Word gratis lid van Unschooled

Voor een
 
gezond leven

Geld verdienen met enquêtes invullen: praktische tips en tricks [2024]

geld verdienen Jan 25, 2024
Geld verdienen met enquetes invullen

Vandaag de dag is het makkelijker dan ooit om geld te verdienen via het internet. Hoewel de meeste mensen gelijk denken aan het maken van video’s op YouTube of het schrijven van blogs zijn er nog veel meer manieren om een extra zakcentje te verdienen. Een populaire optie die de laatste tijd veel aandacht krijgt, is geld verdienen met het invullen van enquêtes.

Maar wat houdt dat precies in en hoe kun je hier zelf mee aan de slag? Lees snel verder voor alle ins en outs op het gebied van geld verdienen met online enquêtes. Voor je het weet krijg ook jij voor je enquête betaald!

(PS: wil je ook geld verdienen op andere manieren en deelnemen aan de Cashback Challenge? Lees dan de informatie aan het eind van deze blog.)

 

Wat betekent ‘enquête’ eigenlijk?

Voordat we dieper ingaan op het verdienen van geld met enquêtes, laten we even stilstaan bij de term 'enquête'. Wat is een enquête vraag je je af? Een enquête is simpelweg een gestructureerde vragenlijst die wordt gebruikt om informatie te verzamelen. Dit kan variëren van meningen en voorkeuren tot demografische gegevens. Bedrijven laten enquêtes uitgaan om bijvoorbeeld in kaart te krijgen hoe populair een bepaalde dienst of een product is. Zo houdt Coolblue bijvoorbeeld enquêtes om te zien op welke vlakken zij hun aanbod of hun website kunnen optimaliseren. En zo houdt YouTube enquêtes om de kwaliteit van de content te verbeteren.

 

Geld verdienen met enquêtes invullen: hoe doe je dat?

Het idee is eenvoudig: bedrijven betalen je om hun enquêtes in te vullen, zodat zij waardevolle inzichten kunnen verkrijgen. Maar hoe begin je eraan? En hoe gaat het dan precies in zijn werk als je geld wilt verdienen door enquêtes in te vullen? Dat kan op verschillende manieren. Het makkelijkste is om je aan te melden bij enquête sites die betalen voor jouw mening. Alleen zijn er ook andere creatieve manieren om geld te verdienen met enquêtes. Zo kan je zelfstandig op zoek gaan naar bedrijven die enquêtes houden en die hier een beloning voor tegenover stellen. Het nadeel is natuurlijk wel dat dit een erg tijdrovende manier is om enquêtes in te vullen voor geld. Vandaar dat de meeste mensen toch bij speciale websites uitkomen waar je enquêtes kunt invullen voor cadeaubonnen of cash geld.

Best betaalde enquête sites

Nieuwsgierig waar je de beste beloningen krijgt voor jouw tijd? Hier is een kort overzicht van enkele best betaalde enquête sites. Ontdek welke het beste bij jou past als je vandaag nog enquêtes wilt invullen voor geld:

  1. Swagbucks: Swagbucks biedt niet alleen betaalde enquêtes, maar ook andere manieren om geld te verdienen. Hier kan je denken aan het bekijken van video's en online winkelen. Je kunt je Swagbucks-punten inwisselen voor cadeaubonnen of contant geld via PayPal.
  2. Toluna: Toluna is een bekend enquêteplatform waar je punten verdient voor het invullen van enquêtes. Deze punten kunnen worden ingewisseld voor cadeaubonnen of contant geld. Op Toluna kun je ook producten testen voor geld, als je daar interesse in hebt.
  3. PanelClix: PanelClix is een Nederlands enquêteplatform waar je ook geld kunt verdienen met online enquêtes. Ze bieden uitbetalingen via bankoverschrijving of cadeaubonnen. Een klein nadeel van deze aanbieder is wel dat het aantal enquêtes ietwat beperkt is in verhouding tot de andere websites.


Enquêtes invullen voor cadeaubonnen

Naast directe betalingen bieden sommige enquête sites ook de mogelijkheid om beloningen te ontvangen in de vorm van cadeaubonnen. Dit kan een leuke manier zijn om iets extra's te verdienen én tegelijkertijd te genieten van kortingen op webshops of fysieke winkels. Vaak zijn het cadeaubonnen die je kunt gebruiken voor bekende websites zoals Amazon of Bol. Ook kan je soms – als je dat zou willen natuurlijk – de bonnen inleveren via het internet voor cash geld, al moet je hier wel vaak iets voor betalen.

