Word gratis lid van Unschooled

Voor een
 
gezond leven

Training communiceren: effectieve en overtuigende communicatie

communiceren cursus Sep 06, 2024
Training communiceren

Veel mensen vinden het lastig om hun ideeën duidelijk en overtuigend te delen. Misschien herken je dat wel. Je wilt iets uitleggen, maar het komt niet over zoals je had gehoopt. Hier komt het nut van een training communiceren om de hoek kijken. Deze training helpt jou om beter en effectiever te communiceren. 

Deze training is bedoeld voor professionals en particulieren die hun impact willen vergroten, maar ook ondernemers, leidinggevenden, coaches, trainers en managers.

In deze blogpost leer je over verschillende communicatiestijlen en hoe je overtuigend kunt zijn in gesprekken.

Klaar voor een verandering? Lees snel verder!

 

Samenvatting

  • De training leert je effectief te communiceren en beter te luisteren.
  • Je leert de juiste communicatiestijl te kiezen voor elke situatie.
  • Authentiek blijven in gesprekken is essentieel.
  • De training is nuttig voor een diverse groep professionals en andere geïnteresseerden.

 

Wat is effectieve communicatie?

Effectieve communicatie is duidelijk je boodschap overbrengen. Je luistert goed en begrijpt de ander. Het maakt relaties beter, thuis en op je werk. 

Ons doel is dat je na de training meer invloed hebt. Je gesprekken worden sterker. Je kan ook beter omgaan met verschillende communicatiestijlen. Of je nu werkt in een team, een leider bent of gewoon beter wil worden in communiceren.

 

Verschillende communicatiestijlen

Communiceren kan op veel manieren. Elke stijl heeft zijn eigen kracht en situatie waarin het goed werkt.

  1. De directe stijl: Hier ben je recht voor z'n raap. Je zegt wat je denkt zonder omwegen. Dit werkt goed als snelheid belangrijk is.
  2. De analytische stijl: Je focust op feiten en details. Dit is handig als je met complexe informatie werkt.
  3. De amicale stijl: Vriendelijkheid staat voorop. Je bouwt eerst een band op voordat je echt ter zake komt. Goed als je in een team moet werken.
  4. De reflectieve stijl: Je neemt tijd om na te denken voor je spreekt. Dit helpt bij moeilijke beslissingen.
  5. De expressieve stijl: Vol energie en emotie deel jij je ideeën. Handig om mensen enthousiast te maken.

Door deze stijlen slim in te zetten, train jij jouw communicatievaardigheden voor elke situatie op de werkvloer of daarbuiten. 

 

 

Kernaspecten van overtuigend communiceren

De kernaspecten van overtuigend communiceren zijn:

  • Blijf authentiek en wees jezelf in je communicatie.
  • Kies de juiste communicatiestijl voor elke situatie.

 

Authentiek blijven

Echt zijn is belangrijk voor overtuigend communiceren. Onze training laat zien hoe je authentiek kunt blijven in gesprekken. Naast authenticiteit kies je ook de beste manier om te praten. Dit hangt af van met wie je praat. De volgende stap is dus het kiezen van de juiste communicatiestijl.

 

De juiste stijl kiezen bij een training communicatiestijlen

Na het vasthouden aan authenticiteit, is het kiezen van de juiste communicatiestijl essentieel voor effectieve communicatie. De training richt zich op het begrijpen van verschillende communicatiestijlen en hoe ze impact hebben.

Door de juiste stijl te kiezen, kun je beter verbinding maken en overtuigender zijn. Het draait om het begrijpen van je publiek en aanpassen aan hun behoeften.

Het is belangrijk om te begrijpen hoe verschillende stijlen verschillende invloeden kunnen hebben op mensen. Dit kan leiden tot succesvolle interacties en overtuigende communicatie. De keuze van communicatiestijl kan het verschil maken tussen effectief overbrengen van boodschappen of niet.

  

Belangrijkste modules van de training communiceren

Tijdens de training kun je verschillende modules verwachten. Hieronder worden vier belangrijke aspecten daarvan besproken:

  1. Ontdek je eigen gedrag.
  2. Effectief communiceren op het werk
  3. Wees assertief
  4. Vergroot je invloed.

 

Inzicht in eigen gedrag

Inzicht in eigen gedrag is een belangrijk onderdeel van onze training. Dit helpt je beter te begrijpen hoe je reageert in verschillende situaties en hoe je communicatiepatronen invloed hebben op anderen.

Het stelt je in staat om bewuster te worden van je eigen gedrag en biedt handvatten om dit positief te beïnvloeden. Dit inzicht is cruciaal voor het vergroten van je persoonlijke invloed en het versterken van je communicatieve vaardigheden.

