Word gratis lid van Unschooled

Voor een
 
gezond leven

ChatGPT workshop: goede prompts schrijven en je eigen GPT bouwen

ai chatgpt cursus Sep 26, 2024
ChatGPT workshop

Heb je ooit voor je scherm gezeten, een beetje verloren, omdat je niet wist hoe je een goede prompt voor ChatGPT moest schrijven? Of droomde je ervan om je eigen AI-assistent te bouwen om te helpen met al jouw taken, maar had je geen idee waar te beginnen? Je bent niet de enige.

Goede prompts schrijven is een kunst en een vaardigheid die je kunt leren. En wat nog beter is: iedereen kan zijn eigen GPT bouwen met de juiste begeleiding.

Een interessant feitje is dat de manier waarop je met ChatGPT communiceert – jouw prompts – enorm bepaalt wat het je teruggeeft. Met andere woorden, de kwaliteit van jouw vragen bepaalt de kwaliteit van de antwoorden.

In onze ChatGPT workshop leer je niet alleen hoe je dit doet, maar gaan we ook stap voor stap door het proces van het bouwen van je eigen GPT. Hierdoor openen we een wereld vol mogelijkheden voor persoonlijk en professioneel gebruik.

Lees verder om meer te ontdekken.

 

Samenvatting

  • Goede prompts helpen ChatGPT te begrijpen wat je wilt en dit maakt de antwoorden beter.
  • Je kunt leren afbeeldingen te maken en je eigen GPT te bouwen.
  • ChatGPT kan op veel manieren helpen. 
  • Een eigen GPT maken vraagt geduld, omdat je data moet verzamelen en leren van feedback.
  • Een gepersonaliseerde GPT kan specifieke antwoorden geven.

 

Het belang van goede prompts

Na de inleiding is het tijd om te duiken in hoe belangrijk goede prompts zijn. Goede prompts helpen ChatGPT beter te begrijpen wat je van hem wilt. 

Stel: je wilt een brief schrijven. Met een duidelijke prompt weet ChatGPT precies hoe formeel de brief moet zijn, over welk onderwerp je wilt schrijven en aan wie de brief gericht is. Zonder zo'n prompt, krijg je misschien iets heel anders dan wat je in gedachten had.

Een ander voorbeeld maakt dit nog duidelijker. Laten we zeggen dat je een verhaal wilt over een ruimtereis. Als je prompt specifiek vraagt om een avontuur met aliens, een ruimteschip genaamd "Sterrenjager", 1 hoofdpersonage en 3 andere personages, en een plottwist, dan krijg je precies dat verhaal.

Zulke specifieke prompts leiden tot betere en leukere resultaten. Dit is waarom het ontwikkelen van sterke prompts zo essentieel is, het bepaalt de kwaliteit van wat ChatGPT creëert.

 

Online ChatGPT workshop

Tijdens een online ChatGPT workshop leer je praktische toepassingen van ChatGPT, hoe je afbeeldingen kunt maken met ChatGPT en hoe je je eigen GPT bouwt.

 

Praktische toepassingen van ChatGPT

ChatGPT verandert hoe we met technologie omgaan. ChatGPT maakt leven makkelijker door ondersteuning op veel gebieden te bieden, van educatie tot creatieve projecten. Het biedt verrassende manieren om ons dagelijks leven te verbeteren. Hier zijn enkele manieren waarop ChatGPT dat doet:

  1. Huiswerk en studiehulp: ChatGPT kan studenten helpen door uitleg en antwoorden te geven op complexe vragen. Het fungeert als een persoonlijke leerassistent.
  2. Creatief schrijven: Mensen gebruiken ChatGPT voor het schrijven van verhalen, gedichten en scripts. Het helpt de creativiteit te vergroten.
  3. Programmeerhulp: Ontwikkelaars krijgen steun bij het coderen. ChatGPT biedt oplossingen voor programmeerproblemen.
  4. Klantenservice: Bedrijven zetten ChatGPT in om klanten snel te helpen. Het beantwoordt vragen 24/7.
  5. Taal leren: ChatGPT helpt bij het leren van nieuwe talen door gesprekken te voeren en correcties aan te bieden.
  6. Games maken: Gamedevelopers gebruiken ChatGPT voor het creëren van dialogen tussen personages in spellen.
  7. Reisplanning: ChatGPT geeft advies over reizen, zoals beste tijden om te gaan, wat mee te nemen en plaatselijke attracties.
  8. Gezondheidsadvies: Alhoewel niet als vervanging voor professioneel medisch advies, biedt het algemene gezondheidstips.
  9. Marketinginhoud genereren: Marketeers creëren advertentietekst, blogposts en socialemediaberichten met hulp van ChatGPT.
  10. Persoonlijke assistent: Organiseert je dagelijkse schema's, herinnert belangrijke afspraken en plant taken.

 

Afbeeldingen maken met ChatGPT

Je kunt nu ook afbeeldingen maken met ChatGPT. Dit is een spannende stap vooruit in de wereld van kunstmatige intelligentie. Met eenvoudige tekstprompts vertel je wat voor afbeelding je wilt.

ChatGPT gebruikt dan zijn AI-magie om jouw idee in een afbeelding te veranderen. Of je nu een landschap, dier of iets compleet anders wilt, het kan allemaal.

Deze functie maakt het makkelijker voor creatievelingen en ontwerpers om snel visuele ideeën tot leven te brengen. Stel je voor, je hebt een idee voor een logo, maar kunt het niet goed tekenen. Met ChatGPT geef je gewoon een beschrijving en voilà: je eigen ontwerp komt tot leven. Dit bespaart tijd en opent nieuwe mogelijkheden voor iedereen die visueel wil creëren zonder diepe technische vaardigheden. Hier leer je alles over in onze bijna gratis cursus ChatGPT.

 

Je eigen GPT bouwen in deze ChatGPT workshop

Een gepersonaliseerde GPT kan specifieke informatie leveren. Dit kan helpen bij het sneller vinden van relevante antwoorden. Het kan ook worden gebruikt om persoonlijke content te genereren, wat de efficiëntie verbetert.

Met een aangepaste GPT kunnen gebruikers betere resultaten behalen op basis van hun specifieke behoeften, waardoor de algehele gebruikerservaring verbetert. Deze aanpassing kan leiden tot meer doelgerichte en nauwkeurige interacties met de AI.

Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

  1. Kies een specifiek doel voor je gepersonaliseerde GPT.
  2. Verzamel en bereid de trainingsdata voor die relevant zijn voor jouw doel.
  3. Geef deze data aan jouw GPT en vertel hem alle instructies die relevant zijn.
  4. Test je gepersonaliseerde GPT regelmatig en pas de GPT aan op basis van je feedback.

Het bouwen van je eigen GPT vraagt om geduld en tijd, maar kan uiteindelijk zeer waardevol zijn in verschillende toepassingen, zoals klantenservice of contentgeneratie.

 

Jouw ChatGPT expert in deze ChatGPT workshop

Deze (bijna gratis) online cursus ChatGPT wordt gegeven door Kim Pot. Zij werkt als strategisch marketingcommunicatieadviseur voor Info Support en heeft veel ervaring met ChatGPT.

Voor Frankwatching verzorgt Kim workshops over het schrijven van goede prompts, het bouwen van je eigen GPT en het verwerken van AI in je bedrijfs- en contentstrategieën.

Tijdens de training van Unschooled maakt ze gebruik van praktische voorbeelden uit haar eigen ervaring, en zorgt ervoor dat je de tips & trucs meteen kunt toepassen, ook al heb je nog geen enkele ervaring met ChatGPT of prompt engineering.

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-