2024
ChatGPT training

In een wereld waar technologie elke dag belangrijker wordt, voelen veel mensen zich overweldigd door alles wat ze moeten leren. Vooral het werken met AI lijkt soms meer op sciencefiction dan realiteit.

Maar wat als ik je vertel dat het makkelijker kan? Dat is waar een ChatGPT training om de hoek komt kijken. Het is een feit dat mensen die goed met AI zoals ChatGPT kunnen werken, sneller en efficiënter hun taken uitvoeren.

In deze blog leer je hoe een ChatGPT-training jou kan helpen in je dagelijkse werk. Van het opstellen van slimme prompts tot het maken van je eigen AI – we behandelen alles stap voor stap.

Zo werk je niet alleen sneller, maar ook slimmer. 

 

Samenvatting

  • Een ChatGPT-training leert je hoe je goede prompts opstelt en AI gebruikt voor dagelijkse taken.
  • Je kunt met een ChatGPT-training leren om je eigen GPT te bouwen en afbeeldingen te maken.
  • Er zijn risico's verbonden aan het gebruik van ChatGPT, zoals het verspreiden van misinformatie en privacyproblemen.
  • De training helpt je sneller en efficiënter te werken door processen te automatiseren, wat tijd bespaart en kosten verlaagt.
  • Het volgen van een ChatGPT-training kan voordelen bieden voor zowel particulieren als bedrijven door de efficiëntie te verhogen.

 

Wat je leert in deze ChatGPT training

In deze ChatGPT-training leer je: het opstellen van goede prompts, praktische toepassingen van ChatGPT, custom instructions instellen, afbeeldingen maken met ChatGPT, je eigen GPT bouwen en de gevaren van ChatGPT.

 

Opstellen van goede prompts

Goede prompts opstellen is echt belangrijk om het meeste uit ChatGPT te halen. Je moet duidelijk en specifiek zijn in wat je vraagt. Zo zeg je bijvoorbeeld niet zomaar "ik wil een tafel maken", maar vraag je "Hoe maak ik een houten tafel van 2 meter bij 1 meter met 6 poten?" en geef je bijvoorbeeld aan welke materialen en gereedschap je al hebt. Oftewel: wees zo specifiek en concreet mogelijk. Geef veel details.

Dit helpt ChatGPT om beter te begrijpen wat je nodig hebt.

 

Praktische toepassingen van ChatGPT

Een ChatGPT-training laat zien hoe je AI kunt gebruiken om efficiënter te werken. Dit is vooral handig voor mensen die tijd willen besparen.

  1. Teksten schrijven: Je gebruikt ChatGPT om blogs, e-mails en rapporten snel te schrijven. Je typt gewoon een onderwerp in en het programma levert een complete tekst.
  2. Klantenservice verbeteren: Met ChatGPT kun je automatische antwoorden op veelgestelde vragen instellen. Dit maakt de service sneller voor klanten.
  3. Leren programmeren: ChatGPT kan helpen met codevoorbeelden en uitleg over programmeertalen. Ideaal voor beginners.
  4. Talen leren: Oefen nieuwe talen door gesprekken te voeren met ChatGPT in de taal die je wilt leren.
  5. Reisplanning maken: Vraag ChatGPT om een reisplan met aanbevelingen voor hotels, restaurants en activiteiten op je bestemming.
  6. Dagelijkse taken organiseren: Gebruik ChatGPT om je to-dolijstjes te maken en beheren.
  7. Nieuwe recepten ontdekken: Krijg inspiratie voor koken door ChatGPT naar nieuwe recepten te vragen op basis van ingrediënten die je hebt.
  8. Games ontwikkelen: Laat ChatGPT verhalen of dialogen voor videogames genereren, waardoor het creatieve proces versneld wordt.
  9. Bedrijfsnamen bedenken: Als je een nieuw bedrijf start, kan ChatGPT helpen bij het brainstormen over mogelijke namen.
  10. Studiehulp bieden: ChatGPT kan samenvattingen geven van complexe onderwerpen of helpen bij het oefenen van examenvragen.

 

Custom instructies instellen

In de ChatGPT workshop leer je hoe je de AI kunt vertellen wat hij moet doen. Dit doe je door duidelijke prompts en regels te geven. Zo kun je ChatGPT vragen om een verhaal te schrijven of data te analyseren. Je bepaalt zelf hoe gedetailleerd of breed de opdracht is. Dit maakt je werk sneller en makkelijker.

