Word gratis lid van Unschooled

Voor een
 
gezond leven

Geld verdienen met een app: 9 slimme manieren [2024]

geld verdienen Jan 05, 2024
Geld verdienen met een app

Ben je je ervan bewust dat de apps op je smartphone niet alleen dienen voor entertainment of om je productiviteit te verhogen, maar ook een potentiële bron van inkomsten kunnen zijn? Wil je ook geld verdienen met een app en extra inkomsten verdienen?

In deze blog gaan we dieper in op de verschillende manieren waarop apps je financieel vooruit kunnen helpen. Van het spelen van spelletjes tot het gebruik van chat apps, en van het ontwikkelen van je eigen app tot het testen van nieuwe software: de mogelijkheden zijn eindeloos.

(PS: wil je ook geld verdienen op andere manieren en deelnemen aan de Cashback Challenge? Lees dan de informatie aan het eind van deze blog.)

 

Apps waar je geld mee kan verdienen

We zien en horen het vaker; mensen die geld verdienen met een online app. Er bestaan ontelbare apps die niet alleen handig zijn, maar ook een inkomen kunnen genereren. Deze apps variëren van enquêteplatforms tot cashback-diensten, en elk biedt een unieke manier om geld te verdienen.

Laten we enkele populaire categorieën en voorbeelden van deze apps doornemen:

  1. Enquête- en marktonderzoeksapps: apps zoals Euroclix en EnquêteClub betalen gebruikers voor het invullen van enquêtes en deelnemen aan marktonderzoek.
  2. Cashback- en beloningsapps: apps zoals Cashbackkorting en Honey bieden cashback voor aankopen die je via hen doet bij aangesloten winkels.
  3. Foto- en videoapps: voor de creatievelingen onder ons, apps zoals Foap stellen je in staat om geld te verdienen met je fotografie- of videoskills door je werk te verkopen aan geïnteresseerde kopers over de hele wereld.
  4. Fitness- en gezondheidsapps: geloof het of niet, sommige apps betalen je om gezond te blijven. Apps zoals Sweatcoin en Winwalk belonen gebruikers voor het behalen van fitnessdoelen of het verliezen van gewicht.
  5. Taal- en educatieve apps: ben je een taalexpert of heb je kennis in een specifiek vakgebied? Platforms zoals iTalki of Udemy stellen je in staat om geld te verdienen door les te geven of cursussen te creëren.

Door gebruik te maken van deze apps, kun je je smartphone veranderen in een bron van inkomen, terwijl je doorgaat met je dagelijkse activiteiten. Het belangrijkste is om de juiste apps te kiezen die passen bij jouw vaardigheden, interesses en levensstijl. 

 

Geld verdienen met een spelletjes app

Spelletjes zijn niet alleen leuk, maar ook in deze categorie kun je geld verdienen met een app. Er zijn diverse spelletjes apps die gebruikers betalen om games te spelen. Deze beloningen variëren van directe cashbetalingen tot cadeaubonnen en punten die inwisselbaar zijn voor prijzen. Bijvoorbeeld, apps zoals Money Well en Make Money bieden punten voor elke minuut die je besteedt aan het spelen van bepaalde games. Deze punten kunnen vervolgens worden ingewisseld voor cadeaubonnen of contant geld.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel deze apps een leuke manier kunnen zijn om wat extra geld te verdienen, ze geen vervanging zijn voor een vast inkomen. Echter, voor de casual gamer die tijd wil besteden aan spelletjes en tegelijkertijd een klein inkomen wil genereren, bieden deze apps een interessante mogelijkheid.

Geld verdienen met een chat app

Chat apps zijn niet alleen voor communicatie; sommige bieden mogelijkheden om geld te verdienen. Bijvoorbeeld, premium chat apps laten gebruikers betalen om met experts in verschillende velden te chatten, zoals juridisch advies, psychologische hulp, of zelfs taalonderwijs. Als je expertise hebt in een bepaald gebied, kun je je aanmelden als een adviseur of coach en inkomsten genereren door je kennis te delen of ondersteuning te bieden via een chat app.

 

Geld verdienen met een app die je zelf hebt gemaakt

Geld verdienen met een app kan een lucratieve onderneming zijn, zeker als je besluit je eigen app te ontwikkelen. Dit proces omvat ideeontwikkeling, ontwerp, programmering en marktintroductie. Je kunt geld verdienen door in-app aankopen, advertenties, of een premium versie van je app aan te bieden. Het succes hangt af van de uniekheid van je app, de gebruikerservaring, en effectieve marketingstrategieën. Het ontwikkelen van een app vereist technische vaardigheden, maar je kunt ook samenwerken met ontwikkelaars als je een sterk idee hebt. Deze manier van geld verdienen met een app is absoluut niet de makkelijkste manier. Je moet er eerst veel tijd en energie in stoppen voordat je er geld mee kunt verdienen. Maar tegelijkertijd is het wel de manier waarmee je het meeste geld zou kunnen verdienen als je idee inderdaad goed blijkt te zijn en gebruikers enthousiast zijn.

 

Geld verdienen met apps testen

Bedrijven betalen vaak voor het testen van hun apps voordat ze op de markt komen. Als een app-tester, kun je feedback geven over gebruiksvriendelijkheid, ontwerp, en eventuele bugs. Websites zoals UserTesting bieden deze mogelijkheden. Hoewel dit misschien geen constante bron van inkomsten is, kan het een goede manier zijn om wat extra geld te verdienen en tegelijkertijd nieuwe apps te ontdekken.

Voor Unschooled heb ik ook een groepje mensen het platform en de community laten testen. In ruil daarvoor heb ik hen 3 maanden gratis toegang tot Unschooled gegeven. Dat is dus ook een mogelijkheid, dat je niet contant geld verdient, maar andere voordelen ervoor terug krijgt.

Grijp je kans in de app wereld

In deze blog hebben we de verschillende mogelijkheden verkend om geld te verdienen met apps. Van het ontwikkelen van je eigen app tot het schrijven van teksten of het spelen van spelletjes, de digitale wereld biedt vele kansen voor iedereen. De sleutel tot succes is het vinden van een methode die past bij jouw vaardigheden en interesses.

Onthoud dat succes tijd en inspanning vergt, maar met doorzettingsvermogen kan je smartphone een waardevolle bron van inkomsten worden.

Geld verdienen op andere manieren: praktische tips en tools

Mocht je naast het geld verdienen met apps ook op andere manieren geld willen verdienen, dan staan er op Unschooled meerdere videoseries voor je klaar:

 

Als je interesse hebt, dan kun je je hier aanmelden.

En mocht je nog vragen hebben over deze blog (of Unschooled), stuur me gerust een bericht.

Heel veel succes met je appavontuur!

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-