Word gratis lid van Unschooled

Voor een
 
gezond leven

NLP-communicatietraining: effectief en overtuigend communiceren

communiceren cursus nlp Sep 08, 2024
NLP-communicatie training

Heb je ooit het gevoel gehad dat je niet goed overkomt tijdens een gesprek? Of dat niemand echt luistert naar wat je zegt? Dit is een probleem waar veel mensen tegenaan lopen, maar gelukkig is er een oplossing.

Door de NLP-communicatietraining te volgen, leer je effectief en overtuigend communiceren. NLP staat voor neuro-linguïstisch programmeren en het is een techniek die je helpt om beter te begrijpen hoe communicatie werkt. 

Op Unschooled vind je zowel een NLP-cursus als een communicatietraining, beide gegeven door 2 vakexperts. Klik op de hyperlinks voor meer informatie.

In deze blog gaan we dieper in op wat de voordelen van NLP-communicatie zijn en wat te verwachten bij zo'n training. Of je nu beter wilt worden in je werk of simpelweg effectiever wilt communiceren met vrienden en familie. 

 

Samenvatting

  • Tijdens beide trainingen leer je hoe taal ons denken beïnvloedt.
  • De trainingen helpen bij het bewust worden van je communicatiestijl. 
  • Je ontwikkelt persoonlijke overtuigingskracht om zelfverzekerd en doeltreffend te communiceren.
  • Je leert gesprekstechnieken en invloed uit te oefenen zonder manipulatief te zijn.
  • De trainingen bieden technieken om je leiderschap en visie effectief te communiceren. 

 

Wat is de rol van NLP bij communicatie?

NLP bij communicatie helpt ons beter te begrijpen hoe woorden ons denken beïnvloeden. Dit is belangrijk voor effectieve communicatie. Met NLP leren we hoe we onze woorden zo kunnen kiezen dat ze het beste effect hebben. Denk hierbij aan sterker overkomen of iemand overtuigen.

NLP-communicatie maakt ons bewust van de kracht van taal. Zo gaan we zien welke woorden werken en welke niet. Je leert niet alleen wat je zegt, maar ook hoe je iets zegt. Dit maakt het verschil in persoonlijke en zakelijke relaties.

 

Kernvoordelen van een NLP-communicatietraining

Door bewustwording van je communicatiestijl en het aanleren van effectieve technieken, krijg je de tools in handen om je interacties naar een hoger niveau te tillen. Deze training helpt je niet alleen om je boodschap duidelijker en overtuigender over te brengen, maar draagt ook bij aan het versterken van je persoonlijke en zakelijke relaties.

 

Bewuster communiceren

Bewuster communiceren helpt je groeien. Je leert je eigen stijl kennen en ziet wat je kunt verbeteren. Dit maakt je gesprekken beter. Je relaties, zowel persoonlijk als zakelijk, worden sterker.

In een NLP-communicatietraining wordt dit vaak behandeld. Je ontdekt hoe je effectiever en overtuigender kunt praten.

Deze training geeft je handvatten om op een nieuwe manier naar communicatie te kijken. Met NLP-technieken kun je jouw boodschap duidelijker overbrengen. Zo bouw je aan betere relaties met de mensen om je heen.

 

Verbeterde persoonlijke en zakelijke relaties

Een NLP-communicatietraining helpt je beter te praten en luisteren. Dit maakt je relaties sterker, zowel thuis als op je werk. Je begrijpt anderen beter en zij jou ook. Dit is belangrijk voor goede samenwerking en plezier met vrienden en familie.

Je leert technieken die helpen om op een prettige manier te praten. Dit maakt het makkelijker om samen te werken en problemen op te lossen. 

 

Wat leer je tijdens een NLP-communicatietraining?

Tijdens een NLP-communicatietraining leer je gesprekstechnieken en hoe je invloed kunt uitoefenen op anderen. Ook werk je aan het ontwikkelen van je persoonlijke overtuigingskracht en het vermogen om leiderschap en visie effectief te communiceren.

 

Gesprekstechnieken en invloed uitoefenen

Tijdens zo'n training leer je hoe je gesprekstechnieken effectief kunt inzetten en invloed kunt uitoefenen. Hier zijn de belangrijke punten die je leert:

  1. Leer actief luisteren om beter te reageren in gesprekken.
  2. Ontdek hoe je overtuigingskracht kunt gebruiken om anderen te beïnvloeden zonder manipulatief te zijn.
  3. Leer krachtige vragen stellen die anderen aanmoedigen om hun standpunten uit te drukken en open te staan voor jouw ideeën.
  4. Verfijn jouw verbale communicatievaardigheden om duidelijk, beknopt en impactvol te spreken.
  5. Oefen met het toepassen van positieve invloedstactieken in verschillende situaties, zoals onderhandelingen, conflictoplossing en leiding geven.

Deze vaardigheden helpen je niet alleen bij het bouwen van sterke relaties, maar ook bij het bereiken van succes in zowel persoonlijke als professionele interacties.

 

Persoonlijke overtuigingskracht ontwikkelen

Wil je beter leren overtuigen? In een NLP-communicatietraining leer je hoe dat werkt. Hier zijn de belangrijkste onderdelen daarvan:

  1. Leer hoe je effectief je standpunt kunt presenteren en anderen kunt overtuigen.
  2. Leer strategieën om zelfvertrouwen uit te stralen en geloofwaardig over te komen.
  3. Oefen met het overwinnen van twijfels en belemmeringen die jouw overtuigingskracht in de weg staan.
  4. Verdiep je in het begrijpen van de behoeften en overtuigingen van anderen, zodat je effectiever kunt inspelen op hun perspectief.

Ontwikkel deze essentiële vaardigheden om zelfverzekerd en doeltreffend te communiceren in verschillende situaties.

 

Leiderschap, visie en communicatie

Leiderschap en visie zijn belangrijke aspecten van NLP-communicatietraining. Hier zijn de essentiële punten die je leert:

  1. Leiderschap betekent effectief richting geven aan anderen, gebaseerd op vertrouwen en overtuigingskracht.
  2. Visie communiceren houdt in dat je jouw doelen en ideeën duidelijk overbrengt, waardoor anderen geïnspireerd raken om bij te dragen.

Deze training helpt je deze vaardigheden te ontwikkelen door praktische technieken en strategieën aan te leren die je kunt toepassen in verschillende situaties, zowel persoonlijk als professioneel.

 

Op zoek naar een NLP- en communicatietraining van twee vakexperts voor slechts 1 euro?

De cursus communiceren bij Unschooled wordt gegeven door Tijs Metternich, medeoprichter van Supertrainer, waarbij ze particulieren en bedrijven helpen met effectieve communicatie. Ze bieden trainingen aan op het gebied van gesprekstechnieken, assertiviteit, beïnvloeden en overtuigen, leidinggeven en nog veel meer thema's.

Naast deze cursus communiceren krijg je ook toegang tot een online NLP-communicatiecursus met 25 effectieve gesprekstechnieken. Deze NLP-cursus wordt gegeven door Rubin Alaie van Het NLP College, een van de grootste NLP-trainers van Nederland. Zijn werk wordt onder andere gebruikt door verschillende GGD's, hogescholen, instituten en NLP-opleidingen. Lees hier meer over deze NLP-cursus.

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-