Word gratis lid van Unschooled

Voor een
 
gezond leven

Geld verdienen met affiliate marketing in 2024: jouw stappenplan

geld verdienen Jan 12, 2024
Geld verdienen met affiliate marketing

Online geld verdienen met affiliate marketing kan kort worden samengevat als geld verdienen met links op je eigen website. Als je dit wilt gaan doen, is het belangrijk om te begrijpen hoe affiliate marketing werkt. We leggen het uit:

Een handelaar biedt een product of dienst aan dat promotie nodig heeft. Degene die dat product of die dienst gaat ‘verkopen’, dat is de affiliate marketeer. De affiliate marketeer promoot de producten of diensten op zijn of haar eigen website door lezers enthousiast te maken over de voordelen van het product of de dienst. Hiervoor wordt een affiliate link gebruikt, waar de lezer op zal moeten klikken om het product te kunnen aanschaffen. Met deze link wordt de lezer doorverwezen naar de website van de handelaar, waar ze over kunnen gaan tot aankoop. Vervolgens ontvangt de affiliate marketeer een commissie als beloning voor het doorverwijzen van de klant.

Kortom: affiliate marketing stelt jou in staat om online geld te verdienen door de producten en diensten van anderen te promoten. Het is een geweldige manier om een passief inkomen te genereren.

(PS: wil je ook geld verdienen op andere manieren en deelnemen aan de Cashback Challenge? Lees dan de informatie aan het eind van deze blog.)

 

Kun je echt geld verdienen met affiliate marketing?

Ja, je kunt absoluut geld verdienen met affiliate marketing! Affiliate marketing is niet alleen een buzzword; het is een bewezen methode waarmee velen daadwerkelijk een mooi bedrag per maand weten binnen te halen en geld verdienen met promoten. Er zijn zelfs marketeers die er meer dan 10.000 euro per maand mee verdienen! 


Hoe verdien je geld met affiliate marketing?

Geld verdienen met affiliate marketing biedt diverse manieren om inkomsten te genereren. Als affiliate promoot je producten of diensten van anderen en verdien je commissies op basis van de gegenereerde verkopen. Een van de krachtigste manieren om geld te verdienen met affiliate marketing is het creëren van waardevolle content, zoals blogposts of video's, die potentiële klanten aanspreken. Het gebruik van strategische SEO-tactieken en het opbouwen van een loyale online groep volgers vergroten ook de kansen op succes (op Unschooled hebben we ook een SEO cursus). Bovendien kun je diverse affiliate programma's bekijken (zie de kopjes hieronder over PayPro en Plug&Pay) en jouw inkomsten diversifiëren door verschillende producten in verschillende niches te promoten.

Het stappenplan voor affiliate marketing

Stap 1: Kies je niche en producten

Identificeer een niche of onderwerp waar je gepassioneerd over bent. Kies vervolgens producten die passen bij jouw interessegebied. Dit maakt het gemakkelijker om authentieke en overtuigende content te creëren.

Stap 2: Word een geloofwaardige affiliate

Bouw een geloofwaardige online aanwezigheid op, of het nu gaat om een blog, sociale media, of een YouTube-kanaal. Jouw publiek vertrouwt op jouw aanbevelingen, dus focus op het opbouwen van vertrouwen en expertise in jouw gekozen niche.

Stap 3: Meld je aan bij betrouwbare affiliate programma's

Kies gerenommeerde affiliate programma's die passen bij jouw niche. Populaire opties zijn bijvoorbeeld PayPro, Plug&Pay, Daisycon, Trade Tracker, Awin, Bol.com en Tradedoubler. Meld je aan, ontvang je unieke affiliate links en integreer ze in jouw content.
Je kunt trouwens ook affiliate worden van Unschooled. Bekijk deze pagina voor meer informatie en 5 praktische tips om meer geld te verdienen als affiliate.

 

Stap 4: Creëer waardevolle content

Ontwikkel hoogwaardige en relevante content die jouw publiek aanspreekt. Of je nu een eigen website hebt en regelmatig interessante blogposts plaatst, een YouTube-kanaal hebt met trouwe kijkers of een populair Instagram-account. Het is hier belangrijk dat je de voordelen van jouw gekozen producten belicht op een manier die jouw doelgroep aanspreekt.

