Word gratis lid van Unschooled

Voor een
 
gezond leven

PayPro review: mijn persoonlijke ervaring als affiliate én verkoper [2024]

affiliate marketing geld verdienen Mar 07, 2024
PayPro review

In deze PayPro review laat ik je zien wat mijn ervaring met PayPro is geweest. Ik heb het 2 jaar gebruikt, zowel als affiliate en als verkoper. Ik heb meer dan € 10.000 verdiend via PayPro. 

Kort geleden heb ik als verkoper de overstap gemaakt naar Plug & Pay. Je vindt mijn vergelijking tussen PayPro en Plug&Pay hier. (FYI: als je affiliate bent, zou ik ze lekker beide gebruiken ;))

Ik geef je de essentiële informatie over (verborgen) kosten, je krijgt praktische tips en ik vertel meer over hoe je het meest uit jouw affiliate marketing avontuur kunt halen.

Ik heb ook een video over deze PayPro review gemaakt; die vind je hieronder.

Let's begin.

(PS: wil je ook geld verdienen op andere manieren en deelnemen aan de Cashback Challenge? Lees dan de informatie aan het eind van deze blog.)

  

PayPro tarieven

Hoeveel je betaalt als je gebruikmaakt van PayPro, is afhankelijk van de vraag: ben je een affiliate of ben je de verkoper?

Als je affiliate bent, dan heb je twee verschillende kosten waar je rekening mee moet houden. De ene kosten zijn verplicht, de andere optioneel.

Eerst de verplichte tarieven: als je bij PayPro affiliate marketing wilt doen, betaal je eenmalig € 7,50 aan registratie- en administratiekosten.* 

Als je ook maar een beetje serieus aan de slag wilt, dan zou dit geen drempel moeten zijn. En misschien werkt het zelfs als een stok achter de deur voor je ;) 

 

Je kunt je hier aanmelden als PayPro affiliate.

 

De andere kosten voor affiliates zijn optioneel. PayPro biedt namelijk een lidmaatschap aan waarbij je meer begeleiding krijgt bij je affiliate marketing avontuur. Het maandabonnement kost € 15 per maand en het jaarabonnement € 108 per jaar, oftewel omgerekend € 9 per maand.

Je hoeft natuurlijk geen lid te worden; dat is aan jou. 

 

En ter informatie: op Unschooled staat een uitgebreide videoserie over affiliate marketing, gemaakt door vakexpert Casper van Vliet. Die kun je bijna helemaal gratis bekijken door je aan te melden voor de proefperiode van 7 dagen voor € 1,-. Die investering moet er nog wel af kunnen ;)

 

Als je verkoper bent, dan kun je de eerste 30 dagen gratis gebruikmaken van PayPro. Yay! Daarna betaal je een maandbedrag, afhankelijk van je behoeften. Dat bedrag varieert van € 6 per maand tot € 59 per maand. Meer informatie over de tarieven vind je hier. En meer (erg belangrijke) informatie over de commissies als verkoper vind je in het volgende deel over de PayPro commissie. 

Verder betaal je als verkoper per betaling een klein percentage aan transactiekosten. Dat varieert per betaalmethode. Hier vind je een overzicht van die kosten.

En tot slot was er nog een interessante deal als je bij de Knab-bank zat, maar ik weet niet zeker of deze nog bestaat, omdat PayPro is overgestapt van een modulestructuur naar een abonnementstructuur. Hier vind je in ieder geval meer informatie. Maar doublecheck het even met de klantenservice van PayPro of jij ook een korting kunt krijgen.

 

Ik zou zeggen, probeer PayPro een paar weken, haal er zo veel mogelijk uit, test alles, bekijk alles. En bepaal dan na 3 weken of je (betaald) doorgaat met PayPro of dat je bijvoorbeeld kiest voor een platform als Plug&Pay (als je verkoper bent; als affiliate zou ik ze gewoon beide gebruiken).

 

De PayPro commissie: hoe werkt dit?

Tsja, dit is lastig om een simpel antwoord op te geven. 

Als je affiliate bent, verschilt de commissie per product/dienst die je gaat promoten. Bekijk alle informatie in het affiliatecampagneoverzicht van PayPro. Let voornamelijk op de hoogte van je commissie, de score van het product, de cookie lifetime en of deeplinking is toegestaan.

