Word gratis lid van Unschooled

Voor een
 
gezond leven

Cursus beleggen voor gevorderden: slimme geavanceerde strategieën

beleggen cursus geld verdienen Jul 31, 2024
Cursus beleggen voor gevorderden

Ben je al een tijdje aan het beleggen, maar voel je dat je vastzit op hetzelfde niveau? Zie je anderen winst maken terwijl jouw portfolio maar niet groeit? Misschien is het tijd voor de volgende stap met een cursus beleggen voor gevorderden.

Hieronder zie je hoe geavanceerde analyses en een goed begrip van marktdynamiek je kunnen helpen beter te presteren. 

 

Samenvatting

  • Ontdek geavanceerde beleggingsstrategieën zoals fundamentele, financiële en technische analyse om betere investeringskeuzes te maken.
  • Houd rekening met macro-economische factoren en hun effect op de financiële markten.
  • Kijk niet alleen naar ETF's, maar onderzoek ook aandelen, crypto's en private equity.
  • Bekijk een overzicht van cursussen beleggen voor gevorderden van verschillende aanbieders.


Geavanceerde beleggingsstrategieën voor gevorderden

Ontdek de kracht van fundamentele analyse en leer hoe je financiële gegevens kunt interpreteren. Verdiep je in technische analyse en ontdek hoe je grafieken en patronen kunt gebruiken om marktbewegingen te voorspellen.

 

Fundamentele analyse

Fundamentele analyse is cruciaal voor het beoordelen van aandelen, crypto's en ETF's. Dit proces houdt in dat je kijkt naar de basisgegevens van een bedrijf of markt om de ware waarde te ontdekken.

Een goede fundamentale analyse kijkt onder andere naar de achtergrond van een bedrijf, de CEO, het team, de prestaties ten opzichte van de concurrentie, maar ook toekomstige groeipotentie en markttrends. Denk aan het analyseren van nieuwe productlanceringen of uitbreidingen in nieuwe markten.

Door al deze elementen samen te voegen, krijg je een compleet beeld van waar je je geld insteekt. Zo maak je slimmere investeringskeuzes gebaseerd op grondige analyse, niet alleen intuïtie.

 

Financiële analyse

Naast fundamentele analyse is ook financiële analyse cruciaal bij het beleggen, voornamelijk als je op zoek gaat naar losse aandelen. Hiermee ontdek je hoe je de waarde van aandelen, crypto's en ETF's kunt begrijpen en inschatten. Dit kun je doen door de cijfers van de bedrijven erbij te pakken en daar berekeningen op los te laten, zodat je die kunt vergelijken met de cijfers van concurrenten. Op deze manier kun je een objectief beeld schetsen van hoe goed het bedrijf het doet ten opzichte van soortgelijke bedrijven. Dit helpt om betere investeringsbeslissingen te maken. 

Ook voor crypto is een klein stukje financiële analyse van belang, en dan met name het bestuderen van de marktkapitalisatie. Veel beginnende beleggers kijken voornamelijk naar de prijs per coin, maar weten niet goed dat dat eigenlijk niet zo relevant is, en dat het beter is om de market cap te bestuderen en die te vergelijken met andere coins. 

 

Technische analyse

Technische analyse gaat over het bestuderen van grafieken en patronen om toekomstige koersontwikkelingen te voorspellen. Traders gebruiken deze methode voor aandelen, crypto's en ETF's. Dit is een hele belangrijke tool voor gevorderde beleggers die een stapje extra willen zetten. Het kost zeker wat tijd en inzicht voordat je dit onder de knie hebt, maar het kan een hele waardevolle tool zijn om prijsvoorspellingen te kunnen doen, zodat je je in- en uitstapmomenten goed kunt gaan timen, wat op zijn beurt weer kan zorgen voor hogere rendementen.

Op deze manier kun je, in plaats van alleen maar beleggen, dit ook combineren met swing traden. Dit is iets dat ik zelf ook doe. Hierbij houd je de grafieken en indicatoren in de gaten en pak je winst wanneer het er volgens de technische analyse op lijkt dat de markt naar beneden gaat, en voeg je weer geld toe zodra je ziet dat de kans groot is dat de markt weer omhoog gaat.  

Bij technische analyse kijk je naar onder andere prijstrends, handelvolumes en andere marktactiviteiten. Het idee is dat je historische gegevens gebruikt om toekomstige bewegingen te begrijpen.

Je maakt gebruik van verschillende signalen die aangeven of een bepaalde asset overgekocht of oververkocht is. Dit alles helpt beleggers om slimmere beslissingen te nemen in de snel veranderende markt.

 

Macro-economische factoren

Naast deze drie verschillende vormen van analyse is het ook cruciaal om rekening te houden met de macro-economische factoren die de financiële markten beïnvloeden. Deze kun je namelijk gaan analyseren en gebruiken bij het ontwikkelen van investeringsstrategieën en portefeuillebeheer.

Door het leren anticiperen op markttrends en investeringsmogelijkheden te begrijpen, kun je je kennis van macro-economische factoren inzetten om een jouw investeringsaanpak zo effectief mogelijk te maken, zodat je hogere rendementen kunt gaan behalen. Dit kan leiden tot meer vermogen en passief inkomen.

 


Beleggingscategorieën voor gevorderden

Hieronder vind je in het kort wat informatie over beleggingscategorieën voor gevorderden. 