Stap 5: Optimaliseer en analyseer

Houd je prestaties in de gaten met behulp van trackingtools (zoals Google Analytics, maar ook de analysetools in de platforms die je gebruikt om content op te plaatsen). Analyseer welke strategieën het beste werken en optimaliseer je benadering op basis van je analyses. Door continu te leren en aanpassingen te maken, kun je je affiliate marketing resultaten maximaliseren.

 

Geld verdienen met Plug&Pay

Plug&Pay maakt geld verdienen met affiliate marketing mogelijk. Je kunt je als affiliate volledig gratis aanmelden bij Plug&Pay via deze pagina. Op Plug&Pay staat een marketplace waar allerlei bedrijven op zoek zijn naar affiliate marketeers die hen kunnen helpen met promotie. Je kunt hier dus browsen door de marketplace om te kijken of er producten of diensten bij staan die jij zou willen promoten. Vervolgens gebruik je jouw unieke affiliate links in je content, en verdien je een commissie als er een transactie plaatsvindt via jouw doorverwijzende link.

Op de website van Plug&Pay staat ook een ebook over affiliate marketing dat je kunt raadplegen voor nog meer praktische tips en tricks, zodat je vandaag nog van start kunt met affiliate marketing.

 

Geld verdienen met PayPro

PayPro lijkt qua systeem en werking veel op Plug&Pay. Ook hier kun je door een marketplace browsen om op zoek te gaan naar interessante producten en diensten. Eén verschil is dat de aanmelding bij PayPro niet volledig gratis is. Je moet een eenmalige administratievergoeding betalen van 7,50. Je kunt je aanmelden bij PayPro via deze pagina. Goed om te weten: dit is een affiliate link. See what I did there? ;)

De voordelen van PayPro:

  • Eenvoudig bijhouden van links, statistieken en acties op het PayPro-platform.
  • Gebruiksvriendelijke URL's voor naadloos delen via diverse kanalen.
  • Directe betalingen na elke succesvolle campagne met PayPro.
  • Gedetailleerde statistieken bieden inzicht in de prestaties van je links, verkopen en commissies, waardoor continue verbetering mogelijk is voor meer inkomsten.

En mocht je je afvragen: wat is nou beter, Plug&Pay of PayPro? Als affiliate maakt het antwoord niet zo veel uit. Ik zou gewoon een account maken bij beide platforms en gebruikmaken van beide marketplaces. Ik ben ervan overtuigd dat je als affiliate voldoende geld kunt verdienen door alleen maar deze twee marketplaces te gebruiken, omdat er zo veel bedrijven op staan waaruit je kunt kiezen.

Hoeveel verdien je met affiliate marketing?

Velen gooien na enkele maanden zonder inkomsten de handdoek in de ring. Echter, met een stukje doorzettingsvermogen en slimme strategieën kun je wel degelijk succes behalen. Als je er echt serieus mee aan de gang gaat, kan dat het verschil maken tussen een mooie bijverdienste en een bloeiende fulltime onderneming.

Ja, het klopt dat je moet groeien. Zeker als je organische content gaat maken (zoals social media, YouTube en blogs), dan kan het maanden duren voordat je echt resultaat begint te zien. Helemaal in het begin verdien je over het algemeen nog niet zo veel. Meestal levert het dan enkele honderden euro’s op. Maar ik ben ervan overtuigd dat als je het goed aanpakt, je er binnen een jaar voldoende mee kunt verdienen om ervan te kunnen leven. Nogmaals: dit hangt heel erg af van je eigen kennis, ervaring en inzet. 

 

Geld verdienen op andere manieren: praktische tips en tools

Mocht je naast het geld verdienen met affiliate marketing ook op andere manieren geld willen verdienen, dan staan er op Unschooled meerdere videoseries voor je klaar, waaronder over affiliate marketing:

 

Als je interesse hebt, dan kun je je hier aanmelden.

En mocht je nog vragen hebben over deze blog (of Unschooled), stuur me gerust een bericht.

Heel veel succes met je affiliate marketing avontuur!

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-