Word gratis lid van Unschooled

Voor een
 
gezond leven

39 NLP-cursussen en opleidingen in Nederland en België

cursus nlp Aug 30, 2024
NLP-cursussen en opleidingen

NLP, ofwel Neuro-linguïstisch programmeren, biedt tools en technieken aan om de verschillende uitdagingen binnen de communicatie aan te pakken. Van een cursus of opleiding over NLP kun je verwachten dat je vaardigheden leert waarmee je effectiever kan communiceren en overtuigen, maar ook beter naar jouw gesprekspartner kunt luisteren en die ook begrijpen.

Sinds de introductie van NLP in de jaren 70 zijn er vele cursussen en opleidingen ontstaan. In vergelijking met de jaren 70 wordt NLP in een breed scala aan vakgebieden toegepast, zoals coaching, therapie, sales en marketing, cursussen en opleidingen.

In dit artikel vind je een uitgebreid overzicht van allerlei NLP-cursussen en -opleidingen binnen Nederland en België.

(PS: mocht je een bijna gratis online NLP-cursus willen doen, gegeven door Rubin Alaie van Het NLP College, dan vind je hier meer informatie daarover.)

 

NLP cursussen en opleidingen in Nederland

Na de groei van populariteit van NLP in de Verenigde Staten is deze in de jaren ´80 en ´90 steeds bekender geworden in Nederland. In Nederland is het anno 2024 een bekende discipline met diverse opleidingen en toepassingsgebieden.

De meest bekende NLP-instituten die wij hebben opgezocht, hebben meerdere locaties in andere steden of bieden hun diensten ook online aan. Check daarom even de volledige lijst om te kijken of jouw locatie er ook bij staan, ook gebruik CTRL + F of CMD + F om te zoeken op jouw locatie.

 

NLP cursus in Amsterdam

In Amsterdam hebben een groot aantal NLP-instituten een locatie staan of hebben daar hun hoofdkantoor. Hier volgt een overzicht van bekende NLP-trainingsinstituten in Amsterdam:

  1. Het NLP Instituut is een bekende organisatie in de wereld van persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Zij bieden NLP gerelateerde opleidingen, trainingen, workshops, seminars en coaching aan. Hun cursussen worden zowel online als op locatie aangeboden. Zij hebben meerdere vestigingen waaronder Rotterdam en Den Haag.
  2. GORTcoaching is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in professionele coaching en training. Ze bieden diensten aan zoals life coaching, therapie en psychologische begeleiding en teamcoaching. Ze bieden een variatie aan NLP-gerelateerde diensten aan, waaronder een tweedaagse NLP-vaardigheidstraining voor het toepassen van NLP-technieken. Hun cursussen zijn beschikbaar online, op locatie en in company, wat flexibiliteit garandeert.  
  3. Murie Dalmuder is een ABNLP gecertificeerde trainer in NLP, gevestigd te Amsterdam. Hier is een kort overzicht van de diensten die zij aanbiedt: bedrijfstrainingen, mindfulness en meditatiesessies, en coaching. 
  4. Learnit heeft een hoofdvestiging te Amsterdam en 16 andere locaties. Zij verzorgen een variëteit aan diensten, zoals online trainingen, coaching, incompany trainingen en gratis online cursussen. Ze hebben meer dan 800 trainingen over een variëteit van onderwerpen beschikbaar. Ze verzorgen wat NLP betreft een introductiecursus over NLP, maar hebben nog een variëteit aan communicatiegerelateerde cursussen.
  5. Agile Scrum Group: zoals de naam van hun bedrijf al verklapt, is het hoofdonderwerp van hun trainingen het Agile-gedachtegoed en Scrum. Ze bieden trainingen, consultancy en coachingdiensten aan, waarvan die op hun locatie of in company worden verzorgd. Hun NLP gerelateerde cursus is de NLP Cursus: Effectiever coachen met NLP. Deze kan ook in company verzorgd worden.
  6. UNLP is een opleidingsinstituut voor NLP, coaching en systemisch werk. Zij bieden verschillende opleidingen waaronder NLP Practitioner, NLP Master Practitioner, NLP Coach en Systemisch Coachen. De cursussen worden op verschillende locaties in Nederland aangeboden (waaronder Amsterdam, 's Graveland, Rotterdam, Tilburg, Enschede, Zweeloo, Grolloo, Orvelte en Havelte), en er is ook de mogelijkheid om online cursussen te volgen. Ze verzorgen daarnaast ook incompany trainingen. Het hoofdkantoor van UNLP is gevestigd in 's Graveland, vlak bij Bussum en Hilversum.

