Word gratis lid van Unschooled

Voor een
 
gezond leven

Zoekmachine marketing cursus: meer organisch verkeer, leads & sales

cursus marketing ondernemen Jun 18, 2024
Zoekmachine marketing cursus

Heb je ooit het gevoel gehad dat, ondanks al je inspanningen, je website gewoon niet te vinden is op internet? Je bent niet alleen. Het is een veelvoorkomend probleem waar veel bedrijven tegenaan lopen.

De sleutel tot het oplossen hiervan? Effectieve zoekmachine marketing. Dit is niet zomaar een trend, maar een essentiële manier om jouw online zichtbaarheid te vergroten en de connectie met je doelgroep te versterken.

Om je hierbij te helpen, staat Martijn Meeuwis, een bekende naam in de wereld van zoekmachinemarketing, klaar om zijn kennis met je te delen in deze zoekmachine marketing cursus.

Voorzien van 11 video’s vol met praktische voorbeelden en direct toepasbare tips, kan deze cursus jou helpen bij jouw online succes

 
Voordelen van zoekmachine marketing

1. Zoekmachine marketing verbetert de online vindbaarheid van je bedrijf, waardoor potentiële klanten je gemakkelijker kunnen vinden.

2. Door zoekmachine marketing te gebruiken, kun je het verkeer naar je website verhogen en zo de kans op meer leads en verkopen vergroten.

 

Verbeteren van online vindbaarheid en het verhogen van je websiteverkeer

De cursus bloggen richt zich op het vergroten van de online vindbaarheid, wat kan leiden tot meer websiteverkeer en leads. Martijn Meeuwis deelt praktische tips om je ranking te verbeteren, waardoor je organische omzet kan stijgen.

Met de SEO strategie, SEO tools en waardevolle inzichten uit de cursus kun je je online zichtbaarheid aanzienlijk verbeteren zonder hoge marketingkosten.

 

In deze 11 video's presenteert Martijn praktische voorbeelden en tips & tricks die je direct kunt toepassen. Hiermee kun je jouw online vindbaarheid vergroten, meer verkeer naar je website leiden en uiteindelijk een beter rendement behalen.

 

Verhogen van rendement

Een van de belangrijkste voordelen van zoekmachine marketing is het verhogen van rendement. Door het toepassen van de juiste strategieën en technieken, kun je ervoor zorgen dat je niet elke maand een enorm marketingbudget moet spenderen aan betaald adverteren, maar kun je op consistente manier organisch verkeer naar je website trekken.

 

Basisbegrippen van zoekmachine marketing

Ontdek het verschil tussen SEO en SEA en begrijp waarom zoekmachine marketing van vitaal belang is voor online zichtbaarheid.

 

Verschillen tussen SEO en SEA

In de wereld van zoekmachine marketing zijn SEO en SEA twee cruciale termen. Hieronder een beknopt overzicht met de verschillen tussen de twee. 

 

SEO (Search Engine Optimization):

  • Proces om de online zichtbaarheid van een website in de organische zoekresultaten van een zoekmachine te verbeteren.
  • Organisch verkeer, niet betaald.
  • Kosten-efficiënt op lange termijn, vereist geen directe betaling aan zoekmachines.
  • Langdurige resultaten, bouwt gestaag autoriteit op.

 

SEA (Search Engine Advertising):

  • Proces om zichtbaarheid te verkrijgen door betaalde advertenties in de zoekresultaten van zoekmachines.
  • Betaald verkeer.
  • Kosten per klik (CPC); betalen per bezoeker.
  • Direct effect, maar stopt zodra het budget op is.

  

Belang van zoekmachine marketing

Na het begrijpen van de verschillen tussen SEO en SEA, is het nu tijd om te duiken in waarom zoekmachine marketing zo cruciaal is. Zonder de juiste strategie in zoekmachine marketing, mis je kansen om zichtbaar te zijn waar jouw doelgroep zoekt.

Unschooled biedt een unieke cursus aan die inspeelt op het SEO-gedeelte. In deze cursus zoekmachine marketing leer je hoe je meer leads en organische omzet genereert zonder hoge marketingkosten, zoals bij SEA wel het geval kan zijn.

