Word gratis lid van Unschooled

Voor een
 
gezond leven

Cursus effectief beïnvloeden met NLP: bewezen methoden voor succes

cursus nlp Sep 05, 2024
Cursus effectief beïnvloeden met NLP

Herken je dat gevoel? Dat je soms niet de impact hebt die je zou willen hebben op anderen? Misschien probeer je een vriend te overtuigen voor die ene film, of je wil je collega's meekrijgen met jouw ideeën op het werk.

Het kan frustrerend zijn als het niet lukt. Maar wat als ik je vertel dat er een manier is om dit te verbeteren? Dit is waar een cursus effectief beïnvloeden met behulp van NLP (neuro-linguïstisch programmeren) om de hoek komt kijken.

NLP helpt ons te begrijpen hoe taal ons denken en onze besluitvorming beïnvloedt. Met deze kennis kun jij leren hoe je jouw woorden zó kunt kiezen dat ze het gewenste effect hebben op mensen om je heen.

We gaan praktische tips en strategieën delen die je meteen kunt toepassen, zowel thuis als op je werk. En het mooie? Je hoeft geen expert te zijn om te starten.

 

 

Samenvatting

  • NLP helpt je te begrijpen hoe taal je denken en beslissingen beïnvloedt en hoe de juiste woorden te kiezen.
  • In de cursus ontdek je je eigen communicatiestijl
  • Macht, aansluiting en sturing zijn belangrijk bij NLP om gesprekken in jouw richting te sturen.
  • Met NLP-technieken kun je positieve invloed uitoefenen.
  • De cursus biedt praktische tips om meteen toe te passen.  

 

Wat is NLP en hoe helpt het bij beïnvloeding?

Na het leggen van een basis in de inleiding, duiken we nu dieper in wat NLP precies is en hoe het bijdraagt aan effectieve beïnvloeding. NLP, ofwel neuro-linguïstisch programmeren, is een methode die zich richt op persoonlijke ontwikkeling en communicatie.

Deze techniek speelt een belangrijke rol in de cursus effectief beïnvloeden op Unschooled. Het leert je hoe je door het verbeteren van je mindset niet alleen je communicatievaardigheden verbetert, maar ook hoe je anderen kunt beïnvloeden zonder macht te gebruiken. 

Door het aanleren van NLP-technieken word je vaardiger in het aansluiten bij anderen en het sturen van gesprekken in de richting die jij wilt. Dit alles terwijl je respectvol blijft naar de ander toe. Zo vormt NLP de basis voor het bouwen aan betere relaties op elk niveau.

 

Praktische tips voor effectieve beïnvloeding met NLP

Voor het effectief kunnen beïnvloeden met NLP heb je inzicht nodig in je eigen communicatiestijl. Verder moet je kennis hebben over het gebruik van de principes van macht, aansluiting en sturing om anderen positief te beïnvloeden.

 

Inzicht in eigen stijl

Het kennen van je eigen stijl is essentieel. Dit helpt je om beter aan te sluiten bij anderen en jouw boodschap krachtiger over te brengen.

Bij Unschooled leer je via deze cursus hoe jouw persoonlijke manier van communiceren invloed heeft op de mensen om je heen. Je ontdekt je sterke punten en werkpunten, waardoor je zelfverzekerder wordt in je interacties.

Door inzicht te krijgen in hoe je overkomt, kun je makkelijker anderen overtuigen met NLP-technieken. Unschooled biedt praktische tips en strategieën die niet op school worden onderwezen, maar wel van grote waarde zijn voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Je leert niet alleen over NLP, maar ontwikkelt ook vaardigheden om positieve veranderingen in je leven en dat van anderen te bewerkstelligen.

 

Macht, aansluiten en sturen

NLP heeft drie kernconcepten, namelijk macht, aansluiten en sturen. Deze technieken worden uitgebreid behandeld in onze cursus effectief beïnvloeden met NLP:

  • Ontdek je eigen macht: Iedereen heeft invloed. In de cursus leer je hoe je deze kunt gebruiken om anderen positief te beïnvloeden.
  • Aansluiten bij anderen: Voordat je iemand kunt beïnvloeden, is het belangrijk dat er een connectie is. We laten zien hoe je snel en oprecht aansluiting vindt bij mensen door te luisteren, empathie te tonen en gemeenschappelijke interesses te vinden.
  • Stuur het gesprek: Na het bouwen van een connectie leer je hoe je gesprekken kunt sturen richting het gewenste resultaat. Dit gaat over het tactisch inzetten van taalpatronen en 25 herkadertechnieken die we specifiek in de cursus behandelen.
  • Gebruik positieve invloed: Bij beïnvloeding draait het niet om manipulatie, maar om het uitoefenen van positieve invloed. De cursus toont manieren om dit te doen, zodat beide partijen zich goed voelen bij de uitkomst.

