Word gratis lid van Unschooled

Voor een
 
gezond leven

(Bijna gratis) cursus ChatGPT: boost je productiviteit en bespaar kosten

ai chatgpt cursus Sep 26, 2024
(Bijna gratis) cursus ChatGPT

Heb je ooit het gevoel gehad dat je achterloopt op het gebied van kunstmatige intelligentie en chatbots? Je bent niet de enige. Gelukkig is er een eenvoudige manier om bij te blijven.

In een wereld waar AI, zoals ChatGPT, steeds belangrijker wordt, is het cruciaal om te weten hoe je deze technologie kunt benutten.

Wist je dat ChatGPT voor veel meer gebruikt kan worden dan alleen simpele chats? Van het automatisch genereren van teksten tot het beantwoorden van complexe vragen en van het maken van een persoonlijke AI-assistent tot het genereren van afbeeldingen, de mogelijkheden zijn eindeloos.

In dit artikel delen we hoe een (bijna gratis) cursus ChatGPT je kan helpen deze vaardigheden op te bouwen, zodat je efficiënter kunt werken en kosten kunt besparen op de lange termijn.

 

Samenvatting

  • ChatGPT kan voor veel taken gebruikt worden, dit maakt het een handige tool in veel situaties.
  • In de ChatGPT cursus leer je hoe je goede prompts geeft aan ChatGPT, hoe je specifieke instructies instelt en hoe je afbeeldingen kunt maken
  • Een cursus kan helpen om nog sneller efficiënter te leren werken en kosten te leren besparen door middel van ChatGPT

 

Praktische toepassingen van ChatGPT

ChatGPT is een krachtige tool voor kunstmatige intelligentie die jouw leven makkelijker kan maken. Het biedt veel praktische toepassingen, van onderwijs tot persoonlijke ontwikkeling. Hier is een overzicht van de 10 belangrijkste praktische toepassingen van ChatGPT:

  1. Chatbots creëren voor bedrijven, waardoor de klantenservice efficiënter wordt.
  2. Teksten schrijven zoals e-mails, rapporten en zelfs verhalen.
  3. Helpen met je huiswerk of studie door vragen te beantwoorden.
  4. Talen leren door gesprekken te voeren met de AI in het Nederlands of een andere taal.
  5. Plannen en organiseren van je dagelijkse taken.
  6. Ondersteunen bij programmeerprojecten door codevoorbeelden te geven.
  7. Inspiratie bieden voor creatieve projecten zoals tekeningen of muziekcomposities.
  8. Persoonlijke coaching geven op gebied van carrière en persoonlijke ontwikkeling.
  9. Spelletjes spelen om je vrije tijd leuker te maken.
  10. Vragen beantwoorden over vrijwel elk onderwerp dat je kan bedenken.

Elk van deze punten laat zien hoe veelzijdig ChatGPT is in het dagelijks gebruik. Deze AI-tool kan echt een verschil maken in hoe we werken en leren.

 

Onderdelen van de cursus

Bij de prompt cursus gaan we in op het schrijven van goede prompts en het instellen van custom instructions. Ook zullen we bespreken hoe je afbeeldingen kunt genereren en je eigen GPT kunt maken.

 

Goede prompts schrijven

Het schrijven van goede prompts is essentieel om het meeste uit ChatGPT te halen. Denk aan hoe je een vraag stelt. Een duidelijke, goed doordachte vraag leidt tot betere antwoorden.

Het is net als koken; met de juiste ingrediënten krijg je een heerlijk gerecht. Gebruik specifieke woorden die precies beschrijven wat je wilt weten of doen. Als je bijvoorbeeld hulp nodig hebt bij het plannen van een reis, vraag dan niet alleen "Hoe plan ik een reis?" maar zeg "Kun je me stap voor stap helpen met het plannen van een reis naar Andalusië in Spanje in juni, inclusief vluchten en hotels?" Zo wordt de AI nauwkeurig gestuurd om jou precies te geven wat je nodig hebt.

