Word gratis lid van Unschooled

Voor een
 
gezond leven

Training overtuigingskracht: 20 NLP-technieken en strategieën

cursus nlp Aug 27, 2024
Training overtuigingskracht

Heb je weleens het gevoel gehad dat je niet overtuigend genoeg bent in gesprekken, of dat je moeite hebt om jouw ideeën duidelijk over te brengen? Dit is een veelvoorkomend probleem, en je bent zeker niet de enige.

Gelukkig is er een manier om je overtuigingskracht te ontwikkelen. Tijdens de online training overtuigingskracht op Unschooled staat Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) centraal. Dit is een methode die je leert hoe je door middel van taal en non-verbale communicatie jouw overtuigingskracht kunt versterken.

In onze NLP-cursus leer je niet alleen de theorie, maar ook praktische tips en strategieën die je direct kunt toepassen in het dagelijks leven, of dat nu in verkoop, leiderschap of gewoon in persoonlijke interacties is.

 

Samenvatting

  • NLP helpt je beter te communiceren en je overtuigingskracht te ontwikkelen met technieken zoals de spiegeltechniek, het stellen van open vragen en het gebruik van positieve taal.
  • Door actief te luisteren, open vragen te stellen en verhalen te vertellen, kun je jouw boodschap effectiever overbrengen en je kans op succes vergroten.
  • De training overtuigingskracht van Unschooled biedt praktische tips en strategieën voor dagelijks gebruik in verkoop, klantenservice, leiderschap en teammanagement.

 

Kernvaardigheden in NLP voor overtuigend communiceren

NLP biedt essentiële vaardigheden voor overtuigende communicatie, zoals:

- Het gebruik van beïnvloedingstechnieken.

- Het inzetten van effectieve communicatiestrategieën.

- Het ontwikkelen van overtuigingskracht in gesprekken.

 

Beïnvloedingstechnieken bij een training overtuigend communiceren

NLP helpt mensen effectiever te communiceren en hun overtuigingskracht te ontwikkelen. Met de juiste technieken kun je op een positieve manier invloed uitoefenen in dagelijkse situaties. Hier zijn enkele beïnvloedingstechnieken die je kunt gebruiken:

  1. Spiegeltechniek: Pas je lichaamstaal, stemtoon en spreektempo aan die van de ander aan. Dit creëert onbewust een verbinding.
  2. Stel open vragen: Moedig gesprekspartners aan om meer over hun gedachten en gevoelens te delen.
  3. Gebruik positieve taal: Focus op wat mogelijk is in plaats van op beperkingen.
  4. Wees empathisch: Toon begrip voor de situatie en emoties van de ander.
  5. Verhaaltechniek: Deel persoonlijke verhalen of anekdotes die relevant zijn voor het gesprekspunt.
  6. Benadruk gemeenschappelijkheden: Wijs op gedeelde waarden of doelen om rapport te bouwen.
  7. Toepassen van sociale bewijskracht: Haal voorbeelden aan van anderen die succes hebben behaald met hetgeen je hebt voorgesteld.
  8. Schaarste benutten: Maak duidelijk dat jouw voorstel uniek of tijdelijk beschikbaar is.
  9. Autoriteit tonen: Laat zien dat je kennis van zaken hebt door feiten, cijfers of expertmeningen te delen.
  10. Contrastprincipe toepassen: Laat de voordelen van jouw idee extra opvallen door ze af te zetten tegen minder aantrekkelijke alternatieven.

Elke bovenstaande techniek heeft als doel om jouw overtuigingskracht te versterken op een manier die respectvol en ethisch is.

 

Communicatiestrategieën bij een training overtuigen

NLP biedt handige tactieken voor wie zijn overtuigingskracht ontwikkelen wil. Met deze strategieën kun je jouw boodschap duidelijk en effectief overbrengen.

