Word gratis lid van Unschooled

Voor een
 
gezond leven

Geld verdienen met Vinted in 8 snelle stappen [2024]

geld verdienen Jan 22, 2024
Geld verdienen met Vinted

Zit jouw kast vol met kleding die je niet meer draagt? Dan kun jij geld verdienen met Vinted. Via Vinted kun jij jouw kleding (en meer) verkopen. Dat kan leiden tot extra verdiensten en weer meer ruimte in jouw kast. In dit blog kun je lezen over:

  • Hoe werkt Vinted?
  • Kleding verkopen op Vinted
  • Horloges verkopen op Vinted
  • Hoe verkoop je op Vinted?
  • Wat verkoopt goed op Vinted?

Daarnaast ontdek je waar Vinted vandaan komt, of Vinted ook in andere landen zit, wat het verdienmodel is van Vinted en hoe het nou eigenlijk zit met de Belastingdienst. Veel leesplezier!

(PS: wil je ook geld verdienen op andere manieren en deelnemen aan de Cashback Challenge? Lees dan de informatie aan het eind van deze blog.)

 

Hoe werkt Vinted?

Vinted is een online platform waar mensen tweedehands kleding, schoenen en accessoires kunnen kopen en verkopen. Daarnaast heb je op Vinted ook de categorieën Home, Entertainment en Huisdieren, waar je verschillende producten kunt kopen en verkopen. Vinted is eenvoudig te gebruiken. Via de website of de Vinted-app kun je een account aanmaken en vervolgens producten aanbieden om te verkopen.

De prijs van een product dat je verkoopt, bepaal jij zelf. De koper betaalt de verzendkosten en een kopersbeschermingvergoeding (€ 0,70 + 5% van de artikelprijs).

Wanneer iemand besluit een item van jou te kopen, dan wordt de betaling via Vinted verwerkt. Vinted houdt het geld vast totdat de koper het item heeft ontvangen en aangeeft dat alles goed is.

Voor de verzending ben jij als koper verantwoordelijk. Vinted maakt een verzendlabel aan en die krijg jij in de mail en in de app. Verpak het item en verzend het via de gekozen verzendmethode. Is er bijvoorbeeld voor PostNL gekozen, ga dan naar een pakketpunt van PostNL. Let er ook op dat je binnen de door Vinted aangegeven termijn besteld. Als je te lang wacht wordt de bestelling door Vinted geannuleerd.

Als de koper het item heeft ontvangen, dan kan hij via de app aangeven dat de bestelling goed is, en dan wordt het geld vrijgegeven door Vinted. Hierna kun je elkaar beoordelen door het geven van sterren.

 

Kleding verkopen op Vinted

Als jij kleding in jouw kast hebt liggen die jij niet meer draagt, kun je deze verkopen op Vinted. Dat levert geld op en ook nog eens een opgeruimde kast. Op Vinted kleding verkopen doe je door deze 8 stappen:

  1. Kleding selecteren: Doorzoek je kledingkast en selecteer de items die je niet meer draagt en wilt verkopen.
  2. Maak foto’s: Maak duidelijke foto’s van het product. Zorg voor meerdere foto’s waarbij je verschillende zijdes van het product kan zien. Maak ook foto’s van eventuele gebreken. Bij sommige producten kan het handig zijn om een ‘aanfoto’ toe te voegen, zodat mensen een beter beeld krijgen van het kledingstuk wanneer je de kleding aan hebt.
  3. Beschrijving toevoegen: Voeg een beschrijving toe en vermeld de maat, merknaam en andere details. Wees eerlijk over eventuele gebreken.
  4. Prijs bepalen: Stel vast wat je voor het kledingstuk wilt hebben. Het is handig om eerst op Vinted te kijken naar vergelijkbare items en hun prijs. Hierdoor krijg je een beter beeld en kies je minder snel een te hoge of te lage prijs.
  5. Plaats de items: Upload de foto’s, de beschrijving en voeg de prijs toe. Hierna staat jouw item in jouw Vinted-kledingkast.
  6. Wacht op kopers: Gebruikers kunnen jouw items bekijken en kopen. Als ze interesse hebben, kunnen ze ook contact met je opnemen. Via berichten kunnen ze vragen stellen of een bod doen. Als iemand jouw product koopt, is het tijd om het te verzenden.
  7. Verpak en verzend het item: Zorg dat jouw kledingstuk goed is ingepakt en verzend het product. Via Vinted worden instructies gegeven over de verzending. Breng het product vervolgens naar een pakketpunt. Meer informatie hierover wordt ook bij de instructies van Vinted gegeven.
  8. Ontvang de betaling: Als de koper jouw kledingstuk heeft ontvangen en hij is tevreden, dan wordt de betaling door Vinted vrijgegeven. Het bedrag staat dan in jouw Vinted portemonnee. Je kan kiezen om het bedrag te laten uitbetalen of je kan er zelf iets op Vinted voor kopen.

Horloges verkopen op Vinted

Naast kleding kun je ook horloges verkopen op Vinted. Dit zou je kunnen doen door het verkopen van een horloge dat je nog thuis hebt liggen en niet meer gebruikt. Dit doe je door dezelfde 8 stappen te volgen als bij het verkopen van kleding.

