Probeer 7 dagen voor € 1,-

Voor een
 
gezond leven

Cursus beleggen bij DEGIRO en andere platforms, specifiek voor beginners

beleggen cursus geld verdienen Jul 25, 2024
Cursus beleggen DEGIRO

Beleggen kan in eerste instantie overweldigend overkomen, vooral voor nieuwkomers op dit gebied. Wellicht vraag je je af hoe je jouw geld het beste kunt inzetten, zonder dat het je een hoop tijd kost.

Goed nieuws voor wie de wereld van beleggen wilt verkennen: op Unschooled vind je nu een online cursus beleggen, specifiek ontworpen met beginners in gedachten. In deze toegankelijke cursus, onder leiding van beleggingsexpert Wiebe Koehoorn, ontdek je niet alleen de fundamenten van beleggen, maar kom je er ook achter hoe je jouw financiële toekomst veilig kunt stellen. In deze cursus spreken we ook over DEGIRO.

De wereld van financiën kan complex lijken. Daarom is onze aanpak duidelijk en vooral gericht op jouw groei en zelfverzekerdheid. In de cursus leer je stap voor stap hoe je een stevige basis voor je financiën bouwt, zodat je met vertrouwen en kennis op zoek kunt gaan naar financiële onafhankelijkheid.

Je ontdekt alles over aandelen, ETF's, risicomanagement en het ontwikkelen van een eigen beleggingsstrategie. In deze cursus tover je jezelf om van een absolute beginner in een zelfverzekerde belegger

 

Wat is DEGIRO?

DEGIRO is een online handelsplatform waar je kunt beleggen in aandelen, cryptocurrencies en ETF's. Het is ontworpen om gebruikers te helpen met het genereren van een passief inkomen zonder dat dit hen veel tijd of energie kost.

Met DEGIRO kun je geavanceerde beleggingsstrategieën toepassen. Je kunt ook je bestaande portfolio optimaliseren en nieuwe financiële mogelijkheden ontdekken. Hierdoor is DEGIRO supernuttig voor zowel beginnende als ervaren beleggers die hun financiële toekomst willen verbeteren.

 

Hoe werkt DEGIRO?

Nu je hebt ontdekt hoe toegankelijk DEGIRO als online beleggingsplatform is, wil je waarschijnlijk meer weten over hoe het werkt. Beginnen met beleggen is bij DEGIRO een fluitje van een cent: je opent eenvoudigweg een account en daarna kun je aan de slag.

Bij DEGIRO heb je de mogelijkheid om te investeren in een breed scala aan financiële producten, waaronder aandelen, ETF’s en obligaties. Het platform biedt toegang tot markten over de hele wereld, zodat je de kans krijgt om te beleggen in toonaangevende bedrijven wereldwijd. 

 

Is DEGIRO betrouwbaar en veilig?

Nu je een beetje inzicht hebt gekregen in hoe DEGIRO werkt, vraag je je waarschijnlijk af: hoe veilig is dit platform voor mijn beleggingen? Door de jaren heen heeft DEGIRO bewezen een hele veilige keuze te zijn voor zowel beginners als meer ervaren beleggers. Het mooie is dat het platform streng gereguleerd wordt door financiële autoriteiten, wat jou als belegger een extra laagje zekerheid biedt. Ze zetten zich vol in voor jouw veiligheid en de betrouwbaarheid van hun diensten, gesteund door een sterke reputatie in de beleggingswereld.

Bovendien maakt DEGIRO gebruik van de nieuwste technologieën om de financiële veiligheid van je account te waarborgen en hanteren ze strikte risicomanagementprocedures om je te beschermen tegen de risico’s op de markt. Hierdoor heeft DEGIRO een gerespecteerde naam gekregen in het online beleggen.

 

Mijn ervaringen met DEGIRO

Mijn ervaringen met DEGIRO zijn voornamelijk positief geweest. Dit platform is eenvoudig in gebruik en ze bieden veel beleggingsopties. Steeds wanneer ik DEGIRO gebruikte, merkte ik hoe snel en efficiënt transacties worden uitgevoerd, wat bijdraagt aan een probleemloze beleggingservaring.
Bovendien biedt DEGIRO toegang tot internationale markten, waardoor je als belegger de kans krijgt om je investeringshorizon te verbreden. 

Aan de andere kant vind ik wel dat de gebruikersinterface wat beter zou kunnen. Het kan, zeker voor beginners, overweldigend lijken. Maar uiteindelijk heb je maar heel weinig knoppen nodig. Daarom zou DEGIRO kunnen werken aan een simpelere interface waarmee beginnende beleggers snel erachter komen hoe ze van start kunnen gaan met het beleggen in aandelen, ETF’s en andere categorieën.

