Word gratis lid van Unschooled

Voor een
 
gezond leven

Online puppy cursus: zo voorkom je latere gedragsproblemen

cursus hondentraining Oct 17, 2024
Online puppy cursus

Heb je net een puppy in huis gehaald en vraag je je af hoe je het beste kunt beginnen met de opvoeding? Geen zorgen, je bent niet de enige. 

Wat veel nieuwe baasjes niet weten, is dat een online puppy cursus een geweldige manier kan zijn om deze uitdaging aan te gaan. In deze cursus leer je alles wat nodig is om jouw puppy op een positieve manier groot te brengen.

Of je nu op zoek bent naar tips over benchtraining of hoe je effectief grenzen stelt, we hebben het voor je.  

 

Samenvatting

  • Een online puppy cursus geeft je de kans om te leren wanneer en waar je wilt.
  • In deze cursus leer je hoe je de signalen van je hond kunt begrijpen. 
  • Of je een bench moet gebruiken hangt af van jou en je hondje. 
  • Voor een online puppy cursus betaal je vaak tussen de 100 en 300 euro. Behalve op Unschooled.

 

Voordelen van een online puppy cursus

Een online puppy cursus biedt flexibiliteit in tijd en locatie – je kunt leren op momenten die in jouw schema passen en vanaf elke plek. De online community op Unschooled geeft je de kans om ervaringen te delen met gelijkgestemden, wat kan helpen bij het oplossen van specifieke uitdagingen.

 

Flexibiliteit in tijd en locatie

Met de online puppy cursus, leer je jouw hond overal en altijd trainen. Met een laptop of telefoon heb je alles wat je nodig hebt. Je hoeft niet te reizen voor lessen. Dit bespaart tijd en geld. Je kiest zelf wanneer je leert. Dit maakt het makkelijk om de training in jouw drukke leven te laten.

 

Online community met gelijkgestemden

Een online puppy cursus brengt mensen samen die allemaal hetzelfde doel hebben: een gelukkig en goed opgevoed huisdier. In deze groep deel je ervaringen, tips en krijg je steun van anderen.

Je leert van elkaar. Dit maakt het trainen van je puppy leuker en makkelijker.

Je staat er niet alleen voor. Anderen kunnen helpen als je vragen hebt of als je even niet weet hoe je met je puppy moet omgaan. 

Wil je meer weten over onze online community, klik dan hier voor een korte video met meer informatie.

 

Onderdelen van deze online puppy cursus

De signalen van je hond leren kennen is essentieel voor vroege training. Beslis of je de bench moet gebruiken, en ontdek hoe je effectief grenzen kunt stellen. Veelvoorkomende misverstanden en problemen worden aangepakt voor een vlotte start met je puppy.

 

De signalen van je hond leren kennen

Honden praten niet zoals wij, maar ze hebben veel manieren om te laten zien hoe ze zich voelen. Ze gebruiken hun lichaam en geluiden. Een kwispelende staart kan blijdschap betekenen.

Maar als een hond zijn tanden laat zien of gromt, voelt hij zich misschien bang of bedreigd. Het is belangrijk dit te weten, zodat je goed op je hond kunt reageren.

Je leert ook de kleine signalen herkennen. Zoals de oren naar achter betekent dat je hond onzeker is. En als hij gaapt of zijn neus likt, kan dat stress betekenen. Deze kennis helpt om problemen te voorkomen.

 

Of je de bench wel of niet moet gebruiken

Er is veel discussie over of je een bench zou moeten gebruiken voor je puppy. Sommige mensen geloven dat het een handig hulpmiddel is bij zindelijkheidstraining en als veilige ruimte voor de puppy, terwijl anderen denken dat het wreed en beperkend is.

Het is belangrijk om te begrijpen dat het gebruik van een bench afhangt van de behoeften van jouw puppy en jouw eigen aanpak. Het is essentieel om de behoeften van je puppy te observeren en te begrijpen voordat je beslist of een bench geschikt is. 

 

Hoeveel geld en tijd je nodig hebt

Het is belangrijk om te begrijpen hoeveel geld en tijd je nodig hebt voor een online puppy cursus. Deze cursussen variëren in prijs, maar gemiddeld kan dit variëren van 100 tot 300 euro voor een complete cursus ter plaatse. Op Unschooled is de puppy cursus slechts 1 euro voor 7 dagen toegang.

De tijdsbesteding van de cursus op Unschooled is slechts 1,5 uur, zodat je in korte tijd de allerbelangrijkste informatie van een vakexpert tot je kan nemen.

 

Op een effectieve manier je grenzen aangeven

Als je hond te ver gaat, zeg dan duidelijk nee. Gebruik een kordate stem en maak oogcontact. Negeer slecht gedrag niet – corrigeer het meteen. Beloon goed gedrag met positieve aandacht. Dit versterkt gewenst gedrag en laat je hond weten wat jij goed vindt.

Zodra je de basis van het grenzen stellen onder de knie hebt, kun je werken aan specifiek gedrag. Wees consequent in je aanpak en wees geduldig. Dit zal uiteindelijk leiden tot een beter begrip tussen jou en je puppy.

 

Veelvoorkomende misverstanden en problemen

Je nieuwe pup opvoeden kan verwarrend zijn. Mensen denken vaak dat puppy's snel alles moeten leren. Maar wees geduldig. Het kost tijd om gedrag te veranderen. Sommige mensen denken ook dat straffen de beste manier is om slecht gedrag te stoppen. Maar belonen van goed gedrag werkt beter.

Ook denken mensen soms dat puppy's dingen doen uit verveling. Maar vaak is het gewoon nieuwsgierigheid. Onthoud, begrip en geduld zijn belangrijk bij het opvoeden van je puppy!

 

Op zoek naar een (bijna gratis) online puppy cursus?

Wil je meer weten over het trainen van je hond, bekijk dan eens de cursus op Unschooled. Deze (bijna gratis) online puppy cursus wordt gegeven door Jill van Tiggelen. Jill is hondentrainer (of met een mooi woord kynologisch instructeur) bij Raise Your Dog, het bedrijf dat ze zelf heeft opgezet. Ze is opgegroeid tussen de dieren, en dan met name Australian Shepherds en paarden. Via haar bedrijf biedt ze allerlei trainingen aan op locatie, en ook een online cursus.

In deze videoserie op Unschooled neemt Jill je mee in de lessen die zij heeft geleerd. Haar expertise heeft ze opgedaan door jarenlang intensief met honden te werken, zowel in haar eigen omgeving als tijdens trainingen met diverse hondenbezitters.

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-