Word gratis lid van Unschooled

Voor een
 
gezond leven

Geld verdienen met Amazon: 6 praktische manieren [2024]

geld verdienen Dec 18, 2023
Geld verdienen met Amazon

Je hebt vast weleens gehoord van Amazon. Wie weet heb je er al een keer wat besteld. Maar wist je dat geld verdienen met Amazon ook mogelijk is? In dit blog worden 6 praktische manieren gegeven om geld te verdienen met Amazon. De manieren die in dit blog worden besproken, zijn:

  • Affiliate marketing
  • Producten kopen en verkopen
  • Dropshipping
  • Eigen e-book verkopen
  • Zelfgemaakte producten verkopen vanuit huis
  • Amazon aandeel kopen

Daarnaast heeft Amazon een service genaamd Amazon FBA. Hoe dit in Nederland werkt, lees je ook in dit blog.

Dus wil jij geld verdienen en ben je benieuwd hoe dit kan via Amazon? Lees dan verder en kies welke manier het beste bij jou past.

(PS: wil je ook geld verdienen op andere manieren en deelnemen aan de Cashback Challenge? Lees dan de informatie aan het eind van deze blog.)

 

Amazon affiliate marketing: hoe werkt dit?

De eerste manier om geld te verdienen is via Amazon affiliate marketing. Dit is een manier waarbij je producten van Amazon promoot. Dit kan je bijvoorbeeld doen op je website, blog of social media. Wanneer iemand op de link klikt die jij hebt gedeeld, en vervolgens iets koopt op Amazon, krijg jij een commissie op deze verkoop.

Hoe werkt Amazon affiliate marketing? Allereerst meld je je aan voor het Amazon Associates-programma. Je kunt zowel Amazon affiliate in Nederland worden, als Amazon affiliate in België. Via dit programma krijg je unieke links die je kunt delen. Hierna kan je beginnen met het promoten van producten die bij jouw doelgroep passen. Over deze producten kun je berichten of recensies schrijven en vervolgens deel je jouw unieke links. Wanneer mensen via jouw link wat kopen, krijg jij een percentage van die verkoop.

Het is belangrijk om vertrouwen op te bouwen bij je volgers. Dit vertrouwen creëer je vooral door eerlijk te zijn over producten en het feit dat je een commissie kan verdienen. Wanneer je mensen in jouw video’s, posts en blogs echt helpt bij hun beslissingen om iets te kopen, bouw je ook vertrouwen op.

Voor het verdienen van geld op Amazon met affiliate marketing zul je een publiek moeten opbouwen. Om deze reden kost succes met affiliate marketing tijd. Zolang je consistent en geduldig blijft doorgaan, kan Amazon affiliate marketing uiteindelijk zorgen voor een passieve inkomstenstroom.

 

Producten kopen en verkopen via Amazon

Geld verdienen met Amazon kan met ‘retail arbitrage’. Hierbij koop je producten tegen lagere prijzen in en verkoop je ze vervolgens voor een hogere prijs op Amazon.

Wanneer je dit offline doet, ga je naar fysieke winkels om producten met korting in te kopen. Deze producten kun je dan vervolgens via Amazon voor de normale prijs doorverkopen. Online werkt dit hetzelfde, alleen ga je niet naar een fysieke winkel, maar zoek je online naar goede deals.

Op de producten zet je een winstmarge. Belangrijk hierbij is dat je rekening houdt met de kosten, zoals de aankoopprijs, de verzendkosten en de Amazon-verkoopkosten.

Het is belangrijk dat je producten uitkiest waar vraag naar is. Om erachter te komen welke producten op dit moment populair zijn, kun je kijken naar de Amazon Bestseller-lijst. Daarnaast kun je zien aan de hoeveelheid reviews van een product of het vaak is verkocht. Om een algemeen beeld te krijgen van producten die nu populair zijn, kun je ook nog Google Trends gebruiken.

Retail arbitrage is een manier om geld te verdienen via Amazon, maar het brengt wel uitdagingen met zich mee, zoals de concurrentie. Daarnaast is er een risico dat producten niet goed verkopen. Voordat je begint, is het dan ook belangrijk om onderzoek te doen. Vergelijk de producten en de prijzen en ga op zoek naar goede deals. Met goed onderzoek, slimme beslissingen en consistentie kan je geld verdienen met retail arbitrage op Amazon.

