Word gratis lid van Unschooled

Voor een
 
gezond leven

Review Welcome to Mankind: cursus voor aanstaande vaders (incl. kortingscode)

cursus zwangerschap Oct 13, 2024
Review Welcome to Mankind en kortingscode

Als aanstaande vader kan de zwangerschap een overweldigende en spannende tijd zijn. Het kan echter ook lastig zijn om je echt voorbereid te voelen op alles wat er gaat komen. De cursus Welcome to Mankind speelt in op deze behoefte en biedt mannen de tools en inzichten om hun rol als vader vol vertrouwen aan te nemen. In deze review duiken we dieper in deze cursus en bekijken we of het echt de moeite waard is voor aanstaande vaders.

Mocht je interesse hebben in een voorproefje van deze cursus, dan vind je op Unschooled een (bijna gratis) online vaderschapscursus gegeven door Bert van Asperen (de man die ook achter Welcome to Mankind zit). Klik voor meer informatie over deze cursus op de knop hieronder.

 

Wat is de Welcome to Mankind cursus?

De Welcome to Mankind cursus is specifiek ontworpen voor aanstaande vaders die willen begrijpen wat hen te wachten staat, zowel tijdens de zwangerschap als in de eerste maanden van het vaderschap. De cursus is ontwikkeld door experts op het gebied van vaderschap en richt zich op de fysieke, emotionele en praktische aspecten van het vaderschap. Door middel van video's, praktijkvoorbeelden en persoonlijke verhalen helpt de cursus vaders zich beter voor te bereiden op de geboorte van hun kind.

Bert van Asperen en Matjeu Witte hebben twee experts opgetrommeld: verloskundige Omer Sarioglu en psychologe en seksuologe Hannah Lassche. Zij nemen jou mee in het hele proces van zwangerschap tot bevalling. Daarnaast krijg je ook inzichten van ervaders, oftewel, vaders die al ervaring hebben met het krijgen van kinderen. 

 

Voor wie is Welcome to Mankind bedoeld?

Deze cursus is ideaal voor aanstaande vaders die zich willen voorbereiden op de komst van hun kind. Mannen die willen leren hoe ze hun partner tijdens de zwangerschap en bevalling beter kunnen ondersteunen. Nieuwsgierige vaders die de ins en outs van het vaderschap willen begrijpen en hun rol serieus nemen. Mannen die weinig ervaring hebben met baby's of zich onzeker voelen over de praktische kant van het vaderschap.

Tegelijkertijd is de cursus ook geschikt voor de vrouw. Hoewel de doelgroep bestaat uit de vader, kunnen de (zwangere) vrouwen ook praktische tips halen uit deze cursus.

Op Unschooled kun je ook een voorproefje bekijken. Bert van Asperen heeft daar een kleinere versie van de cursus staan, inclusief een interview waarin hij zijn eigen ervaringen deelt als (er)vader. Klik op de knop hieronder voor meer informatie.

 

Inhoud van de cursus

Module 1: Zwangerschap

De eerste module van de cursus legt uit wat er precies gebeurt tijdens de zwangerschap. Aanstaande vaders krijgen inzicht in de fysieke veranderingen die hun partner doormaakt, evenals de emotionele uitdagingen die daarbij komen kijken. Het belangrijkste is dat de cursus je leert hoe je er praktisch voor je partner kunt zijn, zodat jullie samen deze bijzondere periode kunnen beleven.

Je leert er alles over het verloskundigesysteem in Nederland, kraamzorg, kinderopvang, echo's en controles, voeding en leefstijl, een geboorteplan opstellen en nog veel meer.

 

Module 2: Bevalling

Een van de grootste vragen die vaders hebben, is: Wat is mijn rol tijdens de bevalling? Deze module bereidt je voor op wat er tijdens de bevalling kan gebeuren en legt uit hoe je je partner kunt ondersteunen. Of het nu gaat om het creëren van een kalme omgeving of het nemen van praktische beslissingen, de cursus biedt waardevolle inzichten die helpen om je betrokken te voelen tijdens het proces.

In deze module ontdek je meer over weeën, de 4 fases van een bevalling, jouw rol op deze dag, soorten bevallingen, de navelstreng, de do's en don'ts en meer.