 

NLP cursus in Arnhem

Hier volgt een overzicht van trainingsorganisaties met een kantoor in Arnhem:

  1. Instituut Menz is een gerenommeerd opleidingscentrum met als hoofdlocatie Arnhem en andere vestigingen in Nijmegen. Ze bieden diverse NLP-opleidingen aan, maar ook mindfulness- en meditatietrainingen, en persoonlijke coaching. NLP staat centraal in veel van de opleidingen en cursussen die zij aanbieden. Ze bieden die ter plaatse en online aan. 
  2. Mind Academy heeft ook een vestiging te Arnhem en hun hoofdkantoor is te Rotterdam. 

 

NLP-cursus in Brabant

Brabant heeft een groot aantal NLP-opleidingscentra en voornamelijk in Breda. Hier is een overzicht van enkele opleidingscentra:

  1. Het NLP College verzorgt trainingen en opleidingen en verkopen ook NLP gerelateerde producten. Hun hoofdlocatie is in Nuenen en verder hebben zij ook trainingslocaties te Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Drenthe en Tilburg. 
  2. Kaber is bekend als het gaat om persoonlijke ontwikkeling en coaching. Zij bieden NLP-opleidingen, (team)coaching en trainingen op maat. Ze hebben een uitgebreid arsenaal aan NLP-opleidingen en integreren NLP-principes binnen hun andere trainingen. Hun cursussen zijn te volgen ter plaatse bij hun hoofdkantoor te Haghorst en verder kunnen informatieavonden te Berlicum op aanvraag georganiseerd worden. Zij bieden ook de mogelijkheid voor het volgen van online cursussen.
  3. Vidarte is een opleidingsinstituut dat zich specialiseert in persoonlijke en professionele groei en is gevestigd te Vught. Zij bieden NLP en Systematisch Werk-gerelateerde opleidingen en trainingen aan. Deze worden in company of te Villa Vidarte verzorgd. Verder bieden zij ook online trainingen en webinars aan. Deze variëren van basis- tot gevorderd niveau.
  4. InZicht NLP Coaching is gespecialiseerd in het bieden van persoonlijke coaching en NLP-trainingen. Verder bieden zij ook workshops aan. Zij zijn voornamelijk actief in Breda.
  5. Blinkers Training is een opleidingsinstituut te Breda, gericht op persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Hun diensten bevatten NLP-cursussen van verschillende niveaus.
  6. Aago biedt een variëteit aan trainingen, opleidingen en coaching op het gebied van NLP en communicatie. Ze bieden ter plaatse en online hun trainingen aan.

 

NLP-cursus in Den Bosch

Wat Den Bosch betreft hebben wij geen NLP-organisaties met een hoofdkantoor te Den Bosch kunnen achterhalen, maar wel een organisatie die de NLP-methode verwerkt binnen hun diensten en enkele locaties van eerder genoemde organisaties: 

  1. Ynnergy is een opleidingscentrum dat trainingen verzorgt van de Ynnergy-methode die bestaat uit allerlei technieken namelijk: NLP, NEI, Qi Gong, familieopstellingen, lichaamswerk en Innerlijk Kind-werk.
  2. Vidarte, ICM Opleidingen en Trainingen, Mind Academy en Kaber verzorgen ook cursussen in Den Bosch.