Een andere manier is door eerst zelf horloges in te kopen via Vinted en deze vervolgens door te verkopen. Dit doe je door op Vinted op zoek te gaan naar koopjes. Zoek horloges voor een lage prijs. Let hierbij op het merk, de staat en de prijs van het horloge. Vraag eventueel om extra foto’s en details. Als het horloge er goed uitziet, doe dan een bod en onderhandel over de prijs. Zijn jullie er uit? Koop dan het horloge en wacht tot hij bezorgd wordt. Nu is het tijd om het horloge door te verkopen. Zorg voor goede foto’s en een gedetailleerde beschrijving. Kies daarnaast een passende prijs. Houd rekening met de kosten die je al hebt gemaakt en kies een hogere prijs om zo geld te verdienen met het verkopen van het horloge. Wanneer iemand jouw horloge koopt, verstuur je deze en ontvang je, wanneer de koper tevreden is, de betaling.

Door horloges slim in te kopen voor een lage prijs en vervolgens met winst te verkopen kun je geld verdienen op Vinted. Wees eerlijk, want dit zal goede reviews opleveren, wat belangrijk is voor toekomstige verkopen.

 

Hoe verkoop je op Vinted?

Zoals je hierboven hebt gelezen, kan je via 8 stappen eenvoudig producten verkopen via Vinted. Een juiste aanpak kan ervoor zorgen dat je goed verkoopt op Vinted. Daarom deze 5 tips om op Vinted te verkopen:

  • Maak duidelijke foto’s en geef een eerlijke beschrijving.
  • Stel redelijke prijzen vast. Bekijk vergelijkbare producten en hun prijzen om de juiste prijs voor jouw item vast te stellen.
  • Reageer snel.
  • Promoot je kledingkast. Dit kan bijvoorbeeld via sociale media.
  • Zorg voor positieve feedback. Door een goede klantenservice, betrouwbare en snelle verzending en eerlijkheid over je producten krijg je positieve beoordelingen. Dit zorgt ervoor dat andere kopers eerder wat van jou zullen kopen.

Door het volgen van deze tips kun jij je kansen vergroten om geld te verdienen via Vinted.

 

Wat verkoopt goed op Vinted?

Er zijn verschillende producten die goed verkopen via Vinted. Houd er rekening mee dat dit kan variëren per seizoen en vraag op dat moment. Enkele populaire items zijn:

  • Kleding
  • Schoenen
  • Tassen
  • Baby- en kinderkleding
  • Vintage en unieke items
  • Populaire boeken

 

Waar komt Vinted vandaan?

Vinted is opgericht in Vilnius (Litouwen).

 

Is Vinted Nederlands?

Vinted is opgericht in Litouwen maar is in meerdere landen actief, waaronder Nederland.

 

In welke landen zit Vinted?

Vinted zit op het moment van schrijven in 16 landen, namelijk: Nederland, België, Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Litouwen, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slowakije, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

 

Zit Vinted ook in Duitsland?

Ja, Vinted zit ook in Duitsland.

 

Zit Vinted ook in België?

Ja, Vinted zit ook in België. Je kunt vanuit Nederland ook handelen met iemand uit België.

 

Zit Vinted ook in Frankrijk?

Ja, Vinted zit ook in Frankrijk. Je kunt vanuit Nederland ook handelen met iemand uit Frankrijk.

Wat is het verdienmodel van Vinted?

Adverteren op Vinted is gratis, maar hoe verdient Vinted geld? Vinted verdient geld doordat de koper bij elke transactie een bedrag aan ‘kopersbescherming’ betaalt. Dit is 5% van de prijs van het artikel + €0,70. Daarnaast kunnen verkopers ervoor kiezen om producten te ‘boosten’. De vergoeding die Vinted hiervoor vraagt, is afhankelijk van de duur en prijs. Daarnaast biedt Vinted de functie ‘In de etalage’ aan. De kosten hiervoor zijn € 6,95. Vinted gaat jouw adverentie dan promoten. Een laatste manier hoe Vinted geld verdient is door middel van advertenties. Bedrijven kunnen betalen zodat Vinted in de app advertenties laat zien.

 

Vinted en de Belastingdienst

Vinted gaat vanaf 2024 zelf informatie doorgeven aan de Belastingdienst. Dit doen zij alleen wanneer je meer dan 30 artikelen hebt verkocht of meer dan 2000 euro hebt verdiend. Als jij deze grenzen niet hebt gehaald, wordt jouw verkoopinformatie niet met de Belastingdienst gedeeld. Als jij een paar dingen per jaar op Vinted verkoopt hoef je geen btw of inkomstenbelasting te betalen. Dit wordt anders als jij structureel veel gaat verkopen en winst maakt. Dan ben je verplicht om de inkomsten bij de Belastingdienst op te geven.

 

Geld verdienen op andere manieren: praktische tips en tools

Mocht je naast het geld verdienen met Vinted ook op andere manieren geld willen verdienen, dan staan er op Unschooled meerdere videoseries voor je klaar:

 

Als je interesse hebt, dan kun je je hier aanmelden.

En mocht je nog vragen hebben over deze blog (of Unschooled), stuur me gerust een bericht.

Heel veel succes met je Vinted-avontuur!

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-