Martijn, een expert in dit veld, deelt zijn beste inzichten via 11 praktische video's. Deze duren samen ongeveer 1,5 uur. Je krijgt niet alleen tips & tricks, maar ook stap-voor-stap begeleiding in het gebruik van SEO-tools en advies over hoe je SEO teksten het beste kunt uitbesteden.

 

Werkwijze van zoekmachine marketing

- Voer grondig zoekwoordenonderzoek uit om relevante en effectieve zoektermen te identificeren.

- Verzamel waardevolle backlinks om de autoriteit en positie van je website in zoekresultaten te verhogen.

 

Uitvoeren van zoekwoordenonderzoek

Zoekmachine marketing begint bij het vinden van de juiste woorden. Jouw succes online hangt af van hoe goed je deze woorden kiest. Hieronder lees je hoe je een krachtig zoekwoordenonderzoek uitvoert, geïnspireerd door de strategieën van Martijn Meeuwis die we in onze cursus behandelen.

  1. Bepaal eerst wat je doel is met zoekmachine marketing. Wil je meer bezoekers, of ga je voor directe verkopen? Dit beïnvloedt welke woorden je kiest.
  2. Gebruik online tools zoals Google Keyword Planner om te zien hoe vaak mensen zoeken naar wat jij aanbiedt.
  3. Kijk naar concurrenten. Welke woorden gebruiken zij? Dit kan jou ideeën geven.
  4. Denk aan lange zoektermen, niet alleen zoektermen die bestaan uit 1 of 2 woorden. Lange termen brengen vaak mensen die precies willen wat jij aanbiedt.
  5. Maak een lijst van alle relevante termen die je hebt gevonden en gespot bij anderen.
  6. Controleer deze lijst met behulp van de praktische tips & tricks uit onze 11 video's. Je leert hiermee de fijne kneepjes van het vak.
  7. Vergeet niet ook te overwegen wat het gaat kosten om goed gevonden te worden op deze woorden, zoals besproken wordt in onze cursus waarin de kosten voor het maken en uitvoeren van een SEO-strategie worden toegelicht.

Nu weet je hoe belangrijk een sterk onderzoek naar zoekwoorden is binnen zoekmachine marketing en ben je klaar voor de volgende stap: verzamelen van backlinks.

 

Verzamelen van backlinks

  1. Leer hoe je kwalitatieve backlinks kunt verkrijgen voor een hogere ranking in zoekmachines.
  2. Belangrijke punten om te overwegen bij het verzamelen van backlinks: bouw een divers en natuurlijk backlinkprofiel en pas de tips van Martijn toe voor het verzamelen van backlinks. Zorg ook dat je je richt op relevante websites binnen jouw niche.

 

Ontwikkelen van content

Ontdek hoe je op een efficiënte manier content ontwikkelt met de volgende praktische stappen:

  1. Identificeer je doelgroep en begrijp hun behoeften door middel van gericht onderzoek.
  2. Creëer waardevolle en relevante inhoud die aansluit bij de zoekintentie van je doelgroep.
  3. Optimaliseer je content met zoekwoorden, interne links en duidelijke call-to-actions om de gebruikerservaring te verbeteren.
  4. Publiceer regelmatig nieuwe content om de website nieuw en actueel te houden.
  5. Promoot je content via social media, e-mailmarketing en andere kanalen om een groter bereik te genereren.

Dit zijn enkele essentiële stappen voor het ontwikkelen van goeie content die je helpt bij het vergroten van je online vindbaarheid en het aantrekken van meer websiteverkeer. In de cursus lichten we die nog verder toe. 

  

Deelnemen aan deze zoekmachine marketing cursus

Ontdek de basisprincipes van zoekmachine marketing in deze bijna gratis SEO cursus, met 11 praktische video's en tips van SEO specialist Martijn Meeuwis. Geschikt voor beginners en meer geavanceerde marketeers. Verbeter je online vindbaarheid, verhoog je websiteverkeer en rendement. 

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-