 

Custom instructions instellen

Custom instructions instellen bij ChatGPT kan je veel tijd besparen. Custom instructions zijn niet de prompts, maar instructies die je ChatGPT geeft in je instellingen. Hierin kun je bijvoorbeeld aangeven wie je bent, wat voor werk je doet, hoe ChatGPT tegen jou moet praten, wat voor soort taal het moet gebruiken, etc. Zo kun je ervoor zorgen dat ChatGPT in alle antwoorden die hij geeft, reageert op de manier die jij wilt. 

In de ChatGPT cursus op Unschooled laten we je enkele custom instructions zien die je letterlijk kunt overnemen om nog sneller en efficiënter te gaan werken. 

 

Afbeeldingen genereren

Bij het genereren van afbeeldingen met ChatGPT kun je eenvoudig visuele content maken voor verschillende toepassingen, zoals socialmediaberichten, blogposts, presentaties en meer. Deze functie helpt bij het verrijken van je contentstrategie door gemakkelijk visuals te creëren die aansluiten op je tekstuele content.

Daarnaast biedt het de mogelijkheid om unieke afbeeldingen te produceren die aansluiten bij specifieke onderwerpen of doelgroepen. Met deze mogelijkheden worden online communicatie en contentcreatie toegankelijker en impactvoller.

 

Je eigen GPT maken

Naast het genereren van afbeeldingen, kun je met ChatGPT ook je eigen GPT maken. Dit is eigenlijk een soort gepersonaliseerde AI-assistent. Met goede instructies kun je specifieke vaardigheden aanleren en aanpassingen maken die bij jouw behoeften passen.

Zo kun je een AI-chatbot bouwen die past bij jouw specifieke doelen en wensen. Je kunt bijvoorbeeld een 'kook GPT' maken die bij het bedenken van nieuwe recepten rekening houdt met jouw persoonlijke voorkeuren, intoleranties en ingrediënten die je vaak in huis hebt. Heel handig voor talloze toepassingen.

 

Voordelen van deze (bijna gratis) cursus ChatGPT

Het volgen van de cursus heeft verschillende voordelen. Hier volgen de belangrijkste:

  • Efficiënter werken door gebruik van ChatGPT voor verschillende taken.
  • Minder personeelskosten.

 

Efficiënter werken

Deze (bijna gratis) cursus ChatGPT biedt diverse voordelen, waaronder efficiënter kunnen werken. Met ChatGPT kunnen taken zoals het genereren van afbeeldingen, schrijven van prompts en instellen van aangepaste instructies worden gestroomlijnd.

Dit vermindert de tijd die nodig is voor bepaalde taken, waardoor je productiever kunt zijn.

 

Minder kosten om mensen in te huren

Daarnaast kan het inzetten van ChatGPT de kosten die gepaard gaan met het inhuren van extra personeel aanzienlijk verminderen, waardoor jouw bedrijf of project binnen budget kan blijven. Om kosten te verlagen, kun je ChatGPT gebruiken om repetitief werk te automatiseren. Dit kan leiden tot minder uitgaven aan personeel en een efficiëntere workflow.

Bedrijven kunnen geld besparen door taken zoals klantenondersteuning en administratieve taken te automatiseren met behulp van ChatGPT. Dit betekent dat er minder behoefte is aan het inhuren van extra personeel voor deze taken.

 

Jouw ChatGPT expert in deze ChatGPT cursus

Deze (bijna gratis) online cursus ChatGPT wordt gegeven door Kim Pot. Zij werkt als strategisch marketingcommunicatieadviseur voor Info Support en heeft veel ervaring met ChatGPT.

Voor Frankwatching verzorgt Kim workshops over het schrijven van goede prompts, het bouwen van je eigen GPT en het verwerken van AI in je bedrijfs- en contentstrategieën.

Tijdens de training van Unschooled maakt zij gebruik van praktische voorbeelden uit haar eigen ervaring, en zorgt ervoor dat je de tips & trucs meteen kunt toepassen, ook al heb je nog geen enkele ervaring met ChatGPT of prompt engineering.

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-