 

Module 3: Je nieuwe leven

De eerste weken met je baby zijn een spannende en uitdagende tijd. Deze module biedt praktische tips over hoe je je baby kunt verzorgen, wat je kunt verwachten van de eerste weken, en hoe je omgaat met veelvoorkomende problemen zoals slaapgebrek en huilen. Bovendien krijg je waardevolle adviezen over hoe je als vader kunt helpen bij het opbouwen van een routine en het creëren van een veilige omgeving voor je kind.

Je leert er alles over kraamzorg, verlof, luiers, nachtrust, het consultatiebureau, het herstel van de vrouw en meer.

 

Bonusmodules

Naast bovenstaande modules krijg je ook toegang tot 3 bonusmodules: 

- De eerste gaat over alle nuttige gadgets die je kunt aanschaffen voor tijdens de zwangerschap en na de bevalling;

- De tweede over alle essentiële zaken rondom slaap;

- En de derde specifiek over (borst)voeding.

 

Communityforum

Afgezien van alle video's, kun je ook terecht in de community voor al je vragen rondom zwangerschap en de bevalling. Tegelijkertijd kun je hier praten met gelijkgestemde (aanstaande) vaders. Je bent zeker niet alleen!

 

Wat maakt de Welcome to Mankind cursus uniek?

Wat de Welcome to Mankind cursus uniek maakt, is de focus op de beleving van de vader. Veel zwangerschapscursussen richten zich voornamelijk op de moeder en haar ervaring, terwijl deze cursus speciaal is ontwikkeld om mannen voor te bereiden op hun rol. De cursus gaat verder dan alleen de praktische aspecten en duikt ook in de emotionele kant van het vaderschap. Daarnaast zijn de video's en de tips supertoegankelijk, met praktische voorbeelden die je direct kunt toepassen. Ook zit er een mooie dosis humor in deze cursus verwerkt, waardoor het niet alleen een enorm nuttige cursus is, maar ook nog eens leuk om naar te kijken.

 

Reviews voor Welcome to Mankind en ervaringen van andere (er)vaders

Voor een enorm uitgebreid overzicht van de meningen van de cursisten hoef je alleen maar naar het Google-profiel van Welcome to Mankind te gaan. Daar vind je meer dan 150 reviews van gemiddeld een 4,9. Mannen noemen het een leuke manier om meer te leren over dit onderwerp, een leerzame cursus, niet overweldigend, een toffe en geinige cursus en vol met handige tips.

Veel vaders die de cursus hebben gevolgd, spreken over de cursus als een echte eye-opener. Ze benadrukken dat het hen niet alleen praktisch heeft voorbereid op de komst van hun kind, maar ook heeft geholpen om emotioneel meer verbonden te zijn met hun partner tijdens de zwangerschap en na de geboorte. Ook de duidelijke en simpele uitleg wordt vaak genoemd als een groot pluspunt.

 

Kortingscode Welcome to Mankind cursus

Natuurlijk vraagt iedereen zich af of er een kortingscode is. Goed nieuws, ik heb een linkje voor je! Normaal gesproken kost de cursus 69 euro, maar als je de cursus via deze link koopt, betaal je slechts 59 euro. Kun je die 10 euro weer mooi besteden aan spullen voor je kind ;)

Wil je de Welcome to Mankind cursus cadeau geven aan iemand anders? Dan kun je via deze link ook 10 euro korting krijgen.

 

Is Welcome to Mankind starten de investering waard?

Als je op zoek bent naar een manier om je echt goed voor te bereiden op het vaderschap, dan is Welcome to Mankind absoluut de moeite waard. De cursus biedt een perfecte mix van praktische tips en emotionele begeleiding, specifiek gericht op aanstaande vaders. Met de vele modules, praktijkvoorbeelden en gebruiksvriendelijke video's, zul je je zelfverzekerder voelen en beter voorbereid zijn op alles wat gaat komen.

Weet je nog niet zeker of je de volledige cursus wilt? Dan kun je ook een voorproefje bekijken. Op Unschooled heeft Bert van Asperen een kleinere versie van de cursus staan, inclusief een interview waarin hij zijn eigen ervaringen deelt als (er)vader. Klik op de knop hieronder voor meer informatie.

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-