Word gratis lid van Unschooled

Voor een
 
gezond leven

Cursus argumenteren: zo verbeter je je overtuigingskracht

cursus nlp Aug 13, 2024
Cursus argumenteren

Heb je ook wel eens het gevoel gehad dat je niet sterk genoeg overkomt in discussies of debatten? Of dat je de juiste woorden niet kunt vinden om jouw standpunt effectief over te brengen? Je bent niet de enige!

Veel mensen worstelen hiermee. Gelukkig is er een oplossing: een cursus argumenteren kan je helpen om jouw overtuigingskracht te verbeteren. Bij Unschooled bieden we een speciale training aan om jou te leren argumenteren met impact.

Deze training geeft je de tools en technieken, inclusief 25 effectieve NLP-methoden, om zowel persoonlijk als professioneel te groeien. Je gaat leren hoe je met de juiste argumenten je mening sterker kunt maken, duidelijker kunt uitleggen en mensen makkelijker kunt meekrijgen.

Hieronder helpen we je alvast op weg en geven we je nuttige en praktische informatie om vandaag nog beter te leren argumenteren.

 

Samenvatting

  • Leer kritisch te denken en duidelijk formuleren om sterk te staan in argumenten. 
  • Verbeter je overtuigingskracht door overtuigend te spreken en actief te luisteren. 
  • Debattechnieken en NLP-methoden versterken je argumentatievaardigheden.
    Oefen met real-life situaties en krijg waardevolle feedback.
  • Ontdek de kracht van non-verbale communicatie en hoe dit je standpunten kan verbeteren.
  • Pas NLP-technieken toe voor effectievere communicatie en vergroot je zelfbewustzijn tijdens discussies.

 

Kernvaardigheden van effectief leren argumenteren

Twee van de belangrijkste kernvaardigheden van effectief argumenteren zijn deze twee:

  1. Kritisch denken en helder formuleren zijn essentieel.
  2. Overtuigend spreken en luisteren vergroten je overtuigingskracht.

Laten we daar dieper op inzoomen.

 

Kritisch denken en helder formuleren

Kritisch denken is belangrijk als je sterk wilt zijn in argumenteren. Het is cruciaal om te leren hoe je informatie moet analyseren, twijfels uitdrukt en aannames ter discussie stelt. Dit zal je sterker maken in het verdedigen van je standpunten. Het zorgt ervoor dat je argumenten niet alleen overtuigend zijn, maar ook goed onderbouwd.
Helder formuleren is een van de sleutels tot succes. Tijdens de training argumenteren krijg je allerlei tools om je gedachten duidelijk over te brengen. Je zal niet meer om de hete brij draaien of onnodig ingewikkelde zinnen gebruiken.

Simpel, direct en krachtig: dat is waar Unschooled op focust. Zo word jij iemand die niet alleen gehoord wordt, maar ook begrepen en overtuigend overkomt.

Goed argumenteren is een kunst die je kunt leren. Met kritisch denken en helder formuleren sta je al een heel eind voor.

 

Overtuigend spreken en luisteren

Naast kritisch denken en helder formuleren, vormt overtuigend spreken en luisteren de basis van de NLP cursus argumenteren op Unschooled. Deze vaardigheden zijn belangrijk om je punten effectief over te brengen en de argumenten van anderen te begrijpen.

In de lessen die gegeven worden door vakexperts met jarenlange ervaring, ga je leren hoe je je stem kunt gebruiken om overtuigender te spreken en hoe je actief kan luisteren, zodat je beter kan inspelen op de tegenargumenten.

 

Methoden om argumentatievaardigheden te verbeteren

Verbeter je argumentatievaardigheden door training in debattechnieken te volgen. Pas NLP-technieken toe om je overtuigingskracht te versterken.

 

Training in debattechnieken

Goede debattechnieken kunnen je overtuigingskracht sterk verbeteren. Deze cursus biedt daarom specifieke training om je argumentatievaardigheden naar een hoger niveau te brengen.

  • Leer de basis van effectief argumenteren: Je begint met de basis, zoals hoe je een standpunt helder formuleert en krachtig onderbouwt.
  • Ontwikkel kritisch denkvermogen: Kritisch denken is essentieel om de argumenten van anderen te analyseren en weerleggen.
  • Luistervaardigheden verbeteren: Goed luisteren is cruciaal om effectief tegenargumenten te kunnen geven. Je leert actief te luisteren en de kernpunten uit een betoog te halen.
  • Het toepassen van NLP-technieken: technieken uit de wereld van neuro-linguïstisch programmeren (NLP) worden ook behandeld om overtuigender over te komen.

Elke sessie zal je helpen met het verbeteren van specifieke vaardigheden, waarbij steeds verschillende praktijkvoorbeelden worden gebruikt om de theorie direct toe te passen. Met deze gerichte training werk je niet alleen aan je overtuigingskracht, maar ook aan jouw zelfvertrouwen en presentatievaardigheden.

 

Toepassen van NLP-technieken

Om je argumentatievaardigheden te verbeteren, maken we gebruik van NLP-technieken, zoals:

  1. Het herkennen en begrijpen van non-verbale communicatie om de effectiviteit van je argumenten sterker te maken.
  2. Het gebruiken van taalpatronen om overtuigender en helderder te communiceren zonder afbreuk te doen aan de inhoud.
  3. Het toepassen van technieken voor zelfreflectie om je bewustzijn van je eigen denkprocessen te vergroten.
  4. Met neuro-linguïstisch programmeren leer je hoe je onbewuste gedachteprocessen bij anderen kunt herkennen en beïnvloeden.
  5. Het gebruik van NLP-technieken helpt je om je argumenten duidelijker en krachtiger te maken.

Door deze technieken te gebruiken, kun je je overtuigingskracht flink vergroten en beter leren argumenteren.

 

Leren overtuigen met een cursus argumenteren voor slechts 1 euro?

Op Unschooled vind je een (bijna gratis) online cursus argumenteren waarin je 25 eenvoudige herkadertechnieken krijgt die je kunt toepassen om effectief en overtuigend te argumenteren.

Daarnaast ontdek je hoe je inzicht krijgt in je eigen gedachten en gedrag, zodat je negatieve patronen kunt herkennen en transformeren. De technieken kun je toepassen om anderen te overtuigen en mee te krijgen, maar ook om jezelf te verdedigen, wat heel erg van pas komt in zowel je dagelijks leven als op je werk.  

Deze cursus wordt gegeven door Rubin Alaie van Het NLP College, een van de grootste NLP-experts van Nederland. Zijn werk wordt onder andere gebruikt door verschillende GGD's, hogescholen, instituten en NLP opleidingen. Rubin is auteur van 20.000+ verkochte boeken en trainingen over NLP, marketing en geluk.

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-