Maar over het algemeen ben ik tevreden met DEGIRO en heeft het mijn vertrouwen gewonnen door de betrouwbaarheid, gebruiksgemak en uitmuntende ondersteuning.

 

Rekening openen bij DEGIRO

Het openen van een beleggingsrekening bij DEGIRO is een eenvoudig en volledig online proces, zodat je moeiteloos kunt beginnen met beleggen. Hier is hoe het werkt:

  • Begin aan je beleggingsreis door simpelweg op de knop "Open een rekening" te klikken. 
  • Voer vervolgens je persoonlijke gegevens in. 
  • Hierna volgt het verificatieproces, waarbij DEGIRO om je identiteitsbewijs en bankgegevens vraagt. Dit is voor jouw eigen veiligheid van je beleggingen.
  • Zodra de verificatie is voltooid, is je rekening klaar voor gebruik. Je kunt direct beginnen met beleggen!

Wil je meteen aan de slag met DEGIRO? Op YouTube heb ik een tutorial geplaatst waarin je ontdekt hoe je een account opent en van start kunt gaan. Bekijk hieronder de eerste video van deze serie over DEGIRO:

  

Periodiek beleggen bij DEGIRO

Met periodiek beleggen (ook wel ‘dollar cost averaging’ genoemd) kun je met een bescheiden maandelijks bedrag starten, waardoor je een goede basis voor een lange termijn beleggingsstrategie legt.

  • Bepaal een vast maandelijks investeringsbedrag.
  • Minimaliseer impulsieve investeringsbeslissingen door consequent geld in te leggen.
  • Benut de kracht van rente-op-rente voor lange termijn groei.

Bij DEGIRO kun je niet automatisch periodiek beleggen of dollar cost averaging toepassen, maar je kunt wel handmatig bijvoorbeeld elke maand even inloggen en je aandelen, ETF’s of andere beleggingen kopen. Op die manier ben je ook bezig met periodiek beleggen.

 

Automatisch beleggen bij DEGIRO

Automatisch beleggen is gericht op het genereren van passief inkomen en biedt langetermijnstrategieën.

Zoals hierboven genoemd, kun je op dit moment nog niet automatisch beleggen bij DEGIRO. Ik kan me voorstellen dat dat in de toekomst wel gaat gebeuren, maar vooralsnog moet je nog wel inloggen en handmatig beleggen.

 

Crypto ETF bij DEGIRO?

Ja, DEGIRO maakt het mogelijk voor beleggers om in crypto ETF's te beleggen, waardoor je ook blootgesteld kunt worden aan de dynamische wereld van cryptocurrency. Deze mogelijkheid biedt beleggers de kans om hun beleggingsportfolio te diversifiëren en te profiteren van de kansen in de evoluerende crypto-markt.

DEGIRO's aanbod van crypto ETF's opent nieuwe perspectieven voor beleggers die hun portefeuilles willen uitbreiden en de mogelijkheden willen benutten die de snelgroeiende cryptomarkt biedt.

Houd er trouwens wel rekening mee dat als je belegt in zo’n crypto ETF, je niet de crypto zelf in bezit krijgt, maar je over het algemeen alleen maar de prijs van crypto volgt. Als je zelf crypto wilt kopen, kun je dat bijvoorbeeld doen op Bitvavo, Finst of Kraken. 

Meer info over crypto ETF’s bij DEGIRO vind je hier.


DEGIRO market order, limit order, take profit order, stoploss order & stoplimit order

Bij DEGIRO heb je toegang tot een diversiteit aan orderopties om je beleggingen te beheren en je risico te minimaliseren. Ontdek meer over deze mogelijkheden om je beleggingsstrategie te verfijnen en te optimaliseren.

Ik heb hier ook een YouTube-video over gemaakt. Die bekijk je hier:

  

Market order bij DEGIRO

DEGIRO biedt beleggers de flexibiliteit om aandelen direct te kopen of verkopen via een market order. Dit type order maakt het mogelijk om te handelen tegen de actuele marktprijs, wat bijzonder handig is voor wie snel beslissingen wil nemen.

Het maakt het voor beleggers mogelijk om direct te reageren op marktveranderingen door aandelen te verhandelen zonder te wachten op een bepaalde prijs. Hierdoor is een DEGIRO market order een efficiënte methode om vlot aandelen te kopen of verkopen, zonder de vereiste van een vooraf bepaalde koers.

