Word gratis lid van Unschooled

Voor een
 
gezond leven

Gratis cursus affiliate marketing voor beginners: een praktisch stappenplan

affiliate marketing cursus geld verdienen Aug 01, 2024
Gratis cursus affiliate marketing

Voel je je overweldigd door de wereld van affiliate marketing? Je bent niet alleen. Veel beginners vinden het moeilijk om te starten, vooral door de hoeveelheid informatie die er is.

In dit artikel delen we een 8-stappenplan dat jouw gids zal zijn op weg naar succes in de wereld van affiliate marketing. Van het bouwen van je eerste website tot aan de inzet van AI voor content creatie, wij hebben alles wat je nodig hebt.

Naast dit onderstaande artikel hebben we ook een cursus affiliate marketing op Unschooled die bijna gratis is: voor 1 euro krijg je toegang tot een videoserie over affiliate marketing, gemaakt door vakexpert Casper van Vliet. Meer informatie vind je hier.

 

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een slimme methode om online geld te verdienen. Je promoot producten van anderen en verdient een commissie voor elke verkoop via je eigen unieke affiliate link.

Deze aanpak maakt het voor bloggers, content creators en social media influencers mogelijk om hun volgers om te zetten in inkomsten. Ze hoeven alleen maar de affiliatelinks in hun content te plaatsen.

Hieronder leer je een effectieve affiliatestrategie op te zetten in heldere stappen. Dit biedt zelfs beginners de kans om met dit verdienmodel aan de slag te gaan en echt geld te verdienen.

 

Gratis cursus affiliate marketing: een 8-stappenplan voor beginners

Leer de essentie van affiliate marketing kennen, van het bepalen van je doelen tot het vinden van de juiste samenwerkingspartners.

Ontdek praktische stappen, zoals het kiezen van een niche, doen van concurrentie- en zoekwoordonderzoek, en inzetten van AI voor content creatie.

 

Stap 1: Leg jouw fundament, bepaal je verwachtingen en leg je doelen vast

Om goed te beginnen met affiliate marketing, moet je een sterk fundament bouwen. Dit doe je door eerst jouw verwachtingen en doelen duidelijk te maken. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

  1. Begrijp wat affiliate marketing inhoudt en hoe het kan bijdragen aan jouw inkomen. 
  2. Zet heldere, haalbare doelen op papier. Denk na over wat je wilt bereiken met affiliate marketing, zoals extra inkomsten verdienen of er zelfs je hoofdbaan van maken.
  3. Schrijf op waarom jij wilt beginnen met affiliate marketing en hoe dit past binnen jouw persoonlijke of zakelijke ambities.

Met een goed begrip van wat affiliate marketing is en wat het voor jou kan betekenen, ben je klaar voor de volgende stap: het kiezen van jouw niche en platform.

 

Stap 2: Kies jouw niche en selecteer je platform

Nadat je jouw doelen hebt vastgesteld, is de volgende stap het kiezen van een niche en het selecteren van je platform. Dit is cruciaal voor het succes in affiliate marketing.

  1. Denk na over wat jou echt interesseert. Jouw passie kan de sleutel zijn tot langdurige motivatie.
  2. Kijk naar trends binnen markten die jij leuk vindt. Een populair onderwerp kan meer kansen bieden.
  3. Bepaal wie jouw doelgroep is. Denk aan hun interesses en behoeften.
  4. Overweeg platforms te kiezen waar jouw doelgroep tijd doorbrengt. Instagram, TikTok, YouTube en LinkedIn zijn perfect voor social media influencers. Verder zijn blogs heel populair bij affiliate marketeers.
  5. Onderzoek naar welke producten of diensten in trek zijn bij jouw publiek.
  6. Verdien extra inkomsten door affiliatelinks toe te voegen aan blogposts als je graag schrijft.
  7. Zorg dat je authentiek blijft; kies producten of diensten waar je echt achter staat.
  8. Start klein en test verschillende strategieën om te zien wat werkt.

Door deze stappen te volgen, leg je een stevige basis voor succesvolle affiliate marketing binnen de niche die jij gekozen hebt op het platform dat het beste bij jou past.

 

Stap 3: Doe concurrentieonderzoek en zoekwoordonderzoek

  • Identificeer de concurrenten in jouw niche om te begrijpen welke strategieën succesvol zijn.
  • Analyseer zoekwoorden met betrekking tot jouw product of dienst om te begrijpen waar je doelgroep naar op zoek is.
  • Gebruik tools zoals Google Keyword Planner, Ubersuggest of Ahrefs om zoekvolumes, gerelateerde zoektermen en concurrentieniveaus te achterhalen.
  • Maak gebruik van long-tail zoekwoorden voor specifieke en gerichte doelgroepen.
  • Verzamel informatie over trends en seizoensgebondenheid van bepaalde zoekwoorden voor een effectieve contentstrategie.
  • Kijk naar de huidige ranking van je concurrenten om inzicht te krijgen in hun prestaties en strategieën.
  • Bekijk eventueel ook de online SEO cursus op Unschooled om meer te leren over Search Engine Optimization (zoekmachineoptimalisatie). Als je je aanmeldt bij Unschooled, krijg je meteen toegang tot alle cursussen die erop staan, waaronder dus een affiliate marketing cursus, maar ook een SEO cursus.

