Probeer 7 dagen voor â‚¬ 1,-

Voor een
 
gezond leven

Cursus blog schrijven voor beginners en gevorderden (bijna gratis)

cursus geld verdienen ondernemen Jun 27, 2024
Cursus blog schrijven

Ben je geïnteresseerd in bloggen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan ben je op de juiste plek! Deze cursus is speciaal ontworpen voor beginners die willen leren hoe ze boeiende en effectieve blogs kunnen schrijven. Of je nu een ondernemer bent, een marketeer, of gewoon geïnteresseerd bent in het delen van je gedachten met de wereld, deze cursus is voor jou.

Een belangrijk feit dat je moet weten, is dat deze cursus wordt gegeven door SEO specialist Martijn Meeuwis van Online Vastgoed. Hij laat je ontdekken hoe je organisch verkeer en leads kunt genereren zonder hoge marketingkosten. Daarnaast deelt hij praktische tips en trucs met je om een succesvolle SEO strategie op te zetten. Met de kennis die je opdoet, kun je hoger scoren in Google en meer mensen bereiken met jouw blogs.

Kortom, deze cursus is de perfecte manier om de basisprincipes van blogschrijven onder de knie te krijgen en een solide fundament te leggen voor jouw online aanwezigheid. Ontdek hoe je jouw blogvaardigheden naar een hoger niveau kunt tillen.

 


Waarom starten met bloggen?

Bloggen is een krachtige tool om je stem te laten horen. Met blogs kun je jouw kennis of mening delen over wat jou interesseert. Of je nu gepassioneerd bent over reizen, koken, technologie, of zelfontwikkeling, bloggen biedt een platform om die passies te delen.

SEO schrijven speelt hierbij een cruciale rol. Door het gebruik van zoekmachineoptimalisatie wordt jouw blog makkelijker gevonden door geïnteresseerde lezers. Dit betekent meer websitebezoekers zonder dat je hoeft te betalen voor advertenties.

Met de juiste strategie bouw je via je blog ook autoriteit en geloofwaardigheid op in jouw gekozen niche. Martijn Meeuwis, een expert in SEO, toont hoe zijn aanpak veel specifieke bezoekers aantrekt.

Deze cursus leert beginners en meer ervaren deelnemers hoe ze Martijns SEO-strategie kunnen toepassen. Zo trek je niet alleen meer lezers aan, maar versterk je ook jouw plaats als kenner of liefhebber van een onderwerp.

Bloggen opent deuren naar nieuwe communicatie- en marketingkansen zonder de noodzaak van een groot budget.

 

Doelgroep van deze cursus blog schrijven

Deze SEO cursus is er voor jou als je net begint met schrijven of als je jouw schrijfkunsten naar een hoger niveau wilt tillen. Ben je ondernemer, werk je bij een bedrijf, ben je een marketingprofessional, webdesigner, affiliate marketeer of content maker? Dan vind je hier precies wat je nodig hebt.

Je leert hoe je met zoekmachine optimalisatie jouw blogs beter vindbaar maakt. Iedereen die interesse heeft in het verbeteren van hun online aanwezigheid door middel van blogs is welkom.

We duiken in de basisprincipes van het schrijfproces, van het vinden van inspiratie tot het herschrijven van teksten. Dit alles zonder moeilijk jargon, zodat het voor iedereen te volgen is.

Je gaat aan de slag met praktische tips en krijgt hulp van twee ervaren blogschrijvers. Zo maak je kennis met verschillende schrijfstijlen en leer je hoe kunstmatige intelligentie kan helpen bij het schrijven van blogs.

 

Basisprincipes van blogschrijven

Leer de basisprincipes van blogschrijven met eenvoudige schrijftechnieken, tips om inspiratie te vinden en hoe je blogteksten kunt herschrijven. Ontdek hoe je professionele blogs kunt schrijven en word een expert in het vak.

 

Schrijftechnieken voor beginners

Goede schrijftechnieken maken je blogs sterk en leesbaar. Om te beginnen, kies een onderwerp dat aansluit bij de interesse van je lezers. Dit zorgt voor organisch verkeer naar je website.