 

Enquête maken voor geld

Wil je niet alleen enquêtes invullen, maar ook zelf geld verdienen door ze te maken? Dat kan! Bied jouw diensten aan als enquêtemaker op platforms zoals Fiverr of Upwork of overweeg om een eigen website op te zetten waarop bedrijven jouw expertise kunnen benutten. Het grote voordeel van werken via Fiverr of Upwork is natuurlijk dat dit speciale freelance platformen zijn waar je eenvoudig in contact kunt komen met potentiële kopers. In ruil hiervoor draag je een deel van de inkomsten af aan het platform. Vaak ligt dit rond de 20%. Voor het aanmaken van een Fiverr-account volg je de volgende stappen:

  1. Ga naar de homepage van Fiverr.
  2. Klik op de knop ‘Lid worden’ of ‘Aanmelden’ in de rechterbovenhoek van de startpagina.
  3. Nadat je je hebt aangemeld, begeleidt Fiverr je bij het invullen van je profiel.
  4. Het kan zijn dat je je e-mailadres moet verifiëren door op de bevestigingslink te klikken.
  5. Om te beginnen met het aanbieden van je diensten, moet je een ‘gig’ aanmaken, wat een ander woord is voor ‘opdracht’.
  6. Ga vervolgens naar je accountinstellingen, klik op ‘Facturering’ en voeg de betalingsmethode van je voorkeur toe.
  7. Nu hoef je alleen nog maar te wachten tot iemand besluit om je gig te bestellen, zodat je kunt beginnen met enquêtes maken voor geld.

 

Gratis enquête tools

Voor de creatieveling die dit leest: als je zelf enquêtes wilt maken, zijn er tal van gratis online tools beschikbaar. Ontdek welke het beste past bij jouw behoeften en start met het verzamelen van waardevolle informatie.

Zo kan je bijvoorbeeld gebruikmaken van de website van Survey Monkey. Deze aanbieder draait al ontzettend lang mee in deze markt en staat bekend om de hoge mate van betrouwbaarheid en laagdrempelige prijzen als je uiteindelijk wél voor de tool zou willen betalen.

Daarnaast is Google Forms ook een populaire optie als het gaat om gratis enquête tools. Het is heel eenvoudig om te gebruiken, dus dat wijst zich vanzelf.

 

Is enquêtes invullen voor geld betrouwbaar? 

Misschien vraag je je af: is het invullen van enquêtes voor geld wel betrouwbaar? Het antwoord is over het algemeen: ja. Maar net zoals bij alles is het belangrijk om met gerenommeerde enquête sites in zee te gaan. Doe wat onderzoek, lees beoordelingen en ervaringen van andere gebruikers, en kies voor platforms die bekend staan om hun betrouwbaarheid. Of kies natuurlijk voor een van de websites die we al eerder in dit artikel hebben genoemd. Op die manier kun je met enquêtes invullen geld verdienen op een veilige en verantwoorde manier.

Is een enquête kwalitatief of kwantitatief?

Een enquête kan zowel kwalitatief als kwantitatief zijn, afhankelijk van de opzet en het soort vragen.

  1. Kwantitatieve enquêtes: deze zijn gericht op het verzamelen van meetbare gegevens. Ze gebruiken vaak gesloten vragen (zoals meerkeuzevragen, ja/nee-vragen of schalen) waarmee statistische analyses uitgevoerd kunnen worden. Kwantitatieve enquêtes zijn handig als je gegevens wilt die je kunt omzetten in percentages, gemiddelden, of andere statistische waarden.
  2. Kwalitatieve enquêtes: deze richten zich meer op het verzamelen van gedetailleerde, beschrijvende informatie. Hiermee krijg je over het algemeen diepere inzichten dan met kwantitatieve enquêtes. Kwalitatieve enquêtes bevatten vaak open vragen waardoor de respondenten alle vrijheid krijgen om in hun eigen woorden te antwoorden.

Sommige enquêtes combineren elementen van beide soorten, met zowel open als gesloten vragen, om zowel kwantitatieve als kwalitatieve gegevens te verzamelen.

 

Geld verdienen op andere manieren: praktische tips en tools

Mocht je naast het geld verdienen met enquêtes ook op andere manieren geld willen verdienen, dan staan er op Unschooled meerdere videoseries voor je klaar:

 

Als je interesse hebt, dan kun je je hier aanmelden.

En mocht je nog vragen hebben over deze blog (of Unschooled), stuur me gerust een bericht.

Heel veel succes met je enquêteavontuur!

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-