 

Limit order bij DEGIRO

Wanneer je een specifieke prijs wilt voor de aankoop of verkoop van een aandeel of ETF, dan kun je een limit order gebruiken bij DEGIRO. Met deze order geef je aan tegen welke prijs je wilt kopen of verkopen.

Het aankoop- of verkoopproces wordt alleen uitgevoerd als de opgegeven prijs wordt bereikt. Zo heb je meer controle over de uitvoering van je transacties en kun je profiteren van gunstige instapprijzen.

 

Take profit order bij DEGIRO

Naast de limit order biedt DEGIRO ook een take profit order aan. Deze order stelt beleggers in staat om automatisch winst te nemen op hun beleggingen. Met een take profit order kunnen beleggers hun winsten (deels) laten uitkeren door hun positie te verkopen zodra de koers een bepaald niveau bereikt.

Dit is vooral handig voor beleggers die actief willen handelen en winst willen veiligstellen.

 

Stoploss order bij DEGIRO

Als we het hebben over risicobeheer en kapitaalbescherming bij beleggen, is een stoploss-order bij DEGIRO een essentieel instrument. Met deze order kun je een maximale verlieslimiet instellen om je investeringen te beschermen.

Dit houdt in dat als de waarde van je belegging onder een vooraf bepaalde prijs daalt, DEGIRO automatisch de aandelen verkoopt om verliezen te beperken. Dit is een krachtig middel om de negatieve impact van marktvolatiliteit te minimaliseren en je investeringen te beschermen.

Stoploss-orders vormen een cruciaal onderdeel van het traden in aandelen en ETF’s, waarmee je als belegger proactief kunt inspelen op marktbewegingen en de risico's kunt beheersen. 

 

Stoplimit order bij DEGIRO

Een stoplimit order bij DEGIRO biedt beleggers meer controle over hun orderuitvoering. Nadat de stopprijs is bereikt, kunnen ze een limietprijs instellen, waardoor ze de controle behouden over de uitvoering van hun order.

Nogmaals, het is lastig om deze orders in woorden uit te drukken, dus bekijk vooral de video hierboven, dan snap je het een stuk sneller ;)

 

Voordelen en nadelen DEGIRO

DEGIRO biedt lage kosten en toegang tot diverse markten, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor beleggers.

  • Lage transactiekosten maken DEGIRO bijzonder geschikt voor actieve handelaren.
  • Het uitgebreide aanbod van aandelen, ETF’s en andere categorieën biedt mogelijkheden voor diversificatie.
  • DEGIRO is een van de grootste beleggingsplatforms in Nederland en België en heeft een goede naam opgebouwd.
  • DEGIRO wordt goed gereguleerd en is dus relatief veilig.
  • Een nadeel is dat de gebruikersinterface soms wat ingewikkeld is. Die zou een stuk eenvoudiger kunnen.
  • De klantenservice van DEGIRO is redelijk, maar zou ook een stukje beter kunnen.

 

Alternatief voor DEGIRO

DEGIRO, Trading 212, Interactive Brokers, Trade Republic, Etoro en Brand New Day bieden vergelijkbare diensten aan. Het is belangrijk om hun kosten, beschikbare beleggingsproducten en gebruiksvriendelijkheid te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

 

DEGIRO vs Trading 212

Beleggen wint aan populariteit, met name onder de jonge generatie tussen de 18 en 40 jaar. Voor hen is het selecteren van het juiste beleggingsplatform een cruciale keuze. Laten we kijken naar DEGIRO en Trading 212, aangezien deze platforms erg populair zijn bij beginnende beleggers.

Aspect

DEGIRO

Trading 212

Gebruiksvriendelijkheid

Eenvoudig en overzichtelijk

Zeer eenvoudig en visualisaties verhogen gebruikerservaring

Beleggingsopties

Aandelen, obligaties, ETFs, opties

Aandelen, ETFs, CFDs

Commissies en kosten

Laag, transparant model

Geen commissies bij aankoop aandelen en ETFs

Betrouwbaarheid en veiligheid

Zeer betrouwbaar, gereguleerd door AFM

Betrouwbaar, gereguleerd door FCA

Elk beleggingsplatform heeft zijn unieke voordelen, afhankelijk van wat je zoekt. Vervolgens verkennen we een ander alternatief: DEGIRO versus Interactive Brokers.

 

DEGIRO vs Interactive Brokers

Na de vergelijking van DEGIRO met Trading 212 kijken we nu naar twee grote namen in de beleggingssector: DEGIRO en Interactive Brokers. Deze platforms zijn erkend voor hun ruime aanbod en hebben een divers publiek van beleggers, variërend van nieuwkomers tot ervaren beleggers.