Gebruik eenvoudige woorden zodat iedereen je kan volgen. Korte zinnen helpen ook om je punt duidelijk te maken. Zo blijven je lezers geboeid.

Een belangrijke tip is om echt in gesprek te gaan met je publiek. Stel vragen of nodig uit tot actie. Dit maakt je blog interactief en persoonlijk. Voorbeelden gebruiken uit het echte leven helpt ook.

Ze maken je tekst levender en herkenbaar. En vergeet niet om altijd eerlijk te zijn in wat je schrijft. Eerlijkheid bouwt vertrouwen op met je lezers.

 

Vinden van inspiratie voor blogs

Op zoek naar ideeën voor je blog? Kijk om je heen. Het dagelijks leven zit vol met inspiratie. Luister naar gesprekken, let op de natuur of duik in je eigen interesses. Kunstmatige intelligentie zoals ChatGPT kan ook helpen. Stel het een vraag en het geeft je vaak nieuwe inzichten. 

Lees veel. Blogs, boeken, weblogs van anderen in jouw vakgebied geven frisse ideeën. Maak notities over onderwerpen die jou raken of verrassen. In de cursus en workshop blog schrijven leren we hoe Martijn Meeuwis met SEO hoger in Google komt.

Dit leert ons dat goed onderzoek doen naar wat mensen zoeken ook inspiratie oplevert. Zo verbeter je niet alleen je schrijfvaardigheid, maar zorg je ook dat je blogs geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines zonder hoge marketingkosten.

 

Het herschrijven van blogteksten

Het herschrijven van blogteksten is essentieel voor betere vindbaarheid en leesbaarheid. Hier volgt een gedetailleerde lijst over het herschrijven van blogteksten:

  1. Pas de schrijfstijl aan op verschillende doelgroepen.
  2. Gebruik AI en andere tools om het herschrijven te vereenvoudigen.
  3. Implementeer praktische tips en technieken gebaseerd op basisprincipes van blogschrijven.
  4. Leer hoe je content begrijpelijk maakt voor beginners en ervaren schrijvers.
  5. Verken mogelijkheden om je schrijfvaardigheden te verbeteren.

Deze inzichten zullen jouw blogkwaliteit naar een hoger niveau tillen, waardoor je publiek nog meer betrokken raakt.

 

Professionele tips om blogs te schrijven

Na het herschrijven van blogteksten is het tijd om enkele professionele tips te delen over het schrijven van boeiende blogs die de aandacht van lezers vasthouden. Allereerst is het essentieel om te focussen op pakkende titels en inleidingen, aangezien deze de eerste indruk van de lezer bepalen.

Gebruik krachtige woorden en vragen om nieuwsgierigheid op te wekken. Zorg er daarnaast voor dat je inhoud waardevol is door relevante informatie te verstrekken die de lezers kunnen toepassen.

Door zoekwoorden strategisch te plaatsen, kan je de SEO versterken en meer organisch verkeer genereren. Vergeet niet om een duidelijke call-to-action toe te voegen om interactie aan te moedigen en betrokkenheid te vergroten.

Dit zijn enkele cruciale stappen om de effectiviteit van jouw blogs te verhogen en meer lezers aan te trekken.

De professionele tips omvatten strategisch gebruik maken van pakkende titels, waardevolle inhoud bieden met strategisch geplaatste zoekwoorden voor SEO, en duidelijke call-to-action toevoegen voor meer betrokkenheid.

In deze cursus schrijven voor het web worden deze essentiële aspecten ook aangepakt, hetgeen kan resulteren in meer leads en organische omzet zonder hoge marketingkosten. Deze hands-on benadering is cruciaal voor beginners en mensen met eerdere SEO-ervaring.

 

Zelf blogs schrijven en blogs laten schrijven

Leer zelf blogs te schrijven met handige tips en tricks. Ontdek hoe je anderen kunt inschakelen om blogs voor je te laten schrijven.

 

Zelf blogs schrijven

  • Leer de basisprincipes van blogs schrijven, inclusief schrijftechnieken voor beginners.
  • Vind inspiratie voor je blogs door gebruik te maken van de SEO strategie van Martijn Meeuwis.
  • Herschrijf je blogteksten om hoger in Google te komen en een groter publiek aan te trekken.
  • Gebruik professionele tips om je blogs te optimaliseren voor zoekmachines en lezers.
  • Schrijf praktische adviezen en tips op die direct toepasbaar zijn.

