Word gratis lid van Unschooled

Voor een
 
gezond leven

Cursus prompt engineering: slimme prompts schrijven voor ChatGPT

ai chatgpt cursus Sep 29, 2024
Cursus prompt engineering

Stel je voor: je praat met ChatGPT, maar het begrijpt je niet helemaal goed. Je krijgt niet de antwoorden die je wilt. Dat is vervelend, toch? Dit probleem kun je oplossen door goede prompts te schrijven. Prompt engineering is de methode om slimme vragen of opdrachten te formuleren die door computers zoals ChatGPT beter worden begrepen.

Op Unschooled vind je een cursus prompt engineering. Maar in deze blog krijg je alvast een voorproefje en kom je erachter hoe je met een paar eenvoudige tips al betere prompts kunt schrijven. Hierdoor zal ChatGPT je beter snappen.

Ontdek hoe je ChatGPT beter voor je kunt laten werken!

 

Samenvatting

  • Prompt engineering leert je slimme vragen te maken voor ChatGPT.
  • Een goede prompt is specifiek, begrijpelijk en direct.
  • De cursus op Unschooled helpt bij het maken van effectieve prompts en het bouwen van je eigen gepersonaliseerde AI-assistent.
  • Praktische toepassingen van ChatGPT zijn bijvoorbeeld contentcreatie en klantenservice.
  • Met de juiste training kun je ChatGPT beter gebruiken voor jouw doelen.

 

De betekenis van prompt engineering

Nu we het over de introductie hebben gehad, is het tijd om dieper in te duiken op wat prompt engineering precies inhoudt. Het gaat hier om een techniek waarbij je leert hoe je slimme vragen of opdrachten schrijft voor AI-systemen zoals ChatGPT.

Het is het formuleren van prompts die zo duidelijk en specifiek mogelijk zijn, zodat je de best mogelijke antwoorden van de AI krijgt. Een goede prompt vertelt de AI niet alleen wat je wilt weten, maar ook in welke stijl of toon je het antwoord verwacht.

Dit wordt tijdens de cursus duidelijk uitgelegd. Door deze techniek te beheersen, kun je effectiever communiceren met AI en betere resultaten behalen in bijvoorbeeld marketing, onderzoek of zelfs persoonlijke projecten.

Met een training in prompt engineering leer je niet alleen de kunst van het vragen stellen, maar ook hoe je je eigen GPT kunt bouwen en aanpassen voor specifieke doeleinden.

 

Het belang van een goede prompt schrijven

Goede prompts schrijven is cruciaal voor prompt engineering. Het bepaalt hoe goed ChatGPT je vraag begrijpt en de kwaliteit van het antwoord. Als je prompt duidelijk en specifiek is, kan ChatGPT beter helpen.

Dit maakt het verschil tussen een nuttig antwoord krijgen of verward worden door de reactie.

Een sterke prompt helpt ook om tijd te besparen. Je hoeft niet steeds opnieuw te vragen of te corrigeren. Zo wordt communicatie met ChatGPT makkelijker en efficiënter.

 

Kenmerken van een goede prompt: een korte guide

Schrijven voor ChatGPT kan lastig zijn, maar met de juiste prompt engineering guide, kun je betere vragen stellen. Hier zijn enkele kenmerken van een goede prompt:

  1. Wees specifiek. Een duidelijke, specifieke vraag leidt tot betere antwoorden.
  2. Geef zo veel mogelijk context. Ook dit maakt het specifieker en hierdoor begrijpt ChatGPT beter wat je precies wilt.
  3. Stel ook vragen aan ChatGPT. Je kunt bijvoorbeeld vragen wat voor informatie ChatGPT van je nodig heeft om tot het beste antwoord te komen. Vervolgens geef je die (gedetailleerde) informatie, waardoor ChatGPT het perfecte antwoord kan creëren.
  4. Maak het persoonlijk. Voeg details toe die relevant zijn voor jou of je situatie. Zo kun je de antwoorden zo veel mogelijk gepersonaliseerd maken.
  5. Wees direct: Zorg dat je vraag recht op het doel af gaat.

Elk van deze stappen helpt je om effectiever te communiceren met ChatGPT.

 

Onderdelen van de (bijna gratis) cursus prompt engineering op Unschooled

In de prompt cursus leer je praktische toepassingen van ChatGPT. De cursus biedt ook een training in prompt engineering, waardoor je effectieve prompts kunt maken voor diverse toepassingen.

Je leert ook hoe je je eigen GPT-model kunt bouwen, waardoor je waardevolle vaardigheden opdoet voor het werken in de echte wereld.

 

Praktische toepassingen van ChatGPT

Bij het gebruik van ChatGPT zijn er verschillende praktische toepassingen. Dit zijn bijvoorbeeld het genereren van tekst (of afbeeldingen) voor verschillende doeleinden, waaronder contentcreatie, klantenservice en het schrijven van scripts.

Met een goede prompt engineering training, kun je leren hoe je ChatGPT effectief kunt inzetten voor het maken van geautomatiseerde antwoorden, het genereren van productbeschrijvingen en nog veel meer.

Door het schrijven van slimme prompts, kun je de kracht van ChatGPT optimaal benutten en waardevolle inhoud genereren die nauw aansluit bij je doelgroep. Met de juiste aanpak kan prompt engineering training je helpen om ChatGPT te gebruiken op een manier die aansluit bij jouw specifieke behoeften en doelen.

 

Een prompt engineering training om goede prompts op te stellen

Een prompt engineering training helpt je om effectieve prompts te maken voor ChatGPT. Tijdens een gestructureerde cursus leer je hoe je doelgerichte en duidelijke prompts opstelt voor optimale resultaten met ChatGPT.

 

Je eigen GPT bouwen

Wil je graag je eigen GPT bouwen? Dat kan. Ontdek stapsgewijs hoe je jouw eigen GPT-model kunt opzetten en aanpassen aan specifieke behoeften of industrieën.

Op deze manier kun je jouw eigen gepersonaliseerde AI-assistent maken die jou kan helpen met je taken op de manier die jij wilt. Je kunt je eigen GPT vertellen hoe die moet reageren, welke toon gebruikt moet worden en welke informatie over jou relevant is zodat die informatie in de antwoorden van ChatGPT kunnen worden opgenomen.

 

Jouw ChatGPT expert in deze cursus prompt engineering

Deze (bijna gratis) online cursus prompt engineering wordt gegeven door Kim Pot. Zij werkt als strategisch marketingcommunicatieadviseur voor Info Support en heeft veel ervaring met ChatGPT.

Voor Frankwatching verzorgt Kim workshops over het schrijven van goede prompts, het bouwen van je eigen GPT en het verwerken van AI in je bedrijfs- en contentstrategieën.

Tijdens de training van Unschooled maakt ze hierbij gebruik van praktische voorbeelden uit haar eigen ervaring, en zorgt ervoor dat je de tips & trucs meteen kunt toepassen, ook al heb je nog geen enkele ervaring met ChatGPT of prompt engineering.

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-