Word gratis lid van Unschooled

Voor een
 
gezond leven

Geld verdienen met bol.com: 3 praktische manieren [2024]

geld verdienen Dec 25, 2023
Geld verdienen met Bol com

Iedereen kent Bol.com. Het is een grote online winkel waar je normaal gesproken geld uitgeeft om allerlei spullen te kopen. Maar wist je dat geld verdienen met Bol.com ook mogelijk is? In dit blog worden 3 manieren uitgelegd om geld te verdienen met Bol.com. Deze manieren zijn:

  • Bol.com webshop starten
  • Bol tweedehands boeken verkopen
  • Bol.com affiliate marketing

In dit blog ontdek je niet alleen hoe jij een webshop kan beginnen, maar ook hoe jij het verkopen van producten via de webshop tot een succes kan maken. Naast deze 3 manieren om geld te verdienen met Bol.com geeft dit blog je ook antwoord op verschillende vragen zoals: ‘Wat verkoopt goed op Bol.com?’ en ‘Wat is het verschil tussen Bol.com en Amazon?’. Naast deze twee vragen worden aan het einde van het blog nog meer vragen behandeld.

Dus wil jij geld verdienen met Bol.com en wil je weten hoe? Lees dan verder en kijk welke manier het beste bij jou past.

(PS: wil je ook geld verdienen op andere manieren en deelnemen aan de Cashback Challenge? Lees dan de informatie aan het eind van deze blog.)

 

Bol.com webshop beginnen: hoe doe je dat?

Geld verdienen via Bol.com kan met een Bol.com webshop. Je kunt producten verkopen via Bol.com zonder zelf een fysieke winkel te hebben. Allereerst kies je de producten die je wilt gaan verkopen. Vervolgens maak je via Bol.com een webshop en plaats je de producten daarop. Om een Bol.com webshop te maken moet je eerst een verkoopaccount aanmaken. Vervolgens activeer je dit account en daarna kan je beginnen met het verkopen van producten. Bol.com geeft hier zelf meer informatie over in deze handige checklist.

Voor het verzenden van je producten heb je drie opties. Allereerst kun je producten verzenden via een eigen verzendwijze. Daarnaast kun je producten verzenden via bol.com. Hierbij ben je zelf verantwoordelijk voor de opslag en het verwerken van de bestelling, maar zorgt Bol.com voor het vervoeren van het product naar de klant. De derde optie is verzenden door middel van pakketzegels. Pakketzegels is een service waarbij je voordelige verzendzegels kunt aanschaffen. Wanneer een klant een product koopt, verpak jij je product en verzend je deze via een van de bovenstaande services.

Het aanbieden van producten via Bol.com is gratis, alleen wanneer jij iets verkoopt betaal je een commissie. Deze commissie bestaat uit een vast bedrag (bepaald op basis van de verkoopprijs) en een percentage van de verkoopprijs (afhankelijk van de productcategorie).

Een Bol.com webshop beginnen is een toegankelijke manier voor geld verdienen met Bol.com, doordat je geen eigen website nodig hebt en je met Bol.com toegang krijgt tot een groot aantal klanten. Door tijd en moeite te investeren in het kiezen van de juiste producten en het beheren van je winkel, kun je absoluut geld verdienen met een Bol.com webshop.

 

Verkopen via bol.com: hoe word je succesvol?

Producten verkopen via Bol.com kan een goede manier zijn om online geld te verdienen, zoals je hierboven hebt kunnen lezen. Via Bol.com kun jij namelijk je producten aan een grote groep mensen laten zien. Nu je hebt gelezen hoe je moet beginnen, is de volgende vraag: hoe word je succesvol met producten verkopen via bol.com?

Nadat je je hebt aangemeld als verkoper kun je producten aan je webshop toevoegen. Hierbij is het belangrijk dat je duidelijke productfoto’s maakt en een heldere beschrijving geeft van je product. Potentiële klanten weten dan precies wat ze kunnen verwachten. Ook de klantenservice is erg belangrijk. Zorg dat je snel en vriendelijk reageert op de vragen van klanten

Een succesvolle Bol.com verkoper worden doe je door producten te kiezen waar vraag naar is. Houd rekening met trends en populaire categorieën wanneer je producten wilt gaan verkopen. Dit maakt je winkelpagina aantrekkelijker voor klanten. Daarnaast moet je ook rekening houden met de kosten, zoals de inkoop, verzending en een commissie aan Bol.com.

Via Bol.com producten verkopen heeft als voordeel dat het platform een grote hoeveelheid bereikbare klanten heeft en veel administratieve taken voor je uit handen neemt. De concurrentie op Bol.com is groot. Door een goede service, slimme marketing en unieke producten kun jij je onderscheiden van andere verkopers en kan jij geld verdienen met producten verkopen via Bol.com.

Boeken verkopen via Bol.com

Als jij thuis nog wat gelezen boeken op de plank hebt liggen, is het verkopen van boeken via Bol.com een eenvoudige en effectieve manier om online geld te verdienen. Voor particulieren is het sinds 3 mei 2021 niet meer mogelijk om tweedehands boeken te verkopen, maar met een zakelijk verkoopaccount is via Bol tweedehands boeken verkopen nog wel mogelijk.

Boeken verkopen via Bol.com doe je door een verkopersaccount aan te maken op Bol.com. Aan de website voeg je de tweedehands boeken toe. Maak duidelijke foto’s en geef een beschrijving van de staat van het boek. Wanneer een klant jouw boek koopt, regelt Bol.com de betaling. Zij sturen vervolgens een melding naar jou om het boek te verzenden.

