Probeer 7 dagen voor € 1,-

Voor een
 
gezond leven

Cursus beleggen voor vrouwen: zo bouw je passief inkomen

beleggen cursus geld verdienen Jul 19, 2024
Cursus beleggen voor vrouwen

Ben je het zat om je financiële zaken altijd maar op de lange baan te schuiven? Misschien voel je dat investeren iets is voor anderen, maar niet voor jou. Toch is beleggen een krachtig middel om je financiële toekomst zelf in handen te nemen.

En ja, dat geldt ook voor vrouwen die misschien denken dat de beurswereld niet voor hen weggelegd is. Het lijkt soms een wereld die alleen voor mannen bestemd is, maar dat is absoluut niet waar.

Beleggen kan vrouwen niet alleen helpen bij het vergroten van hun vermogen, maar ook bij het realiseren van financiële onafhankelijkheid.

Met deze blog duiken we in de wereld van investeren voor vrouwen, waarbij we de mythes doorbreken en laten zien hoe eenvoudig het is om te beginnen.

 

Samenvatting

  • Beleggen helpt vrouwen hun financiële onafhankelijkheid te vergroten en vermogen op te bouwen.
  • Bij de online cursus beleggen voor beginners op Unschooled leer je in 2,5 uur alles wat je als beginner moet weten over beleggen, en krijg je toegang tot veel andere videoseries.
  • Aandelen, ETF's en crypto zijn vormen van beleggen die vrouwen kunnen helpen slimme keuzes te maken.
  • Duurzaam beleggen en gespreid beleggen zijn effectieve strategieën voor vrouwen die willen investeren in de toekomst.
  • Ongeveer 23% van de Nederlandse vrouwen belegt en ruim 40% van de vrouwen heeft te weinig zelfvertrouwen als het gaat om beleggen.


Waarom beleggen een goed idee is voor vrouwen (en mannen ;))

Beleggen is een geweldig idee voor vrouwen omdat het de mogelijkheid biedt om financiële onafhankelijkheid te vergroten en op lange termijn vermogen op te bouwen. Door te beleggen, kunnen vrouwen meer controle krijgen over hun financiën en investeren in hun toekomst.

 

Financiële onafhankelijkheid vergroten

Vrouwen die starten met beleggen, zetten een krachtige stap richting financiële vrijheid. De online cursus beleggen op Unschooled helpt je financiële onafhankelijkheid te vergroten door duidelijke technieken aan te bieden voor risicobeheer en het beschermen van je geld.

Deze cursus is ontworpen voor iedereen; of je nu een complete beginner bent, een jonge professional, ondernemer, of al wat ervaring hebt met beleggen. Met hulp van een beleggingsexpert met praktijkervaring leer je een gepersonaliseerde strategie opstellen.

Door te investeren in de cursus krijg je 7 dagen toegang voor slechts 1 euro, waarmee je niet alleen leert hoe je je geld kunt beschermen en laten groeien, maar ook toegang krijgt tot alle andere cursussen op Unschooled.

Zo wordt beleggen vrouwen een toegankelijke manier om beter zicht te krijgen op persoonlijke financiën en te werken aan een zelfstandige toekomst.

 

Langetermijnvermogen opbouwen

Met het beleggen bouw je aan je toekomst en zorg je voor een financiële basis die sterker wordt met de tijd. Onze cursus richt zich op het opbouwen van een passief inkomen, wat essentieel is voor lange termijn vermogen.

Je leert gepersonaliseerde beleggingsstrategieën die rekening houden met jouw unieke situatie. Zo maak je slimme keuzes die jou helpen groeien.

Het managen van risico's is cruciaal. Daarom biedt de cursus eenvoudige technieken om jouw geld te beschermen. We gebruiken prakijkvoorbeelden en langetermijnstrategieën die duidelijk maken hoe te handelen in verschillende marktsituaties.

Dit alles zonder ingewikkeld jargon, zodat jij op een toegankelijke manier leert hoe je vermogen opbouwt dat staat als een huis. Door te beleggen, werk je niet alleen aan betere financiën vandaag, maar investeer je ook in jouw toekomst.

 

Basisprincipes van beleggen

Aandelen vertegenwoordigen eigendom in een bedrijf - wanneer het bedrijf groeit, stijgt de waarde van je aandelen. ETF's zijn mandjes van aandelen die je in één keer kunt kopen en verkopen, waardoor risico's gespreid worden.

 

Wat zijn aandelen?

Aandelen kopen betekent dat je een stukje van een bedrijf bezit. Als het bedrijf het goed doet, groeit jouw belegging mee. Zo'n aandeel geeft je soms recht op winstuitkering, wat dividend wordt genoemd. Dit maakt beleggen in aandelen interessant voor vrouwen die hun vermogen willen laten groeien.

Door te beleggen, word je niet alleen financieel sterker, maar word je ook actief betrokken bij de economie. Door aandachtig te zijn op welke bedrijven je kiest, draag je bij aan onze toekomst. Door te beleggen, is het bijna een soort stem die je uitbrengt op bedrijven.

 

Wat zijn ETF's?

ETF's, bekend als Exchange-Traded Funds, zijn beleggingsinstrumenten met vaak allerlei aandelen erin. Ze worden op de beurs verhandeld en hun prijzen fluctueren gedurende de handelsdag.

ETF's bieden jou als belegger de mogelijkheid om te diversifiëren en blootgesteld te worden aan verschillende markten en sectoren, wat vaak gepaard gaat met lagere kosten dan traditionele beleggingsfondsen.

Het is een aantrekkelijke optie voor degenen die geïnteresseerd zijn in het opbouwen van een divers en duurzaam portfolio. Ook omdat het zo'n eenvoudige manier is. In de cursus leer je hier meer over.