Amazon dropshipping

Een andere manier om geld te verdienen met Amazon is via dropshipping. Hierbij verkoop je producten zonder dat je ze zelf hoeft op te slaan of te verzenden. Je maakt een online winkel en wanneer je een bestelling krijgt, bestel jij het product bij een leverancier, die het vervolgens naar de klant stuurt.

Allereerst begin je met het kiezen van de producten die je wilt gaan verkopen. Vervolgens ga je op zoek naar betrouwbare leveranciers. Daarna kun je op Amazon een online winkel bouwen en je producten aanbieden. Wanneer een product wordt gekocht, plaats jij een bestelling bij de leverancier, die vervolgens zorgt voor de verzending.

Het voordeel van Amazon dropshipping is dat je geen voorraad hoeft in te kopen en geen verzending hoeft te regelen. Zonder een grote investering kun je alsnog een grote hoeveelheid producten aanbieden. Maar je bent wel afhankelijk van de leverancier om de producten op tijd te leveren. Daarom is het belangrijk om van tevoren te zoeken naar betrouwbare leveranciers die de producten in goede staat afleveren bij de klant.

Om succesvol te zijn in Amazon dropshipping is onderzoek en planning belangrijk. Daarnaast zul je de prijzen goed moeten beheren, zodat je na de kosten nog steeds winst blijft maken. Houd hierbij ook rekening met de verzendkosten en Amazon-verkoopkosten.

 

E-book maken en verkopen via Amazon

Via Amazon geld verdienen met je eigen e-books is een creatieve manier om inkomsten te genereren. Via Amazon heb je geen uitgeverij nodig. Via Kindle Direct Publishing (KDP) kun je op Amazon je eigen e-book publiceren.

Wil je een e-book maken, dan kan je een onderwerp kiezen waar je al veel van weet, of waar je gepassioneerd over bent. Wanneer je e-book klaar is, kun je deze uploaden op KDP en je eigen prijs bepalen. Als mensen je e-book kopen, verdien je royalty’s. Van de verkoopopbrengst neemt Amazon een deel. Je kunt tussen twee royalty opties kiezen namelijk 35% of 70%. Dit percentage is dan het percentage royalty’s dat je krijgt van de catalogusprijs per verkochte eenheid (exclusief btw). Klik hier voor meer informatie.

Een e-book maken vergt tijd en moeite, maar daarna kun je een passief inkomen verdienen. Wanneer mensen het e-book blijven kopen, hoef je namelijk niet voortdurend betrokken te zijn, maar stroomt het geld toch binnen. Daarnaast is dit ook een manier om je kennis en creativiteit te delen met lezers. Dit kunnen lezers zijn over de hele wereld. Wil je je e-book verkopen, dan kun je bijvoorbeeld social media gebruiken. Zo kun je potentiële kopers bereiken.

 

Zelfgemaakte producten verkopen vanuit huis

Een andere creatieve manier om via Amazon geld te verdienen is door het verkopen van zelfgemaakte producten. Je kunt unieke spullen maken en je eigen producten verkopen via Amazon. Zo kun je je producten aan een groter publiek laten zien. Een aantal voorbeelden van dingen die je kan maken en verkopen zijn sieraden, kunstwerken, kleding, kaarten of huisdecoratie.

Hoe kan ik op Amazon verkopen, vraag je je misschien af? Nou, om handgemaakte items te kunnen verkopen via Amazon moet je een Handmade-verkopersaccount aanmaken. Vervolgens kun je je items uploaden en beschrijven. Maak foto’s van hoge kwaliteit om je producten goed te laten zien.

De prijs van je zelfgemaakte producten mag je zelf bepalen. Als vergoeding betaal je aan Amazon een commissie. Dit is een percentage van de verkoopprijs. Welk percentage het is, hangt af van het product. Klik hier voor meer informatie.

Amazon Handmade komt in aanmerking voor FBA (later hierover meer).

De originaliteit en kwaliteit van de producten, evenals je presentatieskills, zijn van invloed op het aantal verkopen. Wanneer je consistent blijft en je blijft inzetten, is je eigen producten verkopen via Amazon een leuke manier om je creativiteit om te zetten in winst.

 

Amazon aandeel kopen

Naast de bovenstaande manieren om geld te verdienen met Amazon, kun je ook geld verdienen met Amazon door een Amazon aandeel te kopen (of meerdere natuurlijk ;)). Dit aandeel kan vervolgens in waarde stijgen. Wanneer jij dit Amazon aandeel dan weer verkoopt, kun je winst maken.

