Word gratis lid van Unschooled

Voor een
 
gezond leven

Prompt cursus voor ChatGPT: slimme prompts voor betere resultaten

ai chatgpt cursus Sep 29, 2024
Prompt cursus ChatGPT

Heb je ooit geprobeerd om met ChatGPT te praten en had je het gevoel dat het gesprek nergens heen ging? Dit gebeurt vaak als we niet precies weten hoe we onze vragen of opdrachten moeten formuleren.

Het schrijven van een goede prompt is eigenlijk een kunst op zich. Met de juiste technieken kunnen je gesprekken met ChatGPT veel waardevoller en efficiënter worden.

Op Unschooled vind je een (bijna gratis) ChatGPT-cursus waarin je van alles leert over het opstellen van goede prompts. In deze blog geven we alvast een voorproefje, van het belang van goede prompts tot praktische tips om ze op te stellen.

Je zult zien hoe een paar kleine aanpassingen een groot verschil kunnen maken. 

 

Samenvatting

  • Goede prompts helpen ChatGPT beter te begrijpen wat je wilt. 
  • Duidelijkheid, specifiek zijn, context geven en beleefdheid zijn belangrijk voor een goede prompt.
  • De prompt cursus leert je hoe je betere prompts schrijft en je eigen GPT bouwt. 
  • ChatGPT heeft veel toepassingen, zoals klantinteracties verbeteren, werkstromen automatiseren en creatieve content maken.
  • Door de cursus leer je praktische toepassingen van ChatGPT gebruiken en efficiënter werken.

 

Wat zijn prompts bij ChatGPT?

Prompts zijn vragen of opdrachten die je aan ChatGPT geeft en vertellen het AI-taalmodel wat je van het wilt. Het is dus eigenlijk gewoon wat je intypt en naar ChatGPT stuurt.

Denk aan een prompt als een startpunt voor een gesprek of een taak. Deze prompts kunnen van alles zijn: een vraag, een verzoek om advies, of instructies om iets te schrijven.

Hoe beter je prompt, hoe beter en nuttiger het antwoord. Dit is waarom het belang van een goede prompt niet onderschat moet worden. Het bepaalt de richting en kwaliteit van de conversatie.

Goede prompts kunnen helpen om effectiever te werken en betere resultaten te krijgen uit ChatGPT.

 

Waarom is het belangrijk om goede prompts te schrijven?

Goede prompts zorgen ervoor dat ChatGPT beter begrijpt wat je vraagt, waardoor de antwoorden nuttiger zijn. Duidelijke vragen zorgen ervoor dat je precies krijgt wat je nodig hebt, wat tijd bespaart omdat je niet steeds opnieuw hoeft te vragen.

Als je in een bedrijf werkt of je eigen bedrijf hebt, zijn goede prompts extra belangrijk. Ze helpen om snel goede resultaten te krijgen. Dit maakt je werk efficiënter. Goede prompts kunnen ook helpen om te leren hoe AI denkt.

 

Wat zijn belangrijke kenmerken van een goede ChatGPT prompt?

Na het bespreken van het belang van goede prompts, kijken we nu naar wat een prompt effectief maakt. Een sleutelkenmerk is duidelijkheid. Je moet precies zeggen wat je wilt weten of doen.

Dit helpt ChatGPT om beter te begrijpen en de juiste antwoorden te geven. Een andere belangrijke factor is specifiek zijn. Als je vraag te breed is, krijg je misschien niet het antwoord dat je zoekt. Dus hoe specifieker je bent, hoe beter het resultaat. 

Daarnaast is het belangrijk om context te geven. Extra informatie helpt ChatGPT om je situatie te begrijpen. 

 

Onderdelen van de prompt cursus

De cursus prompt engineering omvat praktische toepassingen van ChatGPT, het opstellen van goede prompts voor efficiënt werken en het zelf bouwen van een GPT. De focus ligt op effectieve technieken en vaardigheden voor prompt engineering, met het doel om de gebruikerservaring en de resultaten te verbeteren.

 

Praktische toepassingen van ChatGPT

ChatGPT heeft veel praktische toepassingen die nuttig kunnen zijn voor verschillende industrieën, zoals digitale marketing, klantenservice en contentcreatie. Hier zijn enkele manieren waarop het gebruikt kan worden:

  1. Verbetering van klantenservice - ChatGPT kan worden ingezet om gepersonaliseerde reacties te geven aan klanten, wat resulteert in een betere gebruikerservaring en klanttevredenheid.
  2. Automatisering van processen in je werk - Door ChatGPT in te zetten voor het genereren van inhoud of het beantwoorden van veelgestelde vragen, kunnen bedrijven hun operationele efficiëntie verbeteren.
  3. Creatieve content maken - Het model kan helpen bij het brainstormen van ideeën voor marketingcampagnes, het schrijven van productbeschrijvingen en zelfs het genereren van socialmediaberichten of afbeeldingen.

ChatGPT biedt een scala aan mogelijkheden om processen te verbeteren en de algehele efficiëntie te verhogen. Het is essentieel om deze praktische toepassingen te begrijpen om optimaal gebruik te maken van dit krachtige taalmodel.

 

Je eigen GPT bouwen

GPT staat voor "Generative Pretrained Transformer" en is een type kunstmatige intelligentie (AI)-model dat is getraind om tekst te genereren. Het model wordt gevoed met enorme hoeveelheden tekst om te leren hoe woorden en zinnen samenhangend kunnen worden opgebouwd. Het model kan worden gepersonaliseerd om taken voor je uit te voeren.

GPT kan worden gebruikt voor verschillende taken, zoals tekstsamenvatting, vragen beantwoorden, en creatieve content schrijven.

Maar wist je dat je ook je eigen GPT kunt bouwen? In ChatGPT heb je een functie om je eigen gepersonaliseerde assistent te maken die jou kan helpen met allerlei taken. Je kunt die assistent helemaal naar eigen wens instellen. In de ChatGPT-cursus op Unschooled leer je precies hoe je dit doet. 

  

Jouw ChatGPT expert in deze prompt cursus

Deze (bijna gratis) online ChatGPT prompt cursus wordt gegeven door Kim Pot. Zij werkt als strategisch marketingcommunicatieadviseur voor Info Support en heeft veel ervaring met ChatGPT.

Voor Frankwatching verzorgt Kim workshops over het schrijven van goede prompts, het bouwen van je eigen GPT en het verwerken van AI in je bedrijfs- en contentstrategieën.

Tijdens de training van Unschooled maakt zij hierbij gebruik van praktische voorbeelden uit haar eigen ervaring, en zorgt ervoor dat je de tips & trucs meteen kunt toepassen, ook al heb je nog geen enkele ervaring met ChatGPT of prompt engineering.

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-