 

Specifieke beleggingsstrategieën voor vrouwen

Ontdek de kracht van gespreid beleggen - een slimme strategie om risico's te beperken. Verken duurzaam beleggen en breng positieve veranderingen in gang met je investeringen.

 

Gespreid beleggen

Gespreid beleggen is een langetermijnstrategie die risico's helpt spreiden en tegelijkertijd zorgt voor een stabiel rendement. Deze strategie richt zich op het opbouwen van een gespreide beleggingsportefeuille, waarbij je leert om je investeringen te verspreiden over verschillende soorten activa.

In de cursus ontdek je praktische tips en voorbeelden om de strategie van gespreid beleggen effectief toe te passen in je beleggingsportefeuille.

 

ETF + DCA

Dit is de meest eenvoudige manier om te beleggen. Het komt erop neer dat je periodiek een ETF koopt (een mandje met aandelen), bijvoorbeeld elke week of elke maand. Zo betaal je op de lange termijn een soort gemiddelde prijs voor de ETF en voorkom je dat je heel veel geld inzet op maar 1 moment waarop de aandelenprijzen relatief hoog zijn.

DCA staat voor 'dollar-cost averaging' en verwijst naar het periodiek aankopen. 

Ook hierover leer je in de cursus meer.

 

Duurzaam beleggen

Duurzaam beleggen is tegenwoordig ook erg populair als manier om te beleggen bij vrouwen. Het komt erop neer dat je gaat beleggen in duurzame bedrijven; bedrijven die het beste voor hebben met de wereld. Er zijn veel ETF's die zich hierop focussen, waar je dus ook in kunt investeren.

 

Hoe te starten met investeren voor vrouwen

1. Maak een account aan om te beginnen met beleggen.

2. Open je beleggingsrekening en kies waar je in wilt beleggen.

 

Maak een account aan en open je beleggingsrekening

 Er zijn talloze platforms waar je kunt beleggen, maar de populairste zijn onder andere DEGIRO, Trading 212 en Etoro. Zelf beleg ik voornamelijk bij DEGIRO. Voor crypto ga ik vaak naar Kraken of Coinbase, maar Bitvavo en Finst zijn ook populair in Nederland en België.

 

Bepaal waar je in gaat beleggen

Nu je je beleggingsrekening hebt geopend, is het tijd om te bepalen waarin je gaat beleggen. Dit is het moment waarop je keuzes maakt over de soorten investeringen – zoals aandelen, ETF's of crypto – die het best bij jouw financiële doelen passen.

Door deze keuzes te maken, kun je een gepersonaliseerde beleggingsstrategie samenstellen die aansluit bij jouw wensen en behoeften. Het is belangrijk om te onthouden dat je, bij het bepalen van je investeringen, ook rekening moet houden met risicobeheer en de bescherming van je geld, wat we ook in de cursus bespreken.

 

Veelgestelde vragen over beleggen

Hoeveel vrouwen beleggen, zijn ze beter erin dan mannen, en wat zijn nou eigenlijk populaire beleggingen onder vrouwen? 

 

Hoeveel vrouwen beleggen?

Ongeveer 23% van de Nederlandse vrouwen belegt momenteel, in vergelijking met 39% van de mannen, volgens recent onderzoek. Erg belangrijk dus om vrouwen aan te moedigen om te investeren en financiële vaardigheden op te bouwen.

Het vergroten van de betrokkenheid van vrouwen bij beleggen kan leiden tot grotere financiële onafhankelijkheid en een betere toekomst.

 

Beleggen vrouwen beter dan mannen?

Statistieken tonen aan dat vrouwen daadwerkelijk betere beleggers zijn dan mannen. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen geduldiger zijn, minder risico's nemen en betere langetermijnbeslissingen maken.

Deze kenmerken hebben vrouwen geholpen om over het algemeen betere resultaten te behalen bij het beleggen. Dus ja, op basis van statistieken en feiten, kunnen we concluderen dat vrouwen over het algemeen beter zijn in beleggen dan mannen.

 

Wat zijn populaire beleggingen onder vrouwen?

Populaire beleggingen onder vrouwen zijn onder andere ETF's en duurzame aandelen. Dit zijn aandelen van bedrijven die zich inzetten voor verbeteringen op het gebied van milieu, sociale verantwoordelijkheid en goed bestuur. 

Het groeiende aantal vrouwen dat deelneemt aan beleggen heeft geleid tot een stijgende populariteit van deze beleggingsvormen onder vrouwelijke investeerders.

 

Is er ook een boek over beleggen voor vrouwen?

Ja, er zijn verschillende boeken over beleggen voor vrouwen beschikbaar die nuttige inzichten bieden om financiële kennis te vergroten. Deze boeken richten zich op het helpen van vrouwen om meer vertrouwen op te bouwen in hun investeringsbeslissingen en om strategieën te ontwikkelen die aansluiten bij hun financiële doelen.

Het populairste boek is Blondjes beleggen beter van Janneke Willemse. Dit boek is specifiek gericht op vrouwen en financiële onafhankelijkheid. Het biedt praktisch advies en inspirerende verhalen om vrouwen te helpen zich beter voor te bereiden op de wereld van beleggen.

 

Starten met de cursus beleggen voor vrouwen

Verhoog je financiële onafhankelijkheid door vandaag nog te starten met beleggen. Leer de basisprincipes van aandelen, ETF's en crypto. Ontwikkel gespreide en duurzame beleggingsstrategieën die bij jou passen.

Ontdek hier meer informatie over deze cursus, zodat je letterlijk vandaag nog kunt beginnen met beleggen.

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-