 

Blogs laten schrijven

In deze cursus blog schrijven leer je niet alleen zelf blogs te schrijven, maar ook hoe je blogs kunt laten schrijven. Dit maakt het mogelijk om meer content te produceren en een groter publiek te bereiken.

  1. Blogs laten schrijven is handig wanneer je weinig tijd hebt of als je expertise wilt benutten.
  2. Het uitbesteden van blogs kan ook zorgen voor frisse perspectieven en nieuwe ideeën.
  3. Door het delen van jouw kennis met professionele bloggers kun je unieke content creëren die aansluit bij de behoeften van jouw doelgroep.
  4. Een belangrijk aspect van het laten schrijven van blogs is het vinden van geschikte bloggers die jouw visie en tone of voice begrijpen.
  5. Communicatie met de bloggers is cruciaal om ervoor te zorgen dat de geproduceerde content voldoet aan jouw verwachtingen en kwaliteitsnormen.
  6. Je kunt het blog schrijven ook uitbesteden aan AI, via ChatGPT of andere tools. Ook daarvoor ontdek je alles in de cursus.

Deze cursus biedt inzicht in hoe je effectief gebruik kunt maken van deze strategieën om jouw blogprestaties te optimaliseren, wat essentieel is voor een succesvolle online aanwezigheid.

 

Gratis blogs schrijven

Wil je graag beginnen met gratis blogs schrijven? Volledig gratis is lastig, want vaak moet je wel iets betalen voor je domeinnaam en hosting, maar dat kan al letterlijk vanaf een paar tientjes. Dus die kosten vallen wel mee ;) Daarnaast is het schrijven van blogs sowieso gratis als je dat zelf doet. 

Hier zijn enkele handige tips om direct mee aan de slag te gaan met goede blogs:

  1. Kies een onderwerp dat je interesseert en waarover je kennis hebt.
  2. Gebruik een pakkende titel om lezers aan te trekken en vast te houden.
  3. Schrijf in een heldere en beknopte stijl om de aandacht van je publiek te behouden.
  4. Voeg visueel aantrekkelijke elementen toe, zoals afbeeldingen, video's of infographics, om de inhoud te verrijken.
  5. Deel je blog op sociale media platforms om een groter publiek te bereiken.

 

Leren over SEO via deze cursus en de ondersteuning die je krijgt

De workshop blog schrijven wordt aangeboden via Unschooled. Hieronder delen we meer informatie.

 

Leren via een online platform

Leren via een online platform biedt flexibiliteit voor drukke schema's. De cursus blog schrijven voor beginners en gevorderden is beschikbaar op het Unschooled platform, waar deelnemers toegang hebben tot de cursusinhoud op elk gewenst moment.

Ook is er een online community waar je vragen kunt stellen.

 

Zelfstandig leren met professionele steun

Je kunt zelfstandig leren via ons online platform, ondersteund door vakexperts. Martijn Meeuwis deelt zijn ervaringen als blogexpert, wat waardevolle inzichten oplevert. En in onze community vind je steun en hulp.

 

Ervaringen van blogexpert Martijn Meeuwis

Martijn Meeuwis, een blogexpert met meer dan 20 websites in verschillende niches, deelt zijn waardevolle expertise in deze cursus. Hij richt zich op het opzetten van een succesvolle SEO strategie, met tips voor het gebruik van SEO-tools en het schrijven van SEO-geoptimaliseerde teksten.

Deze cursus is bedoeld voor zowel beginners als mensen met meer ervaring die behoefte hebben aan praktische tips & tricks. Martijn Meeuwis biedt waardevolle inzichten en ervaring als SEO specialist, waarmee je een sterke basis kunt leggen om een succesvolle blog te starten.

Met een focus op duidelijke communicatie en praktische adviezen, helpt hij je om doelgerichte stappen te zetten in jouw blogschrijfavontuur.

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
€ 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2: 
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor â‚¬ 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2: 
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor â‚¬ 1,-