Word gratis lid van Unschooled

Voor een
 
gezond leven

De kosten van een puppy cursus: factoren om rekening mee te houden

cursus hondentraining Oct 17, 2024
Puppy cursus kosten

Een puppy in huis halen is leuk, maar brengt ook vragen met zich mee. Een van die vragen is vaak: wat kost een puppy cursus

In dit artikel vertellen we je alles over de kosten van een puppy cursus. We kijken naar wat je gemiddeld kwijt bent en waarom de prijs soms anders is. Ook geven we tips om een goede, maar betaalbare cursus te vinden.

Zo maak je de beste start met je nieuwe vriendje.

 

Samenvatting

  • Online cursussen zijn vaak goedkoper dan cursussen ter plekke. 
  • Hoe meer ervaring een trainer heeft, hoe meer je soms betaalt. 
  • Kijk goed naar wat je voor je geld krijgt. Soms zijn extra's zoals boeken de hogere prijs waard.
  • Vergelijk prijzen en kijk naar wat andere mensen zeggen voordat je kiest. 

 

Wat kost een puppy cursus gemiddeld?

Een puppy cursus kan variëren in kosten, afhankelijk van factoren zoals duur en inhoud. De prijs wordt ook beïnvloed door de locatie van de cursus en de ervaring van de trainer.

De cursussen variëren dus in prijs, maar gemiddeld kan het ongeveer 13 tot 40 euro per groepsles ter plaatse kosten. Voor privélessen ter plaatse kan dit oplopen tot 40 tot 50 euro per les. Voor een complete cursus ter plaatse is dit vaak 100 tot 300 euro.

Goed om te weten: op Unschooled staat een online puppy cursus waarbij je in 1,5 uur de allerbelangrijkste informatie krijgt van Jill van Tiggelen, een hondentrainer met heel veel ervaring. Deze cursus kost slechts 1 euro voor 7 dagen toegang. Meer informatie vind je hier.

 

Kosten zijn afhankelijk van de cursusduur en inhoud

De kosten van een puppy cursus hangen sterk af van hoe lang de cursus duurt en wat je leert. Korte cursussen die basis dingen leren, kosten meestal minder dan lange cursussen die veel details geven.

Bijvoorbeeld, een cursus van vier weken waar je leert hoe je puppy moet zitten en blijven, is goedkoper dan een cursus van tien weken waar je ook leert hoe je met gedragsproblemen omgaat. 

Sommige cursussen bieden extra's zoals boeken of online materialen. Dit kan de prijs hoger maken. Maar het betekent ook dat je meer waar voor je geld krijgt. Denk dus goed na over wat jij en je puppy nodig hebben voordat je kiest.

 

Hoeveel geld en tijd je nodig hebt

Het is belangrijk om te begrijpen hoeveel geld en tijd je nodig hebt voor een online puppy cursus. Deze cursussen variëren in prijs, maar gemiddeld kan dit variëren van 13 tot 40 euro per groepsles ter plaatse. Voor privélessen ter plaatse kan dit variëren van 40 tot 50 EUR per les. Voor een complete cursus ter plaatse varieert dit van 100 tot 300 EUR.

De tijdsbesteding hangt af van de complexiteit van de cursus, maar over het algemeen moet je rekenen op wekelijkse sessies van ongeveer een uur, gedurende een paar maanden.

 

Factoren die de prijs van een puppycursus beïnvloeden

De prijs van een puppycursus kan variëren afhankelijk van de locatie van de cursus – online of op locatie – en de ervaring van de trainer. 

 

Locatie van de cursus: online of op locatie

Een online puppy cursus kan goedkoper zijn dan eentje op locatie. Je bespaart op reiskosten en tijd. Maar lessen op locatie bieden jouw puppy de kans om te socialiseren met andere honden. Kosten voor een cursus op locatie kunnen hoger zijn vanwege de plek en materialen die nodig zijn.

Kies wat het beste past bij jou en je puppy. Online lessen werken goed als je weinig tijd hebt of als er geen goede cursussen in de buurt zijn. Wil je dat je hond leert spelen met andere honden? Dan is een cursus op locatie beter.

Denk goed na over wat je puppy nodig heeft en wat jij kunt betalen.

 

Ervaring van de trainer

De ervaring van de trainer speelt een grote rol bij de kosten puppy cursus. Trainers met veel ervaring vragen vaak meer geld. Zij hebben al veel puppy's geholpen en weten precies wat werkt. Dit betekent dat je sneller goede resultaten kunt zien met jouw puppy.

Een trainer die net begint, kan minder kosten. Maar dit betekent niet altijd dat de cursus minder goed is. Soms zijn deze trainers heel enthousiast en doen ze extra hun best. Het is belangrijk om te kijken naar wat de trainer al heeft bereikt en hoe andere mensen de cursus vinden.

 

Aanbevelingen van anderen

Vraag om aanbevelingen van andere hondenbezitters of zoek reviews online om inzicht te krijgen in de resultaten die anderen hebben behaald met een specifieke cursus.

 

Op zoek naar een (bijna gratis) online puppy cursus?

Kies je toch voor een online cursus, bekijk dan eens de online puppy cursus op Unschooled. Deze wordt gegeven door Jill van Tiggelen. Jill is hondentrainer (of met een mooi woord kynologisch instructeur) bij Raise Your Dog, het bedrijf dat ze zelf heeft opgezet.

In deze videoserie op Unschooled neemt Jill je mee in de lessen die zij heeft geleerd. Haar expertise heeft ze opgedaan door jarenlang intensief met honden te werken, zowel in haar eigen omgeving als tijdens trainingen met diverse hondenbezitters.

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-