 

NLP cursus in Den Haag

  1. De NLP Academie is een toonaangevend instituut in Nederland dat gespecialiseerd is in NLP-opleidingen en -trainingen. Ze bieden een uitgebreid aanbod aan cursussen, van basis- tot gevorderd niveau, zowel online als op verschillende locaties in Nederland, waaronder Bilthoven en Den Haag. Naast de standaard NLP-cursussen en -opleidingen, bieden ze ook workshops en seminars aan over gerelateerde onderwerpen zoals coaching, persoonlijke ontwikkeling en communicatie.
  2. Trener is een trainingsinstituut gespecialiseerd in NLP. Ze bieden NLP gerelateerde opleidingen en coaching aan. Hun opleidingen zijn HNLP gecertificeerd en worden ter plekke verzorgd.
  3. Vitality Solutions is een bedrijf dat zich richt op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van mensen. Ze bieden NLP gerelateerde cursussen, opleidingen en coaching aan. Verder hebben ze ook andere producten beschikbaar, zoals podcasts en webinars.
  4. JBBX is een trainingscentrum dat zich richt op persoonlijke groei en organisatieontwikkeling. Ze bieden een breed scala aan trainingen, workshops, coaching en incompany trajecten op het gebied van NLP en Systemisch Werk. 
  5. Het NLP-instituut heeft in Den Haag ook een trainingsruimte.

 

NLP-cursus in Eindhoven

  1. NLPBart is een bedrijf gevestigd in Eindhoven dat zich richt op het verbeteren van werkplezier en communicatie. Ze bieden diverse diensten aan, waaronder: Individuele coaching, (inter)actieve trainingen op maat voor organisaties en een 3-daagse workshop. Zij bieden momenteel geen online cursussen aan. De coaching en trainingen vinden plaats op locatie.
  2. CapitalHEROES is een trainingsinstituut voor NLP-opleidingen. Ze bieden NLP Practitioner, Master Practitioner en Coach opleidingen aan. De trainingen worden zowel online als in company gegeven. Daarnaast organiseren ze ook gratis online infoavonden. 


NLP-cursus in Groningen

  1. SenSolid verzorgt NLP-gerelateerde opleidingen en coaching. De cursussen worden zowel online als ter plekke aangeboden. Deze zijn NLP Practioner, NLP Master Practioner en Certified Trainer. Het hoofdkantoor is gevestigd in Groningen en ze hebben een trainingslocatie te Elspeet.

 

NLP-cursus in Limburg

  1. NHA Opleidingen is een bekende aanbieder van online thuisstudie in Nederland. Ze bieden een breed scala aan cursussen aan, waaronder ook diverse opleidingen op gebieden als coaching, communicatie, stressmanagement en persoonlijke effectiviteit. NHA biedt verschillende NLP-opleidingen aan, zoals de opleiding tot NLP Practitioner en NLP Coach. Hun hoofdkantoor zit in Limburg.
  2. NLP Coaching Limburg is een praktijk van Danny Kruts, gevestigd in Spickerhoven, Limburg. Ze bieden een scala aan diensten gericht op persoonlijke ontwikkeling en verandering, met behulp van NLP. Hun diensten zijn Individuele coachingstrajecten, hypnose, workshops en trainingen over diverse thema's, zoals stoppen met roken, afvallen, zelfvertrouwen vergroten, stressmanagement en communicatievaardigheden. Hun trainingen kunnen op locatie plaatsvinden of in company worden aangeboden, afgestemd op de behoeften van jouw organisatie. 
  3. CoLife Coaching richt zich op het aanbieden van opleidingen en coaching op het gebied van hypnotherapie, NLP en Time Line Therapy. Ze bieden een scala aan diensten aan, waaronder: opleidingen, masterclasses, cursussen en 1:1 coaching. Hun diensten vinden online plaats.
  4. Heart Systems is een bedrijf dat zich richt op bewustwording, mindfulness en NLP. Ze bieden diverse cursussen, workshops en opleidingen aan op locatie in Geulle, maar ook online. Daarnaast bieden ze ook individuele coaching aan. Enkele voorbeelden van hun opleidingen zijn de NLP FIT training, NLP Practitioner opleiding en NLP Master Practitioner opleiding.  
  5. NLP Opleidingen Wegener richt zich op het aanbieden van NLP-opleidingen, -trainingen, coaching en teambuildingdagen. De cursussen kunnen op locatie, in company of online worden gevolgd. Naast opleidingen en trainingen biedt Wegener ook diverse NLP-gerelateerde diensten aan, zoals: identiteitsreading, NLP-coaching en NLP-aanbevelingen. Het hoofdkantoor van NLP Opleidingen Wegener is gevestigd in Heerlen. Ze hebben daarnaast een vestiging in Veenendaal. 
  6. Paul Lenferink  gevestigd te Einighausen. richt zich op het aanbieden van diverse diensten gericht op persoonlijke ontwikkeling en welzijn. Ze bieden onder andere: NLP-opleidingen, teamcoachopleidingen, individuele coaching en trainingen. Ze organiseren retreats in Nederland en ook naar Spanje. 

