Word gratis lid van Unschooled

Voor een
 
gezond leven

Kosten van NLP-cursussen, trainingen en opleidingen

cursus nlp Sep 05, 2024
Kosten van NLP-cursussen en opleidingen

Als je dit artikel leest, is de kans erg groot dat je interesse hebt in het volgen van een NLP-cursus of opleiding. Mocht je nog op zoek zijn naar een uitgebreid overzicht van de meest populaire cursussen en opleidingen in Nederland, bekijk dan eens dit artikel.  

De prijs van een cursus of opleiding hangt af van de volgende factoren: 

  • De duur: hoe korter de cursus, hoe duurder per cursusdag.
  • De locatie: online, ter plekke of speciale locatie (denk aan een retraite)
  • De trainers/docenten: denk hierbij aan werkervaring, gevolgde opleiding en naamsbekendheid van de trainers.
  • Lesmaterialen: werkboeken, videoseries, et cetera.
  • Organisatorische kosten, nazorg en andere benodigdheden

In dit artikel zullen wij je een beeld geven van hoe lang de verschillende cursussen en opleidingen kunnen duren en als belangrijkste, hoeveel het allemaal kan kosten. De prijzen hebben wij gegenereerd op basis van data verkregen uit eigen research en online prijzenvergelijkingssites. 

Incompany trainingen zullen niet besproken worden, omdat de prijzen hiervan per cliënt worden vastgesteld en dus enorm kunnen variëren.

(PS: op zoek naar een (bijna gratis) online NLP-cursus? Op Unschooled bieden we er een aan. Bekijk deze pagina voor meer informatie.)

 

Samenvatting

  • Introductie: Dit artikel is voor degenen die geïnteresseerd zijn in NLP-cursussen en opleidingen 
  • Kostenbepalende factoren: De prijs van een cursus of opleiding hangt af van duur, locatie, trainers, et cetera.
  • Kosten en duur cursussen: Cursussen zijn korter dan opleidingen, met prijzen  afhankelijk van de duur en locatie.
  • Kosten en duur trainingen: NLP-trainingen zijn praktijkgericht en kosten.
  • Kosten opleidingen: Opleidingen zijn vaak duurder dan cursussen en worden niet gesubsidieerd.

 

Kosten NLP cursus

Een cursus is over het algemeen korter dan een opleiding en de inhoud is specifieker. Een cursus biedt praktische tips om zelfinzicht te vergroten en persoonlijke effectiviteit te verbeteren. Het richt zich op het veranderen van mindset en het stimuleren van professionele groei.

Waarmee rekening te houden bij het zoeken naar een cursus: de gemiddelde prijs in 2018 was € 200,- per cursusdag. Verder zoals eerder aangegeven: hoe korter de cursus hoe duurder dit wel kan zijn per cursusdag. Anno 2024 is er een enorme variatie wat NLP-cursussen betreft en kunnen deze online of ter plaatse gevolgd worden, wat zeker invloed zal hebben op de prijs.

Voor een online cursus variëren de prijzen van € 49,50 tot € 997,-. In het geval van de goedkoopste cursussen kan het gaan om een e-learningplatform waarvoor je een maandelijks of jaarabonnement kunt nemen en op eigen tempo de cursussen kunt volgen. Bij de iets duurdere kun je ook extra sessies aanvragen van hun docenten. Verder zijn er opties om de module in zijn geheel op jouw eigen tempo te bestuderen of is er sprake van een vaste deadline. Daartussenin liggen de prijzen voor het volgen van online groepscursussen.

Voor cursussen ter plaatse heb je cursus op de locatie van het bedrijf of tijdens een retraite. De prijzen variëren van 4 dagen voor € 185,95 tot maximaal € 1.090. Daartussenin heb je ook NLP-cursussen van € 249 voor 2 dagen. Voor het hoogste bedrag volg je klassikaal les. Je kan dan tot 9 andere medecursisten verwachten en in totaal kan het bestaan uit 16 lesuren of meer.

Bekijk onze blog over NLP cursussen en opleidingen voor een overzicht van alle opties per locatie.

En bekijk de NLP cursus op Unschooled als je vrijwel gratis aan de slag wilt met NLP en herkaderen.

 

Kosten NLP training

Bij een NLP-training is een praktijkgerichte werkwijze belangrijk. In de praktijk worden zowel het woord training als opleiding gebruikt om leertrajecten te beschrijven.

Voor een online training variëren de prijzen van € 147 tot € 1.899. In het geval van de goedkoopste training gaat het om een e-learningplatform waarvoor je zelfstandig de module volgt. Bij de iets duurdere kan het gaan om een online sessie in een klein groepje. 