  1. Luister actief - Hoor echt wat de ander zegt, vóór je reageert. Dit bouwt vertrouwen op.
  2. Stel open vragen - Zo krijg je meer informatie en kun je beter inspelen op de behoeften van anderen.
  3. Gebruik positieve taal - Mensen reageren beter op wat ze kunnen doen, in plaats van wat niet kan.
  4. Zet lichaamstaal in - Non-verbale signalen kunnen je woorden kracht bijzetten.
  5. Wees empathisch - Toon begrip voor de situatie en gevoelens van de ander om een sterkere band te creëren.
  6. Benadruk gemeenschappelijke belangen - Dit maakt het makkelijker om anderen te overtuigen als ze zien dat jullie doelen overlappen.
  7. Vertel verhalen - Mensen onthouden verhalen beter dan feiten, gebruik dit om je argument kracht bij te zetten.
  8. Wees zelfverzekerd, maar niet arrogant - Zelfvertrouwen trekt aan, maar arrogantie stoot af.
  9. Oefen geduld - Soms heeft iemand meer tijd nodig om overtuigd te worden.
  10. Voer belangrijke gesprekken face to face – Persoonlijk contact is effectiever dan andere communicatiemiddelen.

Door deze strategieën toe te passen, vergroot je jouw kans om anderen te overtuigen met succes.

 

Overtuigingskracht ontwikkelen

Overtuigingskracht is essentieel in onze communicatie, zowel persoonlijk als professioneel. De training overtuigingskracht op Unschooled richt zich op effectieve communicatie, zodat je leert hoe je anderen kunt beïnvloeden met je woorden en daden.

Door de informatie uit deze cursus toe te passen, leer je niet alleen wat overtuigingskracht inhoudt, maar ook hoe je deze in het dagelijks leven kunt gebruiken om jouw doelen te bereiken, of het nu gaat om verkoop, klantenservice of teammanagement.

 

Praktische toepassingen van NLP in dagelijkse situaties

NLP-technieken kunnen worden toegepast in verkoop en klantenservice voor effectief klantbehoud. Verder kan het ook een bijdrage leveren aan leiderschap en teammanagement door betere communicatie en verbeterde samenwerking.

 

Verkoop en klantenservice

NLP speelt een essentiële rol in verkoop en klantenservice. Door het toepassen van beïnvloedingstechnieken en communicatiestrategieën kan de overtuigingskracht versterkt worden.

Dit stelt verkopers en klantenservicemedewerkers in staat om met vertrouwen te communiceren en positieve interacties te creëren die leiden tot succesvolle transacties en tevreden klanten.

Met deze praktische toepassingen van NLP kunnen verkopers en klantenservicemedewerkers hun vaardigheden verbeteren en effectiever communiceren met de doelgroep. Door het begrijpen van de psychologie van overtuiging en het ontwikkelen van overtuigingskracht, kunnen zij waardevolle relaties opbouwen en betere resultaten behalen.

Dit komt ten goede aan zowel het bedrijf als de klanten. Met NLP als hulpmiddel kunnen verkopers en klantenservicemedewerkers hun impact vergroten en succesvolle interacties aangaan.

Dit verbetert niet alleen de verkoopprestaties, maar zorgt ook voor een betere klantervaring en -tevredenheid.

 

Leiderschap en team management

De inhoud van de cursus is ook relevant om deelnemers te helpen bij het ontwikkelen van effectieve leiderschapsvaardigheden en het bevorderen van een optimaal teammanagement.

De technieken die je leert in deze training kun je toepassen bij leiderschap en teammanagement in verschillende werkomgevingen, waardoor deelnemers uit de doelgroep waardevolle inzichten en tools kunnen opdoen die direct toepasbaar zijn in hun professionele leven.

 

Effectief leren overtuigen met een online training overtuigingskracht voor slechts 1 euro?

Op Unschooled vind je een (bijna gratis) online training overtuigingskracht waarin je 25 eenvoudige herkadertechnieken krijgt die je kunt toepassen om effectief en overtuigend te communiceren.

Daarnaast ontdek je hoe je inzicht krijgt in je eigen gedachten en gedrag, zodat je negatieve patronen kunt herkennen en transformeren. De technieken kun je toepassen om anderen te overtuigen en mee te krijgen, maar ook om jezelf te verdedigen, wat heel erg van pas komt in zowel je dagelijks leven als op je werk.  

Deze cursus wordt gegeven door Rubin Alaie van Het NLP College, een van de grootste NLP-experts van Nederland. Zijn werk wordt onder andere gebruikt door verschillende GGD's, hogescholen, instituten en NLP-opleidingen. Rubin is auteur van 20.000+ verkochte boeken en trainingen over NLP, marketing en geluk.

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-