Word gratis lid van Unschooled

Voor een
 
gezond leven

NLP workshop: 13 praktische tips voor effectieve communicatie

cursus nlp Aug 27, 2024
NLP workshop

Heb je ooit het gevoel gehad dat je niet helemaal begrepen wordt in gesprekken? Of dat het lastig is om echt te verbinden met mensen? Je bent niet de enige. Veel mensen ervaren uitdagingen in hun communicatie, zowel op persoonlijk als professioneel vlak.

Dit is waar een online NLP-workshop jou kan helpen. 

Bij Unschooled hebben we een cursus Neuro-linguïstisch programmeren (NLP) voor effectieve communicatie ontwikkeld om jouw communicatiestijl te transformeren.

In dit blogartikel delen we praktische tips en strategieën die je kunt gebruiken om je communicatievaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Je leert niet alleen beter te luisteren en vragen te stellen, maar ook hoe je lichaamstaal en overtuigingen kunt inzetten voor meer impact.

 

Samenvatting

  • Een NLP-workshop leert je overtuigingen te veranderen voor betere communicatie. 
  • Actief luisteren verbetert relaties. Focus op de ander, maak oogcontact, en vat samen wat gezegd is om te laten zien dat je luistert.
  • Stel doelgerichte en open vragen om dieper op gesprekken in te gaan. 
  • NLP-workshops bieden voordelen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je leert communicatieve vaardigheden die je in allerlei situaties in het dagelijks leven kunt toepassen.

 

Kernstrategieën in NLP voor verbeterde communicatie

Ontdek de kracht van overtuigingen en hoe ze de interactie met anderen beïnvloeden en leer ook over het belang van lichaamstaal en hoe je het effectief kunt gebruiken.

 

De kracht van overtuigingen

Overtuigingen vormen de basis van hoe we communiceren en reageren in ons dagelijks leven. Ze zijn als een innerlijk kompas dat bepaalt wat we zeggen en doen. In NLP leren we dat onze persoonlijke en mentale overtuigingen onze communicatievaardigheden sterk beïnvloeden.

Door onze overtuigingen te begrijpen en waar nodig aan te passen, kunnen we onze manier van verbale en non-verbale communicatie verbeteren.

Bij NLP is de rol van overtuigingen erg belangrijk bij effectieve communicatie. Het veranderen van negatieve overtuigingen naar positievere kan leiden tot meer zelfvertrouwen en betere relaties met anderen.

Dit is een kernstrategie binnen NLP voor verbeterde communicatie, waarmee we niet alleen onszelf beter begrijpen, maar ook hoe we op een positievere manier kunnen verbinden met de mensen om ons heen.

 

Het belang van lichaamstaal

Lichaamstaal is cruciaal in hoe we communiceren. Het zegt soms meer dan woorden alleen kunnen. Met oogcontact, houding, gebaren, en mimiek geven we signalen aan anderen. Deze non-verbale communicatie helpt ons om beter te verbinden en te begrijpen wat er echt gezegd wordt.

Kernstrategieën in NLP laten zien hoe belangrijk lichaamstaal is voor effectieve communicatie. Door bewust te zijn van je eigen lichaamstaal kun je je boodschap sterker maken. Ook kun je leren om de lichaamstaal van anderen beter te lezen.

Dit verbetert interpersoonlijke vaardigheden en emotionele intelligentie, waardoor sociale interacties soepeler verlopen.

 

Praktische tips voor het toepassen van NLP-technieken

Ontwikkel actief luisteren door oogcontact te maken en samenvattingen te geven van wat de gesprekspartner zegt. Stel gerichte vragen om meer inzicht te krijgen in de gedachten en gevoelens van anderen.

 

Actief luisteren

Actief luisteren is een reden voor succes in elke vorm van dialoog. Het staat centraal in NLP-technieken en versterkt de interpersoonlijke relatie tussen spreker en luisteraar. Hier zijn enkele praktische tips:

  1. Focus op de spreker: Zorg dat je volledige aandacht bij de persoon is die spreekt. Dit betekent dat je afleidingen zoals telefoons of andere activiteiten vermijdt.
  2. Kijk de spreker aan: Oogcontact is essentieel voor actief luisteren. Het laat zien dat je geïnteresseerd bent en echt luistert.
  3. Knik bevestigend: Door af en toe te knikken, toon je aan dat je de informatie begrijpt en waardeert.
  4. Vat samen wat gezegd is: Herhaal in je eigen woorden wat de spreker heeft gezegd om te laten zien dat je het begrepen hebt.
  5. Stel open vragen: Dit moedigt de spreker aan meer te delen en verdiept het gesprek.
  6. Toon empathie: Laat zien dat je niet alleen de woorden, maar ook de gevoelens van de spreker begrijpt.
  7. Vermijd het onderbreken van de spreker: Laat mensen uitpraten voordat je reageert.
  8. Blijf rustig, zelfs als je het niet eens bent: Actief luisteren betekent ook rustig blijven in lastige gesprekken.

Door deze tips voor actief luisteren uit NLP te gebruiken, verbeter je jouw communicatievaardigheden zowel op persoonlijk als professioneel vlak aanzienlijk.

 

Doelgericht vragen stellen

Doelgericht vragen stellen is een essentiële strategie binnen NLP voor het verkrijgen van betere inzichten en communicatie. Hier zijn enkele praktische tips die je kunnen helpen om deze techniek effectief toe te passen:

  1. Stel open vragen die de gesprekspartner aanmoedigen om uitgebreide antwoorden te geven.
  2. Luister actief naar de antwoorden en stel vervolgvragen om dieper op specifieke punten in te gaan.
  3. Vermijd het stellen van gesloten vragen waarop met 'ja' of 'nee' kan worden geantwoord, omdat dit beperkte informatie oplevert.
  4. Zoek naar non-verbale signalen tijdens het stellen van vragen, aangezien lichaamstaal ook belangrijke informatie kan onthullen.
  5. Gebruik herhalingstechnieken om verduidelijking te krijgen over bepaalde onderwerpen zonder de gesprekspartner te onderbreken.

Door deze strategieën toe te passen, kun je je communicatievaardigheden verbeteren en meer diepgaande gesprekken voeren.

 

Effectief leren communiceren met een online NLP workshop voor slechts 1 euro?

Op Unschooled vind je een (bijna gratis) online NLP-workshop waarin je 25 eenvoudige herkadertechnieken krijgt die je kunt toepassen om effectief en overtuigend te communiceren.

Daarnaast ontdek je hoe je inzicht krijgt in je eigen gedachten en gedrag, zodat je negatieve patronen kunt herkennen en transformeren. De technieken kun je toepassen om anderen te overtuigen en mee te krijgen, maar ook om jezelf te verdedigen, wat heel erg van pas komt in zowel je dagelijks leven als op je werk.  

Deze cursus wordt gegeven door Rubin Alaie van Het NLP College, een van de grootste NLP-experts van Nederland. Zijn werk wordt onder andere gebruikt door verschillende GGD's, hogescholen, instituten en NLP-opleidingen. Rubin is auteur van 20.000+ verkochte boeken en trainingen over NLP, marketing en geluk.

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-