Voor trainingen ter plaatse kunnen de prijzen variëren van € 150,95 tot maximaal € 4.375. Voor dat maximale bedrag volg je klassikaal les en kan je soms meer dan tien lesdagen verwachten. Verder heeft de hoge prijs ook te maken met het feit dat het een training voor gevorderde NLP’ers is.


 

Een opleiding over het algemeen 

Als je de prijs van een opleiding hoort, kan dit je wel even laten schrikken. Maar herinner jezelf eraan dat HBO of WO door de overheid wordt gesubsidieerd. Verder kan er ook een studiefinanciering aangevraagd worden om de kosten te dekken. 

Wanneer je gaat voor een NLP-opleiding, dan zijn de kosten volledig voor jou of je werkgever, als die zo lief is om 'm voor je te betalen. Maar de prijzen kunnen zeker oplopen, dus adem even diep in en daarna uit.

Wat te verwachten van een opleiding? Deze duurt meestal een half jaar tot meerdere jaren en wordt meestal afgesloten met een diploma. Verder wordt, zoals eerder al aangegeven, het woord training en opleiding in sommige omschrijvingen als synoniemen voor elkaar gebruikt, dus bij het opzoeken naar een geschikte opleiding is het goed om ook rekening daarmee houden.

Tijdens het kiezen van een opleiding is het goed om naast de prijs ook na te gaan welke certificering de opleiding heeft, zoals een zogenaamde NVNLP- of ABNLP-certificering.

 

Kosten NLP Master Practioner opleiding

De Master Practitioner opleiding is een verdiepende opleiding voor NLP-practitioners die hun kennis en vaardigheden willen uitbreiden. Tijdens deze opleiding leer je geavanceerde technieken om veranderingen teweeg te brengen op zowel persoonlijk als professioneel vlak. 

De Master Practioner Opleidingen zijn voornamelijk ter plekke. De duur van zo´n opleiding varieert van 5 tot 24 lesdagen en wordt aangeboden op mbo, hbo en post-hbo-niveau. 

Post-hbo opleidingen zijn vaak gericht op bedrijven en bieden specifieke modules voor ondernemers en managers. De kosten variëren sterk, afhankelijk van de duur, de locatie en de accreditatie. De prijzen variëren van € 1.450 tot € 8.845. De duurste trainingen zijn voornamelijk de businessgerelateerde opleidingen.

 

Kosten NLP-coaching opleiding

Een NLP-coaching opleiding is ideaal voor professionals die hun coachingsvaardigheden willen versterken en een effectievere coach willen worden. Tijdens deze opleiding leer je diverse NLP-technieken om cliënten te begeleiden bij het bereiken van hun doelen. 

De NLP-coaching opleidingen zijn voornamelijk ter plekke. De duur van de opleiding varieert van ongeveer 3 tot 18 lesdagen. Voor het meedoen aan zo’n opleiding is basiskennis omtrent NLP een pre. De prijzen variëren van € 995 tot € 5.450.

 

Kosten NLP-therapeut opleiding

We hebben geen specifieke informatie kunnen vinden over een specifieke NLP-therapeut opleiding. NLP-therapie is over het algemeen van korte duur en wordt gezien als complementair ten opzichte van conventionele therapie. Dus de achtergrond van een NLP-therapeut kan verschillen:

  1. Je hebt een achtergrond in het coachen of trainen van personen en wilt jouw diensten uitbreiden of specialiseren in NLP-therapie. 
  2. Je hebt al jarenlange ervaring met het werken met NLP-technieken op jouw vakgebied en bent op zoek naar een nieuwe uitdaging.
  3. Volgens Psychology Today is een NLP-therapeut een erkende professional in de geestelijke gezondheidszorg, een maatschappelijk werker of een therapeut met aanvullende training in NLP-interventies en -technieken. 

Voor het verzorgen van NLP-therapie kun je verschillende trajecten doorlopen. Wat jouw achtergrond ook mag zijn: een Master Practioner of NLP-coach opleiding kan absoluut een goede aanvulling zijn op jouw eerder gevolgde opleiding of werkervaring in de zorg. 

 

(Bijna gratis) online NLP cursus van een vakexpert

Bij Unschooled zelf vind je een (bijna gratis) online NLP cursus waarin je 25 eenvoudige herkadertechnieken krijgt die je kunt toepassen om effectief en overtuigend te communiceren.

Deze cursus wordt gegeven door Rubin Alaie van Het NLP College, een van de grootste NLP-experts van Nederland. Zijn werk wordt onder andere gebruikt door verschillende GGD's, hogescholen, instituten en NLP-opleidingen. 

Welk traject je ook bewandelt voor het aanleren van NLP-technieken, wij hopen dat je veel hebt kunnen opsteken omtrent de scholingsmogelijkheden van NLP-technieken in Nederland en een beeld hebt van jouw budget hiervoor.

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-