Word gratis lid van Unschooled

Voor een
 
gezond leven

Cursus bloggen voor beginners: zo krijg je wél lezers

cursus marketing ondernemen Jun 20, 2024
Cursus bloggen

Heb je jezelf ooit afgevraagd hoe sommige mensen zo makkelijk de aandacht grijpen met hun schrijfsels? Of waarom jouw blog niet zo veel bezoekers krijgt als je zou willen? Je bent niet de enige met deze vragen.

Velen van ons willen onze ideeën met de wereld delen, maar weten niet precies hoe. Gelukkig hebben we iets voor jou :)

Unschooled biedt een cursus bloggen die specifiek ontworpen is om jou op een praktische en toegankelijke manier alles over bloggen te leren. Of je nu meer wilt weten over zoekmachineoptimalisatie of het schrijfproces wilt versnellen, deze cursus heeft het allemaal. Daarnaast ontdek je hoe je van jouw blogs kunt leven. 


Populaire soorten blogs

Persoonlijke, zakelijke en fitnessblogs zijn drie veelvoorkomende soorten blogs die populair zijn. Met de een kun je over het algemeen meer verdienen dan met de ander. 

 

Persoonlijke blogs

In persoonlijke blogs delen mensen hun verhaal. Ze gaan bijvoorbeeld op reis en vertellen wat ze allemaal meemaken. Of ze nemen je mee in hun dagelijks leven, zodat je daar een inkijkje in kunt krijgen. Over het algemeen kun je met dit soort blogs wat minder verdienen dan met de andere soorten.

 

Over fitness bloggen

Je kunt ook schrijven over fitness en jouw passie voor een gezond leven delen met anderen. Het schrijven over je workoutroutines, gezonde recepten of tips voor een actieve lifestyle kan absoluut lezers trekken die dezelfde interesses delen.

Het gebruiken van zoekmachine optimalisatie (SEO) is wel cruciaal hierbij. Hiermee zorg je ervoor dat jouw blog goed vindbaar is voor mensen die informatie zoeken over fitness en gezondheid.

 

Zakelijk bloggen

Bij zakelijk bloggen hebben we het over bijvoorbeeld teksten voor websites van bedrijven die producten of diensten willen verkopen. Ook kun je denken aan affiliate marketing, wat een hele populaire manier is om geld te verdienen met bloggen. Ontdek hoe je lezers boeit en hoe je door middel van je blogs meer klanten aantrekt.

In de SEO cursus op Unschooled krijg je tips van vakexpert Martijn Meeuwis van Online Vastgoed. Je duikt in de wereld van SEO en komt erachter hoe belangrijk zoekmachineoptimalisatie is voor je bedrijfsblog.


Tips om te bloggen

Bloggen is meer dan alleen je gedachten op het internet zetten. Het vraagt om strategie, passie en kennis over het thema waarover je schrijft, maar ook over jouw publiek. Hier zijn wat handige tips voor iedereen die de kunst van het bloggen onder de knie wil krijgen.

  1. Ken je publiek: Voordat je begint met schrijven, moet je weten wie je lezers zijn. Dit helpt je onderwerpen te kiezen die hen interesseren.
  2. Schrijf regelmatig: Een actieve weblog houdt lezers betrokken en trekt nieuwe bezoekers aan. Probeer een schema te maken en houd je eraan.
  3. Gebruik SEO-principes: Leer van Martijn Meeuwis hoe je SEO toepast om meer verkeer naar je blog te krijgen zonder betaalde advertenties.
  4. Interactie met lezers: Reageer op reacties en vragen (als mensen die kunnen stellen in je blog). Dit bouwt een community rond je blog.
  5. Maak gebruik van afbeeldingen en video's: Visuele content trekt aandacht en maakt jouw posts aantrekkelijker.
  6. Deel jouw blogs op social media: Zo bereik je meer mensen buiten jouw directe netwerk.
  7. Blijf leren en verbeteren aan de hand van YouTube-video's, online artikelen of cursussen.

 

Wat leer je in de cursus bloggen?

Ontdek de modules van de cursus bloggen die je helpen bij het schrijven van pakkende inhoud. Ontwikkel vaardigheden om jouw blogs aan te passen aan verschillende doelgroepen.

 

Modules in de cursus

In de cursus staan verschillende modules die gericht zijn op het leren van effectief bloggen. Hier is een overzicht van enkele hoofdonderwerpen van de cursus schrijven voor het web:

  1. De fundamenten van bloggen: Leer hoe je een boeiende contentstrategie kunt opzetten.
  2. Effectieve schrijftechnieken: Ontdek hoe je snel en efficiënt teksten zelf kunt schrijven, of het proces kunt delegeren aan freelancers of zelfs AI.
  3. SEO: Leer hoe je jouw blogs optimaliseert voor zoekmachines door gebruik te maken van Search Engine Optimization.
  4. Monetisatiestrategieën: Ontdek verschillende manieren om geld te verdienen met je blog, zoals affiliate marketing en advertentie-inkomsten.

Deze modules bieden praktische tips & tricks voor een succesvolle blogstrategie, waardoor je jouw skills naar een hoger niveau kunt tillen.

 

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus blog schrijven is bedoeld voor mensen die hun blog- en SEO-skills willen ontwikkelen en een succesvolle blog willen opzetten. Het maakt niet uit of je een beginner bent of al ervaring hebt - de cursus biedt waardevolle inzichten voor iedereen.

  

Cursus bloggen voor beginners en gevorderden

De cursus is bedoeld voor zowel beginners als meer ervaren schrijvers. Martijn deelt zijn volledige strategie die je zelf kunt kopiëren om ook succes te behalen met bloggen. Zelf heeft hij een portfolio van maar liefst 20 succesvolle websites die veel verkeer opleveren en waar hij zijn geld mee verdient.

De cursus is geschikt voor onder andere ondernemers en bedrijven die meer organisch verkeer willen genereren, marketingprofessionals en webdesigners die hun SEO-kennis willen vergroten, en affiliate marketeers en content creators die op een organische manier geld willen verdienen.

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-