Als je verkoper bent, let dan goed op, want dit was voor mij aan het begin niet duidelijk. Ten eerste heb je natuurlijk de maandelijkse kosten voor PayPro, zoals hierboven al verteld. Maar ten tweede, als je besluit om je producten ook te laten verkopen door affiliates, dan krijg je te maken met commissies die je moet afdragen aan PayPro per verkoop (!). 

 

Er zijn twee opties:

  • Sale based: PayPro krijgt 8,5% van de verkoop. Concreet: je verkoopt een product van € 100. Je geeft affiliates een commissie van € 30 per verkoop. PayPro krijgt € 8,50 per verkoop. Oftewel: je betaalt in totaal € 30 + € 8,50 = € 38,50.
  • Commission based: PayPro krijgt 25% van de commissie van de affiliate. Concreet: je verkoopt een product van € 100. Je stelt in dat de volledige commissie € 40 per verkoop is. Hiervan krijgt de affiliate 75% (oftewel € 30) en PayPro krijgt 25% (oftewel € 10). Oftewel: je betaalt in totaal € 30 + € 10 = 40. 

Houd hier heel goed rekening mee bij het instellen van je affiliatecampagne. Ik wilde namelijk m’n affiliates € 100 per verkoop geven en koos voor het commission based model. Ik moest daardoor mijn commissiebedrag instellen op € 133,34 euro om ervoor te zorgen dat de affiliate daadwerkelijk € 100 kreeg (want dat is 75%, en de rest gaat naar PayPro). 

 

“Maar Wiebe, welke optie is dan voordeliger voor mij?”

 

Dat ligt eraan welk commissiepercentage je wilt hanteren. Als je er niet uitkomt, kun je altijd even contact opnemen met PayPro. Ze helpen je graag verder. Ik heb ook een uur aan de lijn gehangen ;)

En nog een tip: maak een berekening van de kosten per X sales (bijv. 5 per maand, 10 per maand, 25 per maand, etc.). Zo kwam ik erachter dat PayPro in het begin voor mij voordeliger was dan Plug&Pay, maar na verloop van tijd werd Plug&Pay juist weer voordeliger omdat ik meer affiliateverkopen had dan in het begin.

Oh en not so fun fact: als je een refund moet doen bij een verkoop via een affiliate, dan moeten jij en de affiliate jullie inkomsten afstaan aan de klant, maar PayPro behoudt de commissie. Oftewel: jij draait verlies op refunds via affiliates. En dat kan flink oplopen. Dit was een van mijn redenen om over te stappen op Plug&Pay.

 

PayPro tips voor ondernemers 

Hierbij een lijstje met tips voor PayPro ondernemers:

  • Doe goed onderzoek naar welk platform het beste bij je past. Eerst paste PayPro het beste bij me. En nu, 2 jaar later, past Plug&Pay het beste bij me.
  • Ga op Google en YouTube op zoek naar mensen die content maken over jouw onderwerp/product/dienst. Zoek bijvoorbeeld op termen als ‘beste cursus [onderwerp]’ of ‘review [product/dienst]’. Neem contact op met de contentmakers en vraag of ze jouw product/dienst willen opnemen in hun blog/video/social media. Maak een deal die goed voelt voor beide partijen.
  • Lees heel goed het stuk van de PayPro commissie hierboven door om onverwachte kosten te vermijden.
  • Tsja, ik kan nog wel tientallen tips noemen voor ondernemers, maar ik denk dat het beter is als je me gewoon even een mailtje stuurt naar [email protected] als je nog specifieke vragen hebt. Of dat je in onze community langskomt en daar het gesprek met ons aangaat. Lijkt me leuk om je erbij te hebben :) 

 

PayPro tips voor affiliates

Hierbij een lijstje met tips voor PayPro affiliates:

  • Kijk of je behoefte hebt aan het Affiliate Systeem-lidmaatschap van PayPro. Kan handig zijn in het begin, maar kost wel wat.
  • Volg de uitgebreide cursus over affiliate marketing op Unschooled.
  • Op Unschooled kun je in de community ook praten met gelijkgestemden, en al je vragen stellen over affiliate marketing (en andere thema’s).
  • Je kunt trouwens ook affiliate worden van Unschooled. Bekijk deze pagina voor meer informatie en 5 praktische tips om meer geld te verdienen als affiliate.
  • Dompel jezelf nog verder onder in de wereld van affiliate marketing: bekijk YouTube-video’s, doe onderzoek naar SEO, leer sterke teksten schrijven, ontdek wat NLP is, kom erachter hoe je blogs kunt ‘repurposen’ naar YouTube-video’s, zoek communities, ga naar meet-ups, spreek erover met anderen. 
  • Meld je aan bij verschillende affiliate platforms om rond te kijken. Niet alleen PayPro, maar ook Plug&Pay en eventueel Bol.com, Coolblue, Daisycon, Awin, TradeTracker, TradeDoubler en Odyssey. Je hoeft ze echt niet allemaal te doen. Maar bekijk de platforms in het begin van je affiliate marketing avontuur, zodat je weet wat je allemaal kunt promoten en je een niche kunt kiezen. Daarover zo meteen meer.
  • Affiliate marketing is supersimpel, maar niet eenvoudig. Onderschat het niet. Maar als je besluit om er volledig in te duiken, dan is er absoluut veel mogelijk en kun je er serieus veel geld mee verdienen.
  • Als je begint, kan het verstandig zijn om affiliate te worden van producten en diensten van een specifieke niche. Het is makkelijker om hoog in Google en YouTube te komen met content over een handboek voor het hondenras Jack Russell, dan over beleggen. Hoe specifieker, hoe eenvoudiger.
  • Supercliché, maar: heb geduld. Verwacht niet dat je multimiljonair wordt binnen een paar maanden. Zoals ik al zei: affiliate marketing is simpel, maar niet eenvoudig. Dingen als SEO, social media en YouTube kosten gewoon tijd. Als je je helemaal hebt ondergedompeld en na 6 maanden nog geen enkel resultaat ziet, dan is het misschien tijd om toch iets anders te overwegen.

 

PayPro cursus voor affiliates

PayPro biedt een lidmaatschap aan waarbij je meer begeleiding krijgt bij je affiliate marketing avontuur. Een soort cursus voor affiliates dus. Maar dan in abonnementsvorm.

Het maandabonnement kost € 15 per maand en het jaarabonnement € 108 per jaar, oftewel omgerekend € 9 per maand.

Je hoeft natuurlijk geen lid te worden; dat is aan jou. 

En zoals gezegd: op Unschooled staat een uitgebreide cursus over affiliate marketing, gemaakt door vakexpert Casper van Vliet. Die kun je bijna helemaal gratis bekijken door je aan te melden voor de proefperiode van 7 dagen voor € 1,-.

 

PayPro affiliate ervaring

Ik heb zelf weinig ervaring met de affiliatekant van het verhaal; ik sta meestal aan de andere kant als verkoper. 

Maar als je serieus aan de slag gaat met affiliate marketing (en dat lijkt er wel op, want je leest deze blog), dan zou ik sowieso lid worden van PayPro. En van andere affiliateplatforms, zoals Plug&Pay, Awin, TradeTracker, etc. Het is een kleine eenmalige investering, maar je krijgt wel toegang tot superveel relevante producten die je kunt promoten. 

 

Je uitbetaling bij PayPro

Je kunt je verdiensten laten uitbetalen wanneer je wilt, of je nou als verkoper allerlei producten via PayPro hebt verkocht, of dat je als affiliate inkomsten hebt gegenereerd. Een opname doe je eenvoudig via je PayPro dashboard en rekening. Het duurt vaak een paar werkdagen voordat je geld op je rekening staat.

Houd er alleen wel rekening mee dat een opname van minder dan € 100 wat kosten met zich meebrengt van € 5. Dat bedrag wordt automatisch van je PayPro-saldo afgehaald. 

Oftewel: zorg dat je € 100 of meer laat uitbetalen ;)

 

PayPro vs Plug&Pay review

Hier heb ik een volledige blog over geschreven, dus die vind je hier.

Maar in het kort, voor de ondernemers onder ons (want als affiliate zou ik ze gewoon beide gebruiken):

  • Plug&Pay heeft meer functies dan PayPro die ook echt kunnen zorgen voor een hogere conversie;
  • Ik vind het affiliatesysteem van Plug&Pay veel fijner;
  • PayPro kan over het algemeen goedkoper zijn dan Plug&Pay, maar het hangt af van je behoeften en je succes;
  • De klantenservice van Plug&Pay vind ik persoonlijk fijner;
  • Voor de rest hebben ze veel soortgelijke voordelen, zoals kassakoopjes, upsells, administratiekoppelingen, etc.
  • Bekijk de volledige vergelijking tussen PayPro en Plug and Pay hier.