 

Aandelen

Het klinkt voor de hand liggend, maar gevorderde beleggers kunnen met behulp van fundamentele, financiële en technische analyse de aandelen uitzoeken waarvan zij het idee hebben dat die in de komende jaren zullen gaan stijgen in prijs. Beginnende beleggers houden het meestal bij ETF's en de grootste bedrijven ter wereld, maar als je de juiste kennis hebt, kun je ook bedrijven spotten die nog maar relatief klein zijn, maar die wel heel veel kunnen groeien.

Daarom zou ik deze beleggingscategorie zeker aanboren als je als gevorderde belegger aan de slag wilt gaan en een hoger rendement wilt gaan behalen.

 

Crypto's

Ook crypto's kunnen thuishoren in een portfolio van een gevorderde belegger. Bij crypto heb je natuurlijk te maken met veel meer risico doordat de markt veel volatieler is dan bij ETF's en aandelen, maar crypto kan wel voor een flink extra rendement zorgen als je het goed aanpakt.

Ook hierbij is het weer belangrijk om kennis te hebben van fundamentele, financiële en technische analyse. Voornamelijk fundamentele en technische analyse eigenlijk. Beginnende beleggers weten niet waar ze moeten beginnen en stoppen hun geld maar gewoon in een random cryptomunt, maar met de juiste kennis kun je inschatten welke crypto's het goed gaan doen over meerdere jaren tijd.

 

Private equity

Private equity is een beleggingscategorie voor gevorderden waarbij je investeert in niet-beursgenoteerde bedrijven. Deze investeringen worden normaal gesproken gedaan door private equity-fondsen die kapitaal van verschillende beleggers bundelen. Dit kan een optie zijn als je veel geld hebt dat je wilt investeren.

Het doel is om bedrijven te helpen groeien en vervolgens met winst te verkopen. Private equity verschilt van beleggen in openbare aandelen omdat het doorgaans een langere beleggingshorizon heeft en meer directe invloed op de bedrijven waarin wordt geïnvesteerd.

De rendementen kunnen aanzienlijk zijn, maar het brengt ook hogere risico's met zich mee, vooral omdat de investeringen niet zo liquide zijn en de waarde ervan moeilijk te bepalen is doordat er geen openbare beurskoersen.

Voor gevorderde beleggers die op zoek zijn naar diversificatie en bereid zijn om hun geld voor langere tijd vast te leggen, kan private equity een interessante optie zijn. Je kunt natuurlijk ook in jezelf gaan investeren en zelf een bedrijf opzetten als je daar de kennis van hebt.

 

Verschillende cursussen beleggen voor gevorderden

Ik probeer alleen maar cursussen aan te raden waarvan ik weet dat de aanbieder betrouwbaar is, en waarvan ik weet dat je er iets van gaat opsteken. Hierbij een overzicht:

  1. Madelon Vos is een grote naam als het gaat om beleggen en financiële gezondheid. Ze heeft meerdere cursussen en communities. Een van de cursussen is er eentje over het opbouwen, beheren en beschermen van je vermogen. Relatief breed dus. Ze heeft ook een cursus die alleen gaat over het beleggen en handelen in crypto. Stukje specifieker. Maar deze cursussen kunnen ook zeker voor de gevorderde belegger interessant zijn.
  2. Corné Marchand is een van Nederland's grootste helden op het gebied van technische analyse en crypto. Hier heeft hij een cursus technische analyse voor gemaakt. Dit gaat niet zozeer over beleggen alleen, maar meer kortetermijnhandelen. Maar zoals we hierboven hebben besproken, kan technische analyse wel een hele goede aanvulling zijn op je toolbox als gevorderde belegger.
  3. David van Ineveld heeft relatief kort geleden een cursus gelanceerd over de DCA-methode die erg relevant is bij beleggen. Hem ken ik persoonlijk en ik weet dat hij waarde kan bieden. Op het moment van schrijven is de cursus alleen wel uitverkocht, maar misschien wanneer je dit leest, niet meer ;) Mocht je dus als gevorderde belegger voornamelijk geïnteresseerd zijn in een relatief passieve vorm van beleggen, dan kan dit een goede optie zijn.
  4. Toen ik erg actief was op YouTube onder de naam Nesami, heb ik ook een uitgebreide cursus beleggen gebouwd. Hier heb ik al mijn lessen in gestopt die ik in meer dan 1000+ uur heb geleerd. In deze cursus bespreek ik heel uitgebreid mijn FUFITA-methode, waarbij je leert hoe je fundamentele, financiële en technische analyse kunt toepassen om een hoger rendement te behalen als gevorderde belegger.
  5. En nu heb ik op Unschooled ook een cursus beleggen geplaatst. Veel waarde in 2,5 uur. En je kunt voor 1 euro een proefperiode starten van 7 dagen. Oftewel: je kunt de volledige cursus doen voor 1 euro. Maar: deze cursus is wel iets meer gericht op de beginnende belegger. Maar nummer 2: naast deze cursus beleggen vind je wel heel veel andere cursussen op Unschooled die interessant voor je kunnen zijn, en die je dus ook kunt bekijken tijdens de proefperiode van 7 dagen voor 1 euro. Oftewel: je hebt weinig te verliezen ;)

Daarnaast zijn er nog wel enkele andere cursussen, maar die ken ik minder goed, dus daar durf ik zelf niet zo veel over te zeggen...

Hopelijk kun je zo een keuze maken :) Als je nog vragen hebt, stuur me gerust even een berichtje.

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-