Belangrijk bij het verkopen van tweedehands boeken via Bol.com is dat je realistische prijzen hanteert. Houd hierbij rekening met de staat van het boek. Neem bij het kiezen van je prijs ook mee dat Bol.com een percentage van de verkoopprijs neemt als vergoeding. Boeken verkopen via bol.com is een makkelijke methode om wat extra geld te verdienen en andere mensen blij te maken met jouw oude boeken.

 

Bol.com affiliate marketing

Met behulp van Bol affiliate marketing kun je geld verdienen met Bol.com. Bij affiliate marketing promoot je producten van Bol.com via je eigen unieke links. Wanneer iemand iets via jouw link koopt, verdien jij een commissie.

Via het partnerplatform van Bol.com kun je je aanmelden. Daarna krijg je productlinks die je vervolgens kan delen op je website, blog of sociale media. Wanneer mensen op je links klikken en iets kopen op Bol.com, krijg jij een deel van de verkoop.

Bij Bol.com affiliate marketing is het handig om producten te kiezen die goed passen bij je doelgroep. Deel duidelijke informatie over de producten, zodat je mensen kunt helpen bij hun aankoopbeslissingen. Het is belangrijk dat je eerlijk bent, zodat mensen jou als een betrouwbare bron gaan zien. Wanneer je vertrouwen opbouwt, zullen mensen eerder op je links klikken.

Een groot voordeel van het Bol.com partnerplatform is dat je op deze manier geen eigen producten hoeft te hebben. Daarnaast regelt Bol.com de verzending van de producten. Dit maakt Bol.com affiliate marketing laagdrempelig. Jij richt je op de promotie en zij regelen de rest. Het kan even duren, maar door consistent te blijven, kun je geld verdienen met affiliate marketing via Bol.com.

 

Geld verdienen met Bol.com: hoe doe je dat?

Hoe verdien je geld met Bol.com? Hierboven heb je gelezen dat er meerdere manieren zijn om online geld te verdienen met Bol.com. Via een Bol.com webshop kun jij producten verkopen. Je maakt een webshop op Bol.com en plaatst je gekozen producten hierop. Om het verkopen van producten tot een succes te maken, is het belangrijk dat je duidelijke productfoto’s maakt, de producten helder omschrijft, producten kiest waar vraag naar is en een goede klantenservice levert. Een tweede manier is het verkopen van tweedehands boeken via Bol.com. Hiervoor heb je een zakelijk verkoopaccount nodig en vervolgens kun je boeken op Bol.com uploaden. Tenslotte kun je geld verdienen met Bol.com via affiliate marketing. Door het delen van je eigen links, kun jij een commissie verdienen wanneer mensen via jou linkjes producten kopen op Bol.com. Met deze 3 manieren kun jij geld verdienen met Bol.com.

 

Wat verkoopt goed op Bol.com?

Wat goed verkoopt op Bol.com, zijn producten uit populaire categorieën. Dit zijn onder andere boeken, elektronica, kleding en speelgoed. Daarnaast zijn er bepaalde periodes waarin verschillende productcategorieën extra populair zijn. Rond Sinterklaas en kerst is er veel vraag naar speelgoed en in de zomer is er veel vraag naar schoolspullen. Wat goed verkoopt, kan ook afhangen van trends en gebeurtenissen.

 

Waar staat Bol.com voor?

Bol.com staat voor ‘’Bertelsmann On-Line’’. Bertelsmann AG is een groot uitgever en mediabedrijf uit Duitsland.

 

Wanneer is Bol.com opgericht?

Bol.com is opgericht op 30 maart 1999.

 

Waar komt Bol.com vandaan?

Bol.com is opgericht door een Duits mediabedrijf maar werd naast Duitsland ook in Nederland geïntroduceerd. Het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht.

 

Wie heeft Bol.com opgericht?

Bol.com is opgericht door Bertelsmann AG, een Duits mediaconcern. In 2012 is Bol.com door Ahold overgenomen en in 2016 is Bol.com onderdeel geworden van Ahold Delhaize.

Bol.com vs Amazon

Bol.com is vooral bekend in Nederland en België, terwijl Amazon over de hele wereld populair is. Bol.com heeft vaak een snelle bezorging en de klantenservice is in het Nederlands. Amazon heeft veel keuze en soms lagere prijzen, maar bij Amazon kan de bezorging wat langer duren.

Als je naast Bol.com ook geld wilt verdienen met Amazon, bekijk dan deze blog.

 

Bol.com vs Coolblue

Bol.com en Coolblue zijn beide online winkels in Nederland. Coolblue staat bekend om hun goede klantenservice en snelle bezorging. Daarnaast hebben ze vaak gespecialiseerde kennis over producten. Bol.com heeft ook een goede service, maar heeft een breder aanbod.

Voor specifieke elektronica en advies hierover is Coolblue handig en Bol.com is handiger als je op zoek bent naar een breder productaanbod.

 

Geld verdienen op andere manieren: praktische tips en tools

Mocht je naast het geld verdienen met Bol.com ook op andere manieren geld willen verdienen, dan staan er op Unschooled meerdere videoseries voor je klaar:

 

Als je interesse hebt, dan kun je je hier aanmelden.

En mocht je nog vragen hebben over deze blog (of Unschooled), stuur me gerust een bericht.

Heel veel succes met je Bol.com-avontuur!

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-