 

Effectief communiceren op de werkvloer

Na het begrijpen van je eigen gedrag, is het volgende onderdeel van de training gericht op effectief communiceren op de werkvloer. Deze training helpt bij het ontwikkelen van sterke gespreksvaardigheden en leert je flexibel in te spelen op verschillende communicatiestijlen.

Het biedt verhoogde persoonlijke invloed, wat cruciaal is in professionele omgevingen. Professionals die impact willen vergroten en teams binnen organisaties kunnen profiteren van deze training die wordt gegeven door vakexpert Tijs Metternich van Supertrainer.

 

Assertief optreden en communiceren

Na het effectief communiceren op de werkvloer, richten we ons op assertief optreden en communiceren. Dit onderdeel van de training is gericht op het vergroten van persoonlijke invloed en het versterken van gespreksvaardigheden.

De training benadrukt het belang van authentiek blijven en het kiezen van de juiste communicatiestijl om invloed uit te oefenen. Door deze benadering kunnen deelnemers praktische vaardigheden ontwikkelen die direct toepasbaar zijn in hun dagelijkse werkzaamheden.

Hierdoor kunnen ze beter omgaan met uitdagingen in de communicatie op de werkvloer en een positieve impact hebben in hun professionele omgeving.

 

Invloedrijk communiceren

Na het leren van assertief optreden en communiceren gaat de training verder en richt zich op invloedrijk communiceren. Invloedrijk communiceren wordt beschouwd als een sleutelelement voor professionals die hun impact willen vergroten op de werkvloer.

Je leert concrete tools om je persoonlijke invloed te vergroten. Cursisten krijgen praktische vaardigheden aangereikt om flexibel in te kunnen spelen op verschillende communicatiestijlen.

 

Voor wie is deze training overtuigend communiceren bedoeld?

Deze training is bedoeld voor 

  • Professionals en leidinggevenden: als je in je werk een leidinggevende functie vervult of regelmatig met anderen samenwerkt, zoals managers, projectleiders en teamleiders. In zulke rollen is effectieve communicatie essentieel om succesvol te zijn in je rol en betere resultaten te behalen met je team;
  • Ondernemers en zelfstandigen: als je je bedrijf wilt laten groeien door effectiever te communiceren met je klanten, partners en werknemers. Goede communicatie helpt bij netwerken, onderhandelingen en het overtuigen van anderen om samen te werken;
  • Mensen die hun persoonlijke relaties willen verbeteren: als je op een fijnere manier wilt leren communiceren met je partner, vrienden of familie, zodat je sterkere en verdiepende relaties kunt opbouwen;
  • Coaches en trainers: als je anderen begeleidt bij hun ontwikkeling. Betere communicatievaardigheden kunnen ervoor zorgen dat je jouw cliënten nóg beter kunt helpen en coachen;
  • Mensen die moeite hebben met assertiviteit en zelfverzekerdheid: als je moeite hebt met assertief zijn en daardoor moeilijk je eigen grenzen kunt aangeven, waardoor anderen over je heen denderen en je minder zelfverzekerd bent dan je zou willen.

 

Voordelen van het volgen van deze communicatietraining

Het volgen van deze training heeft verschillende voordelen:

  • Verhoogde persoonlijke invloed: het doel van de training communicatie is het vergroten van persoonlijke invloed. Door deze training te volgen kun je jouw overtuigingskracht en impact versterken. Het accent ligt op het ontwikkelen van effectieve communicatievaardigheden om jouw persoonlijke invloed te vergroten.
  • Sterkere gespreksvaardigheden: de nadruk ligt op het ontwikkelen van sterke communicatieve vaardigheden voor persoonlijke groei en verhoogde persoonlijke invloed
  • Flexibel kunnen inspelen op diverse communicatiestijlen: hierdoor kun je effectiever communiceren in diverse situaties. Dit vergroot je persoonlijke invloed en verbetert je gespreksvaardigheden. Je leert hoe je dit in de praktijk kunt toepassen, waardoor je zelfvertrouwen groeit en je in staat bent om beter overtuigend te communiceren.

 

Op zoek naar een training communiceren van een echte communicatiespecialist?

Deze training communiceren op Unschooled wordt gegeven door Tijs Metternich, medeoprichter van Supertrainer, waarbij ze particulieren en bedrijven helpen met effectieve communicatie. Ze bieden trainingen aan op het gebied van gesprekstechnieken, assertiviteit, beïnvloeden en overtuigen, leidinggeven en nog veel meer thema's.

Naast deze communicatiecursus krijg je ook toegang tot onder andere een online NLP cursus met 25 effectieve gesprekstechnieken. Deze NLP-cursus wordt gegeven door Rubin Alaie van Het NLP College, een van de grootste NLP-trainers van Nederland. Zijn werk wordt onder andere gebruikt door verschillende GGD's, hogescholen, instituten en NLP-opleidingen. Lees hier meer over deze NLP-cursus.

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-