Word gratis lid van Unschooled

Voor een
 
gezond leven

Cursus SEO schrijven voor meer leads en sales

cursus marketing ondernemen Jun 18, 2024
Cursus SEO schrijven

Heb je moeite om jouw website bovenaan Google te krijgen? Je bent niet alleen. Veel online marketeers en ondernemers merken dat hun online zichtbaarheid achterblijft, zelfs na het investeren van veel tijd en moeite.

Hier speelt SEO een cruciale rol. Wist je dat 93% van de online ervaringen begint met een zoekmachine? Dit onderstreept het belang van geoptimaliseerde teksten voor jouw succes.

Onze cursus in SEO teksten schrijven biedt de sleutel tot dit probleem. Je vindt hier meer informatie over deze SEO cursus.

We gaan diep in op de kunst van SEO schrijven, afgestemd op de behoefte van de hedendaagse markt. Van gedegen zoekwoordenonderzoek tot de perfecte balans tussen leesbaarheid en vindbaarheid; na deze cursus weet jij precies hoe je content moet creëren die zowel lezers als zoekmachines aanspreekt.

Klaar om te domineren in Google?



Wat is SEO en waarom is het belangrijk voor online marketeers en ondernemers?

Na de introductie duiken we nu dieper in de wereld van SEO en het belang ervan. SEO staat voor Search Engine Optimization, wat in het Nederlands zoekmachineoptimalisatie betekent. Het zorgt ervoor dat een website beter gevonden wordt door zoekmachines zoals Google.

Voor online marketeers en ondernemers is dit heel belangrijk. Waarom? Omdat hoe hoger je website scoort in de zoekresultaten, hoe meer bezoekers je krijgt. En meer bezoekers kunnen leiden tot meer klanten en verkopen.

Het volgen van een cursus SEO schrijven helpt marketeers en ondernemers om hun website te optimaliseren. Ze leren de juiste keywords te kiezen en teksten zo te schrijven dat ze zowel aantrekkelijk zijn voor lezers als voor zoekmachines.

Dit is essentieel omdat goed vindbare content helpt om bovenaan in de zoekresultaten te komen. Hierdoor sta je direct in contact met mensen die actief op zoek zijn naar wat jij aanbiedt.

Kortom, SEO is niet alleen belangrijk, het is cruciaal voor het succes van elke online onderneming.


Cursus SEO schrijven: programma en inhoud

Leer de 3 pijlers van SEO begrijpen. Voer gedegen zoekwoordenonderzoek uit voor effectieve SEO-teksten.

 

De 3 pijlers van SEO

SEO maakt jouw website beter zichtbaar. Het trekt meer bezoekers die op zoek zijn naar wat jij aanbiedt. Een Google cursus in marketing en SEO teksten schrijven helpt hierbij enorm. Laten we de drie pijlers van SEO bekijken die essentieel zijn voor online succes.

  1. Technische optimalisatie:
    Dit deel zorgt ervoor dat jouw website goed werkt en makkelijk doorzoekbaar is voor zoekmachines. Denk aan snelle laadtijden, een mobielvriendelijke site en een duidelijke structuur. Zo vinden zoekmachines jouw site en kunnen mensen makkelijk navigeren.
  2. Content:

    De inhoud van jouw website is cruciaal. Goede content beantwoordt de vragen van je bezoekers en biedt waardevolle informatie. In de cursus SEO schrijven leer je hoe je relevante sleutelwoorden gebruikt zonder te overdrijven. Jouw teksten moeten nuttig, informatief en gemakkelijk te lezen zijn.

  3. Linkbuilding:

    Links naar jouw site vanaf andere websites vertellen zoekmachines dat jouw content waardevol is. Dit verhoogt je autoriteit en ranking in zoekresultaten. Tijdens de cursus in SEO teksten schrijven ontdek je strategieën om deze backlinks te krijgen, zoals het creëren van aantrekkelijke content waar anderen graag naar linken of samenwerkingen met andere sites.

Door deze drie gebieden te verbeteren, maak je jouw website aantrekkelijker voor zowel zoekmachines als bezoekers.


Gedegen zoekwoordenonderzoek uitvoeren

Een goed zoekwoordenonderzoek is cruciaal voor elke online marketeer en ondernemer. Het helpt je te begrijpen wat jouw doelgroep echt zoekt.

Door de juiste stappen zorgvuldig te volgen, maximaliseer je de kans dat jouw website beter gevonden wordt door potentiële klanten.

In deze SEO cursus neemt Martijn je stap voor stap mee in dit zoekwoordenonderzoek, zodat je dit allemaal zelf kunt doen. 

 

Leesbaarheid en vindbaarheid hand in hand laten gaan

Na gedegen zoekwoordenonderzoek is het essentieel om de leesbaarheid van de content te waarborgen zodat de vindbaarheid in zoekmachines wordt verbeterd. Door heldere en pakkende teksten te schrijven, wordt de website aantrekkelijker voor zowel bezoekers als zoekmachines.

Met de juiste balans tussen relevante zoekwoorden en leesbaarheid wordt de content optimaal geoptimaliseerd voor SEO. Het gebruik van pakkende titels, tussenkopjes en korte alinea's draagt bij aan een betere leesbaarheid, waardoor de website hoger in de zoekresultaten kan verschijnen, wat essentieel is voor online marketeers en ondernemers die hun doelgroep willen bereiken met hun content.

 

Voordelen van de cursus SEO schrijven

In deze cursus SEO schrijven leer je van onze SEO specialist Martijn hoe je zijn strategieën kunt kopiëren om hoger in Google te komen en meer organisch verkeer naar je website te trekken. Je ontdekt welke SEO tools je kunt inzetten om op een makkelijke (en zelfs leuke!) manier meer bezoekers te genereren en dus meer omzet te behalen.

Martijn laat je zien hoe je het schrijven van SEO teksten kunt uitbesteden aan AI of freelancers, zodat jij je kunt focussen op de taken waarbij je de meeste impact maakt. Daarnaast geeft hij je het #1 SEO advies om je ranking in zoekmachines zoals Google te verhogen.

 

Actuele en praktijkgerichte informatie

De (bijna gratis) cursus SEO schrijven biedt actuele en praktijkgerichte informatie over zoekmachineoptimalisatie. Het programma is gericht op het bijbrengen van de laatste ontwikkelingen en trends in SEO schrijven, waardoor je direct toepasbare kennis kunt opdoen. Martijn, de SEO-specialist die deze cursus verzorgt, heeft namelijk zelf een portfolio van 20 succesvolle websites en past zelf ook de meest recente informatie toe om hoger te ranken.

Deze up-to-date benadering zorgt ervoor jij als online marketeer of ondernemer relevante en effectieve SEO-technieken kunt leren die aansluiten bij de actuele vereisten van zoekmachines.

Na het volgen van de cursus SEO schrijven, kun je meteen de opgedane kennis toepassen en snel vertrouwd raken met het optimaliseren van jouw content voor zoekmachines.

 

Ervaren vakexpert met veel kennis 

De cursus wordt geleid door Martijn Meeuwis, een ervaren vakexpert met veel kennis. Lees deze pagina voor meer informatie.

 

Aanmelden voor deze cursus SEO schrijven

Ga naar deze pagina om je aan te melden voor deze cursus. Daar vind je ook meer informatie en veelgestelde vragen.

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-