Amazon is een van de grootste online retailers ter wereld en heeft zich uitgebreid naar verschillende sectoren. Hierdoor is Amazon meer gaan groeien, waardoor de prijs van een Amazon aandeel op het moment van schrijven in 2023 meer dan 50% is gestegen. Wat belangrijk is om te onthouden, is dat de koersen van aandelen kunnen schommelen. In 2022 is het aandeel namelijk juist 50% gedaald. Voldoende onderzoek vooraf is daarom belangrijk voordat je een investering doet. Houd er ook rekening mee dat beleggen iets is voor de lange termijn, en dat het niet een manier is om snel geld te verdienen met Amazon.

 

Hoe kun je geld verdienen met Amazon?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kun je dus op verschillende manieren geld verdienen met Amazon. Via affiliate marketing kun je producten promoten en verdien je een commissie voor elke verkoop. Bij retail arbitrage ga je op zoek naar koopjes en verkoop je deze met winst. Dropshipping is een manier om geld te verdienen met Amazon zonder dat jij zelf de producten hoeft op te slaan en te verzenden. Je kunt ook geld verdienen met Amazon door het schrijven en publiceren van e-books of zelfgemaakte producten verkopen vanuit huis op Amazon Handmade. Ten slotte kun je een Amazon aandeel kopen. Deze aandelen kunnen in waarde stijgen, waardoor jij het aandeel met winst kan verkopen.

Amazon FBA: hoe werkt dit in Nederland?

Amazon FBA (Fulfillment by Amazon) is een service van Amazon waarmee de verkopers hun producten kunnen opslaan in de fulfillmentcentra van Amazon. Amazon zorgt ervoor dat producten worden verpakt en verzonden. Daarnaast regelt Amazon de klantenservice. Amazon FBA in Nederland werkt als volgt:

  1. Account aanmaken: Maak een verkopersaccount via de Amazon Seller website.
  2. Producten voorbereiden: Om producten gereed te maken voor verzending is het belangrijk dat je de producten voorbereid volgens de FBA-richtlijnen. Hierin staan Amazon’s vereisten over het labelen en verpakken van de items.
  3. Verzend je producten naar Amazon: De verpakte producten stuur je naar een van de Amazon-fulfillmentcentra. Amazon zal de instructies geven over het verzendadres van je pakket.
  4. Producten opslaan: In de fulfillmentcentra zal Amazon jouw producten opslaan en de voorraad beheren.
  5. Klant bestelt: Als een bestelling wordt geplaatst, zal Amazon het product verpakken en verzenden naar de klant.
  6. Klantenservice: De klantenservice wordt geregeld door Amazon. Zij behandelen retourzendingen en beantwoorden vragen van de klanten.
  7. Betalingen: Je ontvangt de betalingen voor het verkopen van je product. Hier worden eerst de kosten voor FBA en eventuele andere kosten afgetrokken.

Eerder in dit blog hebben we uitgelegd hoe je geld kan verdienen met Amazon door producten te kopen en verkopen. Hiervoor kun je Amazon FBA gebruiken. Amazon kan dan jouw ingekochte producten opslaan in hun magazijn. Wanneer je product door een klant wordt gekocht, zorgt Amazon ervoor dat het product wordt ingepakt en opgestuurd. Dit kan tijd en moeite besparen doordat jij zelf niet de opslag en verzending hoeft te regelen.

Ook bij het verkopen via Amazon van jouw zelfgemaakte producten kun je Amazon FBA gebruiken. Hierdoor houd je meer tijd over voor het maken en promoten van je producten en zorgt Amazon voor de rest.

Een ander doeleinde waarvoor je Amazon FBA zou kunnen gebruiken is internationale verkopen. Zo kun je producten opslaan in één land en regelt Amazon de verzending aan klanten in andere landen. Daarnaast kan Amazon jou helpen wanneer jij seizoensgebonden producten verkoopt door het beheren van de pieken in de verkoop en het opslaan van de voorraad in minder drukke periodes.

Via Amazon FBA geef je dus de opslag, verpakking en verzending van jouw product uit handen. Voordat je beslist, is het belangrijk om rekening te houden met de kosten van Amazon FBA en om de voorwaarden van Amazon FBA goed te begrijpen.

 

Geld verdienen op andere manieren: praktische tips en tools

Mocht je naast het geld verdienen met Amazon ook op andere manieren geld willen verdienen, dan staan er op Unschooled meerdere videoseries voor je klaar:

 

Als je interesse hebt, dan kun je je hier aanmelden.

En mocht je nog vragen hebben over deze blog (of Unschooled), stuur me gerust een bericht.

Heel veel succes met je Amazon-avontuur!

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-