Criterium

DEGIRO

Interactive Brokers

Geschikt voor

Beginners en gevorderde beleggers

Beginners en gevorderde beleggers

Veiligheid

Hoog door strikte regulering en beveiligingsmaatregelen

Extreem veilig met geavanceerde bescherming van gebruikersgegevens

Kosten

Laag, aantrekkelijk voor beginnende beleggers

Concurrerend, maar kan complex zijn vanwege variabele kostenstructuren

Aanbod financiële producten

Breed scala aan aandelen, obligaties, ETF's en meer

Uiterst uitgebreid, inclusief opties, futures, forex, en meer

Gebruiksgemak

Gebruiksvriendelijk platform, geschikt voor beginners

Complexe interface, meer geschikt voor ervaren beleggers

Extra's

Eenvoudige toegang tot internationale markten

Biedt geavanceerde analysetools en rapportage

DEGIRO en Interactive Brokers bieden beide onderscheidende voordelen die hen aantrekkelijk maken voor een divers scala aan beleggers. Voor nieuwkomers in de beleggingswereld blinkt DEGIRO uit met een gebruiksvriendelijk platform en lage kosten, ideaal voor wie de eerste stappen zet. Interactive Brokers richt zich op de meer gevorderde belegger, met uitgebreide analyse tools en een breed scala aan beleggingsopties, perfect voor diegenen die meer de diepte willen opzoeken. 

Als beginnende belegger in Nederland of België zou ik gaan voor DEGIRO.

 

DEGIRO vs Trade Republic

Na de vergelijking tussen DEGIRO en Interactive Brokers te hebben doorlopen, kijken we nu naar de analyse van DEGIRO en Trade Republic. 

Aspect

DEGIRO

Trade Republic

Gebruiksvriendelijkheid

Gemakkelijk in gebruik met toegankelijke klantenservice.

Ontworpen met een gebruiksvriendelijke interface, vooral op mobiele telefoons.

Beleggingsopties

Biedt een breed scala aan beleggingsopties inclusief aandelen, obligaties, ETF's en meer.

Focust voornamelijk op aandelen, ETF's en mobiel beleggen.

Veiligheid

Hoog aangeschreven als betrouwbaar en veilig voor beleggers.

Biedt ook een hoge mate van veiligheid en betrouwbaarheid voor gebruikers.

Kosten

Staat bekend om zijn lage kostenstructuur.

Vaak beschouwd als zeer competitief kosteneffectief, mogelijk voordeliger voor bepaalde transacties.

Zowel DEGIRO als Trade Republic bieden toegankelijke platforms die geschikt zijn voor zowel beginnende als ervaren beleggers. De keuze tussen deze twee kan afhankelijk zijn van je persoonlijke voorkeuren, zoals de kostenstructuur, beschikbare beleggingsopties of het gebruiksgemak op mobiele apparaten.

 

DEGIRO vs Etoro

Bij de vergelijking tussen DEGIRO en eToro staan kosten, valutawissel en gebruiksvriendelijkheid centraal. DEGIRO biedt lagere kosten voor transacties en heeft geen accountkosten, wat het aantrekkelijk maakt voor frequente beleggers. Daarentegen kunnen de valutakosten bij eToro oplopen, aangezien alles in USD wordt verhandeld. 

Dit maakt eToro duurder voor Europese gebruikers die vaak in euro's handelen. Bovendien heeft eToro inactiviteitskosten en opnamekosten, wat een nadeel kan zijn voor minder actieve beleggers. 

Beide brokers hebben hun unieke voordelen, maar DEGIRO is doorgaans goedkoper voor Europese beleggers, vooral bij grotere investeringen.

 

DEGIRO vs Brand New Day

In vergelijking met DEGIRO richt Brand New Day zich sterker op pensioenbeleggingen en biedt het geen apart platform voor het verhandelen van individuele aandelen. DEGIRO legt de nadruk op een breder scala aan beleggingsmogelijkheden, terwijl Brand New Day zich specifiek richt op vermogensopbouw op lange termijn

Bij DEGIRO kun je handelen in aandelen, obligaties en ETF's, terwijl Brand New Day zich concentreert op indexfondsen en pensioenbeleggingen met fiscale voordelen. Dit maakt DEGIRO beter geschikt voor actieve handelaren, terwijl Brand New Day meer gericht is op passief beleggen voor toekomstige financiële zekerheid.

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-