Probeer 7 dagen voor â‚¬ 1,-

Voor een
 
gezond leven

Cursus schrijven voor het web met SEO voor meer organisch verkeer

cursus marketing ondernemen Jun 20, 2024
Cursus schrijven voor het web

Wil je dat jouw online teksten opvallen en gelezen worden? Veel mensen en bedrijven stoeien met deze uitdaging. Ze willen gezien en gehoord worden in de drukke digitale wereld, maar hoe? Een van de sleutels tot succes is het schrijven van blogs en teksten met een sterke focus op zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Deze technieken zorgen ervoor dat jouw website goed gevonden wordt door zoekmachines zoals Google.

Unschooled biedt hiervoor een cursus schrijven voor het web die jouw communicatieskills naar een hoger niveau tillen. Deze cursus wordt gegeven door vakexpert en SEO-specialist Martijn Meeuwis, met jarenlange praktijkervaring en een portfolio van 20 succesvolle websites.

Je leert niet alleen om op een snelle en efficiënte manier teksten te schrijven, maar ook hoe je deze teksten optimaliseert voor zoekmachines. Zo trek je meer bezoekers naar jouw site.


Schrijven voor het web: wat is het en waarom is het belangrijk?

Schrijven voor het web is gericht op het aantrekken van lezers door middel van duidelijke en boeiende inhoud. Het is belangrijk omdat het helpt bij het optimaliseren van de tekst voor zoekmachines en het bereiken van de doelgroep.

Met webteksten schrijven kun je je geld verdienen. Zo kun je bijvoorbeeld marketingteksten maken voor je eigen bedrijf of een ander bedrijf. Maar je kunt ook affiliate marketing gaan doen en producten en diensten van anderen gaan promoten, in ruil voor een commissie. Dit alles kan met blogs en webteksten schrijven, en door slim gebruik te maken van SEO.

 

Doelgroepgericht schrijven

Om echt de aandacht van je publiek te vangen, moet je je teksten afstemmen op wie ze leest. Doelgroepgericht schrijven gaat over het begrijpen van de behoeften en belangen van jouw lezers.

Zo zorg je ervoor dat elke zin raakt. Stel, je bent een ondernemer of marketingprofessional. Dan wil je teksten creëren die niet alleen informeren maar ook aanzetten tot actie. Dit vraagt om een specifieke aanpak in hoe je formuleert en welke informatie je deelt.

Voor een copywriter is het essentieel om de taal van de doelgroep te spreken. Dit betekent soms ingewikkelde concepten vertalen naar eenvoudige, begrijpelijke taal. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin je SEO-technieken moet uitleggen aan iemand die nog nooit van zoekmachineoptimalisatie heeft gehoord.

Het gebruikmaken van duidelijke voorbeelden en directe oproepen tot actie maakt je tekst krachtiger en persoonlijker. Door nauwkeurig te luisteren naar feedback van jouw publiek, kun je jouw teksten steeds verder verbeteren.

 

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Zoekmachineoptimalisatie zorgt ervoor dat jouw website makkelijker te vinden is op internet. Het trekt meer bezoekers. Dat is goed voor het genereren van meer leads en omzet. Met SEO bouw je ook aan je status en geloofwaardigheid.

In de SEO copywriting cursus op Unschooled besteden we hier heel veel aandacht aan. Je ontdekt hoe je SEO-tools inzet en hoe je Martijn z'n eigen SEO-strategie kunt kopiëren om succesvolle webteksten te schrijven.


De voordelen van de cursus schrijven voor het web

In deze cursus ontdek je hoe je het schrijven van jouw SEO teksten kunt uitbesteden aan AI of freelancers, zodat je zelf kunt focussen op de taken waarbij jij de meeste impact maakt.

Ook kom je erachter hoe je goed geschreven SEO-geoptimaliseerde teksten maakt om hoog te ranken in Google. 

 

Tips bij het schrijven van teksten voor het web, zoals blogs

Er zijn een aantal belangrijke factoren om rekening mee te houden.

 

Optimaliseren van tekststructuur

Het optimaliseren van de tekststructuur is belangrijk voor het aantrekken van lezers en het verbeteren van de gebruikerservaring op een website.

Hier zijn enkele methoden om de tekststructuur te optimaliseren:

  1. Maak gebruik van korte alinea's om de leesbaarheid te verbeteren.
  2. Gebruik subkopjes om de tekst in behapbare stukken te verdelen.
  3. Plaats belangrijke zoekwoorden in kopjes en tussenkopjes.
  4. Voeg bullet points of genummerde lijsten toe om informatie duidelijk te presenteren.
  5. Gebruik witruimte om de tekst 'ademruimte' te geven en lezers aan te moedigen door te blijven lezen.
  6. Zorg voor een logische volgorde in de tekst, waarbij begrijpelijke overgangen tussen paragrafen worden gemaakt.

Deze tips helpen niet alleen zoekmachines bij het begrijpen van de inhoud, maar zorgen er ook voor dat bezoekers gemakkelijk relevante informatie kunnen vinden.

 

Gebruik van links

Linkbuilding is een cruciaal onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Door relevante links naar jouw website te krijgen, kan je de autoriteit van je site vergroten en een hogere positie in de zoekresultaten behalen.

Het is belangrijk om interne en externe links strategisch te gebruiken. Interne links helpen bij het navigeren door jouw website en verbeteren de gebruikerservaring, terwijl externe links van hoge kwaliteit de geloofwaardigheid van jouw site versterken.

Ook dit komt aan bod in de cursus op Unschooled.

 

Leren van een vakexpert met veel ervaring

De cursus schrijven voor het web wordt gegeven door Martijn Meeuwis, een vakexpert op het gebied van geld verdienen met bloggen en affiliate marketing. Hij heeft een succesvol portfolio van 20 verschillende websites in allerlei verschillende niches.

De cursus is voor zowel beginners als meer ervaren bloggers en schrijvers, zoals freelance schrijvers, bloggers, ondernemers, marketeers en webdesigners.

 

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
€ 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2: 
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor â‚¬ 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2: 
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor â‚¬ 1,-