 

NLP-cursus in Nijmegen

  1. NLPWerkt heef als diensten NLP Business coaching en training. Enkele daarvan zijn: NLP Ondernemerscoaching, NLP Executive coaching, ADHD Ondernemerscoaching en NLP Incompany Business Coaching. 
  2. Instituut Menz heeft hun hoofdkantoor te Arnhem en heeft een trainingscenter te Nijmegen.

 

NLP cursus in Roermond

  1. Response Instituut is gespecialiseerd in het aanbieden van hoogwaardige NLP-opleidingen zoals de NLP Practitioner opleiding, hypnose, coachingopleidingen en workshops en seminars. Je kunt kiezen voor klassikale trainingen op locatie, waarbij je samen met andere cursisten leert. Daarnaast zijn er ook online opleidingen beschikbaar, zodat je vanuit je eigen huis kunt studeren. Voor bedrijven biedt het Response Instituut ook incompany trainingen aan. Naast de opleidingen bieden zij ook diverse andere diensten aan, zoals: individuele coaching, teamcoaching en consultancy.  

 

NLP-cursus in Rotterdam

Hier volgt een overzicht van enkele opleidingscentra te Rotterdam:

  1. Mind Academy is een van de populairste NLP-opleidingsinstituten. Hun hoofdkantoor bevindt zich te Heiloo en ze hebben ook een locatie te Rotterdam. Abcoude, Alkmaar, Arnhem en Vught. Hun diensten bestaan uit NLP-trainingen en Systemisch Werken.
  2. Het Sluis NLP Instituut is een bekende naam in de wereld van persoonlijke ontwikkeling. Ze staan bekend om hun intensieve en transformerende NLP-opleidingen. Het instituut biedt een breed scala aan NLP-opleidingen, waaronder: NLP Practitioner, NLP Master Practitioner, NLP Coach en diverse workshops en specialisaties. De opleidingen van het Sluis NLP Instituut worden doorgaans ter plaatse aangeboden. Ze staan bekend om hun intensieve trainingsdagen waarbij theorie en praktijk hand in hand gaan. Naast de opleidingen biedt het instituut ook andere diensten aan, zoals: individuele coaching, teamcoaching en organisatieadvies.
  3. On Point Academy is een trainingscentrum dat zich richt op persoonlijke groei en ontwikkeling. On Point Academy biedt een mix van trainingen en workshops die je kunnen helpen om meer geluk in je leven te vinden en je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren.  
  4. Het NLP Instituut en Het NLP College hebben hier ook een locatie.

