Word gratis lid van Unschooled

Voor een
 
gezond leven

Wanneer op puppy cursus? Factoren om rekening mee te houden

cursus hondentraining Oct 18, 2024
Wanneer op puppy cursus?

Heb je net een nieuwe puppy en vraag je je af wanneer je op puppy cursus moet gaan? Je bent niet de enige! Veel nieuwe hondeneigenaren staan voor deze vraag. Experts zeggen dat het beste moment om met een puppy cursus te beginnen is wanneer je hondje tussen de 8 en 12 weken oud is.

In dit artikel kijken we naar verschillende situaties, zoals starten met een cursus als je puppy ouder is, wanneer je hond herplaatst is of gedragsproblemen heeft. We geven praktische tips en advies.

Zo weet jij precies wanneer het tijd is om de stap naar een puppy cursus te zetten. 

En mocht je op zoek zijn naar een (bijna gratis) online puppy cursus, klik dan hier of op de knop hieronder :)

 

Samenvatting

  • Begin met een puppy cursus als je hond tussen de 8 en 12 weken oud is. 
  • Oudere honden of herplaatste honden kunnen ook van een cursus profiteren. 
  • Als je hond gedragsproblemen heeft, kan een puppy cursus helpen. 

 

Vanaf welke leeftijd en vanaf hoeveel weken op puppy cursus?

Een puppy zou bij voorkeur kunnen beginnen met een puppy cursus wanneer hij 8 tot 12 weken oud is. Dit is de optimale leeftijd om te starten met de training voor een jonge pup. Zo leert hij op deze leeftijd makkelijker en sneller nieuwe dingen.

Het is ook een goede periode voor socialisatie. Je puppy maakt dan kennis met andere honden en mensen. 

Maar: als je puppy al wat ouder is, of zelfs helemaal geen puppy meer is, dan kun je nog steeds aan de slag gaan met een cursus. Zeker als je het gevoel hebt dat je hond dat wel kan gebruiken, of als er bijvoorbeeld sprake is van gedragsproblemen. Maar jong starten helpt bij een goede basis.  

 

Factoren om te bepalen wanneer te beginnen met een puppy cursus

Puppy cursussen en hondentrainingen zijn ook geschikt voor verschillende honden van een oudere leeftijd, herplaatste hond en als deze gedragsproblemen vertoont.

 

Beginnen met een puppy cursus wanneer de hond al wat ouder is

Het is nooit te laat voor een puppy cursus. Starten met een puppy cursus wanneer de hond al wat ouder is, bijvoorbeeld omdat de basisbehoeften van de hond al bekend zijn en de hond beter kan focussen op training. Oudere honden leren misschien langzamer, maar ze kunnen nog veel oppikken. 

 

Op puppy cursus wanneer de hond is herplaatst

Een puppycursus kan een nieuwe start betekenen voor een herplaatste hond. Een nieuwe start betekent nieuwe regels en een andere omgeving. In een veilige omgeving leren ze de nieuwe regels van het huis en bouwen ze een sterke band op met hun nieuwe baasje. Bovendien kunnen ze er sociale vaardigheden opdoen door contact met andere honden.

Het is goed voor de band. De hond leert luisteren en jij leert hoe je met de hond om moet gaan. Zo wordt de hond snel onderdeel van het gezin. Het is belangrijk voor het vertrouwen en voor een goed begin samen.

 

Naar puppy cursus wanneer de hond gedragsproblemen vertoont

Merk je dat je hondje gedragsproblemen vertoont? Dan kan het slim zijn om naar een puppy cursus te gaan. Het kan helpen wanneer je hond bijvoorbeeld agressief is of moeite heeft met luisteren.

De experts raden aan om dit te doen met behulp van een professional, aangezien zij je kunnen leren hoe je het gedrag van je hond beter kunt begrijpen en verbeteren. Daarnaast biedt een puppy cursus de mogelijkheid om in een gecontroleerde omgeving te oefenen met andere honden, wat kan helpen bij het socialiseren van je puppy en het verminderen van gedragsproblemen op de lange termijn.

Overweeg deze stap te zetten wanneer je je zorgen maakt over het gedrag van je hondje. Denk eraan dat er ondersteuning beschikbaar is en dat je dit niet alleen hoeft te doen.

 

Op zoek naar een (bijna gratis) online puppy cursus?

Hoe oud je hond ook mag zijn en of ze herplaatst zijn of niet, de puppy cursus van Unschooled is ook een welkome plek voor hen. Deze (bijna gratis) online puppy cursus wordt gegeven door Jill van Tiggelen. Jill is hondentrainer (of met een mooi woord kynologisch instructeur) bij Raise Your Dog, het bedrijf dat ze zelf heeft opgezet. 

In deze videoserie op Unschooled neemt Jill je mee in de lessen die zij heeft geleerd. Dit heeft zij geleerd door op te groeien tussen de vele honden, evenals door het contact dat ze heeft met alle mensen die hun honden bij Jill op locatie trainen.

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-