Maar naast de prompts kun je ook jouw eigen custom instructions instellen, zodat ChatGPT jou beter leert kennen en jou beter kan helpen. In deze custom instructions vertel je bijvoorbeeld wie je bent, wat voor werk je doet, hoe ChatGPT moet reageren op jou (bijv. in bullet points, in kindertaal of wat je ook maar wilt). Zo kan ChatGPT gepersonaliseerde antwoorden geven in de stijl die jij fijn vindt.

In de ChatGPT training op Unschooled leer je hier meer over, en krijg je ook een uitgebreid voorbeeld van enkele efficiënte custom instructions.

 

Afbeeldingen maken met ChatGPT

Na het instellen van aangepaste instructies, kun je met ChatGPT zelfs afbeeldingen maken. Dit omvat het genereren van visuele concepten en illustraties op basis van je input. Het is een eenvoudige en snelle manier om afbeeldingen te creëren voor verschillende doeleinden, zoals presentaties, sociale media of ontwerpprojecten.

Je kunt zelfs de stijl, kleuren en onderwerpen helemaal naar jouw wens aanpassen.

 

Je eigen GPT bouwen

Wil je je eigen GPT bouwen? Kies een duidelijk onderwerp en verzamel genoeg voorbeelden om je model te leren. Door het trainen van je eigen GPT kun je aangepaste antwoorden creëren voor specifieke behoeften.

Zo kun je bijvoorbeeld een 'kook GPT' maken die getraind is om jou te helpen met koken, doordat de GPT weet welke recepten je lekker vindt, wat voor ingrediënten je meestal in huis hebt, etc. 

In de training leer je ook zo'n eigen GPT opbouwen zodat ook jij een persoonlijke AI-assistent kunt krijgen.

 

De gevaren van ChatGPT

ChatGPT biedt veel voordelen, maar er zijn ook risico's. Als mensen anoniem zijn, kunnen ze ongepaste of schadelijke content genereren. Slechte prompts kunnen leiden tot misinformatie of beledigende berichten.

Het is belangrijk om bewust te zijn van deze gevaren en de juiste maatregelen te nemen om ze te verminderen.

Het is essentieel om te begrijpen dat het gebruik van AI, zoals ChatGPT, ook privacyrisico's met zich meebrengt. Het trainen van een model met gevoelige informatie kan leiden tot datalekken of inbreuken op de privacy.

In de training leer je meer over de potentiële gevaren van ChatGPT, en hoe je die kunt omzeilen door onder andere je instellingen op de juiste manier aan te passen zodat jouw gegevens goed worden beschermd.

 

Voordelen van de ChatGPT-training

De twee belangrijkste voordelen voor het volgen van een ChatGPT-training zijn:

1. Sneller werken met ChatGPT vermindert wachttijden en maakt processen efficiënter.

2. Door minder personeel in te huren, bespaar je kosten en optimaliseer je je werkzaamheden.

 

Sneller en efficiënter werken

De ChatGPT-training kan je helpen sneller en efficiënter te werken. In plaats van handmatig taken uit te voeren, kan AI je helpen met automatisering. Dit betekent dat je meer werk kunt verzetten in minder tijd, waardoor je productiever wordt.

Met de juiste training kun je leren hoe je ChatGPT in jouw dagelijkse taken integreert en processen stroomlijnt. Dit kan leiden tot aanzienlijke tijd- en energiebesparingen, waardoor je meer ruimte hebt voor andere belangrijke activiteiten binnen jouw werk.

 

Kosten besparen door minder mensen in te huren

Door de ChatGPT-training te volgen, kun je kosten besparen door minder mensen in te huren. Dit komt doordat je met de opgedane kennis en vaardigheden efficiënter kunt werken. Dit kan resulteren in minder personeelskosten en daarmee besparingen voor jouw bedrijf.

Daarnaast leer je hoe je bepaalde taken automatiseert, waardoor je minder afhankelijk wordt van menselijke input. Dit kan niet alleen tijd besparen, maar ook de noodzaak verminderen om extra medewerkers aan te nemen.

Met ChatGPT kun je dus slimmer werken en tegelijkertijd de kosten drukken.

 

Jouw ChatGPT expert in deze ChatGPT training

Deze (bijna gratis) online training ChatGPT wordt gegeven door Kim Pot. Zij werkt als strategisch marketingcommunicatieadviseur voor Info Support en heeft veel ervaring met ChatGPT.

Voor Frankwatching verzorgt Kim workshops over het schrijven van goede prompts, het bouwen van je eigen GPT en het verwerken van AI in je bedrijfs- en contentstrategieën.

Tijdens de training van Unschooled maakt zij gebruik van praktische voorbeelden uit haar eigen ervaring, en zorgt ervoor dat je de tips & trucs meteen kunt toepassen, ook al heb je nog geen enkele ervaring met ChatGPT of prompt engineering.

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-