 

NLP-cursus in Utrecht

Hier volgt een overzicht van enkele opleidingscentra te Utrecht:

  1. ICM opleidingen & trainingen hun hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht en hiernaast hebben ze nog in 15 provincies hun filialen. Ze hebben een grote variatie opleidingen en trainingen en specifiek gerelateerd tot NLP. Ze werken eraan om deelnemers officieel erkende en gecertifieerde diploma's te geven. Ze zijn geaccrediteerd in verschillende vakgebieden, waaronder projectmanagement.
  2. Tree Eleven biedt opleidingen, trainingen, (familie)opstellingen en coaching aan via de Systemisch Werk en NLP-methode. Ze bieden hun diensten ter plekke en in company aan.
  3. Het IEP is een opleidingsinstituut gespecialiseerd in NLP, Provocatief Coachen en MindSonar. Ze bieden diverse trainingen en programma's aan, zowel online als op locatie. Ze verzorgen diverse diensten, zoals NLP-opleidingen, trainingen in provocatief coachen, MindSonar-trainingen, RETeC-trainingen en trainingen op maat. Het hoofdkantoor van Het IEP is gevestigd in Driebergen. Ze hebben daarnaast vestigingen in: Wageningen, Hilversum, Berg en Dal, Amersfoort en Nijmegen.
  4. Academie voor Psychologica is gespecialiseerd in persoonlijke ontwikkeling en biedt een breed scala aan opleidingen en trainingen, met een focus op NLP.  Hun diensten bevatten een uitgebreid aanbod aan NLP gerelateerde opleidingen, cursussen en workshops.
  5. Het NLP College heeft hier ook een locatie.

 

NLP-cursussen en opleidingen in België

Zoals Nederland heeft België ook een groei in populariteit van NLP meegemaakt. Hieronder vind je enkele cursussen en opleidingen in Antwerpen en Gent.

 

NLP-cursus in Antwerpen

Hier volgt een overzicht van enkele opleidingscentra te Antwerpen:

  1. Het Ontwikkelingsinstituut biedt cursussen aan op het gebied van perfectionismecoaching, ontwikkelingsgericht coachen en NLP. De cursussen worden zowel online als ter plekke in Kontich gegeven. Het bedrijf heeft geen andere vestigingen. 
  2. Centrum voor Avondonderwijs (CVA) biedt een breed scala aan cursussen aan, waaronder ook een NLP-basis en een NLP Coach-opleiding. De opleidingen worden klassikaal en online gegeven. CVA heeft een erkend diploma. Het bedrijf heeft een hoofdkantoor in Antwerpen en heeft daarnaast vestigingen in Genk, Turnhout en Westerlo.

 

NLP-cursus in Gent

Gent’s populairste NLP-opleidingscentrum is YourCoach. Een gevestigde waarde in de wereld van coaching en opleidingen, met een sterke focus op persoonlijke en professionele ontwikkeling.  Zij bieden individuele en teamcoaching, opleidingen en workshops. Hun aanbod is divers en flexibel ter plaatse in hun eigen locatie in Gent, online en incompany. Naast het hoofdkantoor in Gent heeft YourCoach meer dan 45 verschillende locaties in Vlaanderen waar coachingssessies en workshops plaatsvinden. 

 

Een (bijna gratis) online NLP cursus volgen?

Ook op Unschooled vind je een (bijna gratis) online NLP cursus waarin je 25 eenvoudige herkadertechnieken krijgt die je kunt toepassen om effectief en overtuigend te communiceren.

Daarnaast ontdek je hoe je inzicht krijgt in je eigen gedachten en gedrag, zodat je negatieve patronen kunt herkennen en transformeren. De technieken kun je toepassen om anderen te overtuigen en mee te krijgen, maar ook om jezelf te verdedigen, wat heel erg van pas komt in zowel je dagelijks leven als op je werk.  

Deze cursus wordt gegeven door Rubin Alaie van het eerder genoemde Het NLP College, een van de grootste NLP-experts van Nederland. Zijn werk wordt onder andere gebruikt door verschillende GGD's, hogescholen, instituten en NLP-opleidingen.

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-