 

Is PayPro veilig en is het een betrouwbare site?

Ja hoor, PayPro is absoluut veilig en betrouwbaar. Ik heb bijna 2 jaar gebruikgemaakt van PayPro als verkoper. Het contact was altijd fijn. Je kunt ze altijd bellen als je ergens mee zit.

Uiteindelijk ben ik als verkoper wel overgestapt naar Plug&Pay, omdat ik hun platform en functies fijner vond.

Maar als ik zelf affiliate zou zijn, dan zou ik zonder twijfel ook gebruikmaken van PayPro (naast andere affiliateplatforms).

 

Kun je gratis starten met PayPro?

Dat ligt eraan: ben je een affiliate of ben je de verkoper?

Als je affiliate bent, dan kun je helaas niet gratis starten. Je hebt verplichte eenmalige kosten van € 7,50 en optionele maandelijkse/jaarlijkse kosten. Alle informatie hierover vind je in het kopje ‘PayPro tarieven’ boven aan deze blog.

Als je verkoper bent, dan kun je de eerste 30 dagen gratis gebruikmaken van PayPro. Daarna betaal je een maandbedrag, afhankelijk van je behoeften. Meer informatie over de tarieven vind je hier en onder het kopje ‘PayPro tarieven’ boven aan deze blog.

 

Hoeveel kost PayPro per maand?

Zelfde vraag: ben je een affiliate of ben je de verkoper?

Als je affiliate bent, dan heb je sowieso te maken met eenmalige registratie- en administratiekosten van € 7,50. En optioneel kun je kiezen voor het abonnement waarbij je meer leert over affiliate marketing. Die kosten zijn € 15 per maand als je kiest voor een maandabonnement, of € 108 per jaar (omgerekend € 9 per maand) als je kiest voor een jaarabonnement. Meer info: zie het kopje ‘PayPro tarieven’ boven aan deze blog.

Maar je kunt dus ook gebruikmaken van de videoserie over affiliate marketing op Unschooled.

Als je verkoper bent, dan is de eerste maand gratis. Daarna betaal je € 6 tot € 59 per maand, afhankelijk van welk abonnement je kiest.

 

Kan je echt geld verdienen met PayPro?

Jazeker, je kunt absoluut geld verdienen met PayPro, zowel als affiliate en als verkoper. Zelf heb ik de meeste ervaring met PayPro als verkoper en heb ik er meer dan € 10.000 mee verdiend. Zie de screenshot hieronder.

Maar ook als affiliate kun je dus geld verdienen met PayPro. In de screenshot hierboven zie je dat best een groot deel van mijn verkopen via affiliates verliepen. Zij kregen allemaal 25% van de prijs van mijn programma’s. 

 

Geld verdienen met affiliate marketing en de Cashback Challenge

Ik heb het al meerdere keren genoemd in deze blog, dus zal het niet uitgebreid herhalen ;) Maar als je serieus aan de slag wilt als affiliate, kun je dus de videoserie over affiliate marketing op Unschooled bekijken. Er is een proefperiode van 7 dagen voor € 1,-.

Je vindt daar ook de Cashback Challenge die ik voor je heb klaargezet. Dit zijn out-of-the-box-manieren tips & tricks die je kunt toepassen om geld te besparen of juist meer te verdienen. In totaal kun je er meer dan € 2800,- mee besparen/verdienen op jaarbasis.

Als je meedoet aan de Cashback Challenge, krijg je ook toegang tot de Unschoolers-community. Hier kun je samen met mij en gelijkgestemden verder praten over affiliate marketing en andere thema’s. Je kunt je hier aanmelden.

Tot zo meteen!


* Ik heb in deze blog affiliatelinks gebruikt. Dat betekent dat ik een commissie krijg als je je registreert via mijn link. Kost jou niets extra’s, maar je helpt me wel. Je kunt het zien als een klein bedankje voor de content die ik voor je in elkaar heb gezet :) 

En: de tarieven in deze blog zijn een momentopname van februari 2024. Ze kunnen natuurlijk veranderen. Dus check het altijd.

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-