Deze punten zijn slechts een voorproefje van wat onze NLP-cursus inhoudt. De technieken in de cursus zijn ontworpen om begrijpelijk en direct toepasbaar te zijn in alledaagse situaties — iets wat je op school nooit hebt geleerd, maar wel essentieel is voor persoonlijk succes.

Nu we hebben gekeken naar macht, aansluiten en sturen, gaan we verder met strategieën om je invloed verder uit te breiden.

 

Strategieën om je invloed te vergroten

Ontdek manieren om positieve invloed uit te oefenen in uiteenlopende situaties – van werkvergaderingen tot sociale interacties. Verken hoe je je persoonlijke stijl kunt aanpassen om effectiever te worden in het beïnvloeden van anderen.

Effectieve NLP-technieken kunnen je helpen om positieve invloed uit te oefenen. Het vergroten van je invloed kan leiden tot betere relaties en meer succes in zowel persoonlijke als professionele situaties.

Hieronder vind je een overzicht van enkele van de meest populaire strategieën om meer invloed uit te oefenen:

  • Rapport opbouwen: Dit is een van de basisprincipes van NLP. Door lichaamstaal, stemgebruik en houding te spiegelen, kun je een sterke verbinding creëren en het gevoel van wederzijds begrip en vertrouwen bevorderen.

  • Anchoring: Dit houdt in dat je een bepaalde stimulus (zoals een handgebaar of een woord) koppelt aan een emotionele respons. Dit kan later worden gebruikt om een gewenste emotie of gemoedstoestand bij iemand op te roepen.

  • Reframing (herkaderen): Dit betekent dat je de manier waarop iemand een situatie ziet, verandert door het te herdefiniëren. Door iemand een andere interpretatie te bieden, kan de betekenis van een ervaring positief worden veranderd. In de cursus op Unschooled gaan we hier heel diep op in en krijg je 25 praktische herkadertechnieken.

  • Milton-model: Gebruik algemene taalpatronen om iemand te beïnvloeden zonder hen bewust te laten beseffen dat je hen leidt. Dit helpt mensen zich meer open te stellen en hun verbeelding te gebruiken.

  • Meta-model: Dit is het tegenovergestelde van het Milton-model. Het stelt vragen die gericht zijn op het verduidelijken van vage uitspraken, waardoor de ander gedwongen wordt meer specifieke informatie te geven, wat je meer controle geeft over het gesprek.

  • Future pacing: Je leidt iemand om zichzelf in een toekomstige situatie te visualiseren waar ze hun doelen al hebben bereikt. Dit helpt hen om het gevoel te krijgen dat het haalbaar is en motiveert hen om actie te ondernemen.

  •  Chunking: Door af te wisselen tussen "chunking up" (meer abstract denken) en "chunking down" (meer specifiek denken), kun je het perspectief van een ander verschuiven en hen leiden naar een andere manier van denken.

  • Sleight of Mouth: Dit is een reeks verbale technieken die gebruikt worden om overtuigingen te herstructureren en te veranderen. Het kan gebruikt worden om overtuigingen om te buigen en iemand naar een ander standpunt te leiden. Ook deze worden uitgebreid in de cursus op Unschooled behandeld.

  • Spiegelen en matching: Naast lichaamstaal kun je ook het taalgebruik, de woordkeuze en het energieniveau van iemand spiegelen. Dit zorgt voor een gevoel van harmonie en maakt het gemakkelijker om de ander te beïnvloeden.

Met de juiste inzichten en vaardigheden kun je krachtige technieken gebruiken om anderen te motiveren en inspireren.

 

Leer overtuigen met een cursus effectief beïnvloeden van een vakexpert

Zoals eerder aangegeven kun je bij Unschooled de online cursus effectief overtuigen volgen. Met de praktische tips uit de cursus kun je leren om positieve invloed uit te oefenen op anderen en zo je eigen doelen bereiken. Tijdens de cursus leer je 25 eenvoudige herkadertechnieken, waarvan wij enkele al hier hebben besproken. 

Deze cursus wordt gegeven door Rubin Alaie van Het NLP College, een van de grootste NLP-experts van Nederland. Zijn werk wordt onder andere gebruikt door verschillende GGD's, hogescholen, instituten en NLP-opleidingen. 

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-