 

Stap 4: Kies een domeinnaam, kies hosting en bouw jouw website

Affiliate marketing begint met een sterke aanwezigheid online. Het is tijd om je website te lanceren. Volg deze stappen:

  1. Kies de perfecte domeinnaam die jouw merk vertegenwoordigt en gemakkelijk te onthouden is voor je publiek.
  2. Selecteer hosting op basis van betrouwbaarheid, snelheid en klantondersteuning die past bij je behoeften.
  3. Bouw je website zorgvuldig op met aandacht voor een duidelijke lay-out, gebruiksvriendelijkheid en boeiende content. Op platforms als Wordpress zijn talloze templates die je kunt overnemen.
  4. Implementeer relevante plugins als je gebruikmaakt van een platform als Wordpress.

 

Stap 5: Haal bezoekers naar je website en verbeter bestaande content

Om bezoekers naar je website te trekken en bestaande content te verbeteren, volg deze stappen:

  1. Optimaliseer je website voor zoekmachines door relevante trefwoorden te gebruiken.
  2. Maak duidelijke call-to-action (CTA) knoppen om bezoekers aan te moedigen tot actie.
  3. Versterk de gebruikerservaring door simpele navigatie en goed werkende links.
  4. Deel waardevolle content op social media platforms om meer verkeer naar je site te leiden.
  5. Analyseer statistieken en feedback van bezoekers om zwakke punten in je content aan te pakken.

 

Stap 6: Bouw aan samenwerkingen

Bouw aan samenwerkingen om je kansen en inkomsten te vergroten:

  1. Sterke relaties opbouwen met anderen kan leiden tot meer kansen en inkomsten.
  2. Samenwerken biedt de mogelijkheid om te leren van andermans ervaring en expertise.
  3. Hiervoor kun je contacten leggen, vertrouwen opbouwen en win-win situaties vinden.

 

Stap 7: Inzet van freelancers en AI voor content creatie

Tegenwoordig is het inzetten van freelancers en AI voor content creatie een superhandig en tijdbesparend onderdeel van affiliate marketing. Hier zijn enkele stappen om dit effectief te doen:

  1. Om verder op te schalen, kun je het schrijven of maken van je content uitbesteden aan freelancers. Dat kan heel eenvoudig via platforms zoals Fiverr en Upwork, maar ook via Textbroker. Hier heb je natuurlijk wel wat budget voor nodig, maar zodra je wat geld begint te verdienen, kan dit een interessante manier zijn om de content uit te besteden zodat jij je kunt focusen op de taken waar jij de meeste impact maakt en het meeste plezier uit haalt.
  2. Gebruik AI-tools, zoals ChatGPT, Agility Writer en Midjourney, om boeiende content te maken die de aandacht van jouw doelgroep vasthoudt. De AI-tools worden met de dag beter en kunnen ingezet worden om veel sneller te werken, zodat je in korte tijd veel content kunt maken en sneller kunt groeien als affiliate marketeer.

Het gebruik van freelancers en AI kan de efficiëntie en effectiviteit van jouw affiliate marketing inspanningen aanzienlijk verbeteren, waardoor je beter kunt concurreren in de online markt.

 

Stap 8: Overweeg een geavanceerde (bijna gratis) affiliate marketing cursus

Op Unschooled vind je een (bijna gratis) online affiliate marketing cursus waarin we je helpen met het opbouwen van je extra inkomsten. Je wordt stap voor stap begeleid om vandaag nog aan de slag te gaan met affiliate marketing, zelfs als je geen voorkennis hebt. We geven je de meest effectieve strategieën om winstgevende affiliate marketing websites te bouwen en je krijgt slimme tips om de juiste niche te kiezen, zodat je de kans op succes flink verhoogt. Daarnaast ontdek je hoe je goede teksten schrijft die websitebezoekers kunnen converteren tot klanten en hoe je freelancers en AI kunt inschakelen om teksten voor jou te schrijven, zodat jij je kunt richten op de taken waar jij het meeste energie uit haalt.

Deze cursus wordt gegeven door Casper van Vliet, ervaren affiliate marketing expert, die zijn winstgevende strategieën hebt toegepast bij meer dan 20 succesvolle websites in verschillende niches. 

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-